Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Webinar Lapland Riksja Travel

Adventkalender vol insidertips

blog

Deze decembermaand delen we iedere week een insidertip van onze bestemmingsexperts om je alvast lekker weg te laten dromen bij jullie nieuwe reisavonturen. Houd deze blog dus goed in de gaten om al onze tips te verzamelen.
Decorative torn edge

Insidertip van 11 december

Vakantiebestemming Afrika Safari

De favoriete safari's van Brian en Vincent

In Tanzania overnacht je in sfeervolle tented camps in de Serengeti aan de rand van de Ngorongoro kater. je eigen comfortabele tent onder de sterren zie je met een klein beetje geluk hoe de dieren ontwaken uit hun nachtrust. Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika, zeker wanneer je onder de douche zebra’s en gnoes voorbij ziet sjokken. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

In Zuid-Afrika bezoek je het Guernsey Park en maak je een wandelsafari, wie weet spot je hier wel de Big Five! Tijdens deze reis ben je 24-uur offline, waar je verbindt met de natuur. Door terug naar de basis te gaan kom je hier helemaal tot rust. Je slaapt onder de sterren en hoort de geluiden van een zwerm vogeltjes als je wakker wordt. In de avond maakt je gids een heerlijke maaltijd klaar en de avond vult zich met fijne gesprekken terwijl jullie jezelf warm houden bij het kampvuur.

In Namibië hoef je niet in een jeep te stappen om dieren te spotten. Hier kan dat namelijk in een kajak! Tijdens de excursie aan het Duits-koloniale kustplaatje Swakopmund stap je samen in een kajak terwijl de pelsrobben zich om je heen verzamelen. Je bekijkt de zwemmers van dichtbij en met een klein beetje geluk spot je ook nog dolfijnen! Een ervaring om nooit te vergeten.

Insidertip van 18 december

4 bijzondere overnachtingen

Het is alweer tijd voor de tweede tip van de maand! Dit zijn onze aanraders van deze week:

Overnachting in Peru tussen de lama’s
In de buurt van Arequipa vind je de Colca Canyon. Een vallei die dieper is dan de Grand Canyon en een absolute aanrader om mee te nemen in je Peru-rondreis. We hebben hier een gave overnachting waar je tussen de lama’s ligt! ’s Ochtends wordt je wakker tussen niet alleen de wollige dieren, maar ook tussen de kleurrijke Andes decoraties. Schommel in de hangmat en geniet van het oneindige uitzicht over de vallei!

Slapen onder de sterren in Namibië
Deze overnachting brengt je niet alleen in romantische sferen, maar ook buiten het gebaande pad. We hebben een bijzonder hotel in de Sossusvallei waarbij je in de openlucht onder de Afrikaanse sterren slaapt. ’s Avonds droom je weg kijkend naar de miljarden fonkelende sterren. Als je gelukt hebt zie je misschien samen een vallende ster. Een fantastische ervaring om nooit te vergeten!

Overnachten in het ijshotel in Lapland
Het klinkt misschien een beetje koud, maar juist daarom is dit absoluut een van onze aanraders voor een romantische overnachting in Lapland. ’s Avonds kruip je namelijk dicht tegen elkaar zodat het lekker warm is. Al sinds 1989 bouwen kunstenaars iedere winter het ijshotel op uit sneeuw en ijs. Je kunt een drankje drinken aan de bevroren bar en de ijssculpturen bewonderen. Een tip: met een thermopyjama krijg je het absoluut niet koud! Wedden dat jullie wegsmelten op deze romantische plek?

Overnachting in een romantische boomhut in Costa Rica
Slapen in de stilte van de jungle om vervolgens wakker te worden met fluitende vogeltjes. Romantischer kan het niet. Bewonder het regenwoud vanaf andere hoogte en geniet van de rust die deze plek biedt. Voor een romantische activiteit ben je ook nog eens op de juiste plek. Je kunt vogels spotten, luisteren naar de tropische dieren en kanoën op de lagune.

Insidertip van 25 december

3 mooiste stranden in Afrika

Het is alweer tijd weer tijd voor de laatste insidertip van dit jaar! Droom jij ook al weg bij het zien van tropsiche bounty-eilanden? Je zou het niet gelijk denken, maar de kustlijn van Afrika ligt vol met prachtige stranden!

Wij hebben de drie mooiste gekozen uit een duizenden meters kustlijn.
Om je Zuid-Afrika reis af te sluiten in tropische sferen met witte stranden en warme temperaturen. Het is de perfecte plek om even te ontspannen! Het enige wat je hier hoeft te doen is relaxen onder een palmboom met uitzicht op de helderblauwe oceaan. Voor een actievere dag kun je hier kajakken of op excursie gaan! Wandel langs de krater van Trou aux Cerfs of bewonder een krachtige waterval.

Als je nog niet verliefd bent, dan geef jij je hart wel over aan Diani Beach. Het ligt ten zuiden van Mombasa aan de Indische Oceaan. Het staat bekend om de witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Het is de ideale plek om tijdens een Kenia reis te ontspannen. We adviseren je hier een dagtochtje naar Wasini Island waar je na een uurtje varen het water in duikt om onderwaterwereld te bewonderen.

In Zanzibar kun je tot rust komen in je hangmat, het lijkt alsof de tijd hier even stil staat. Je verblijft in een kleinschakalig resort in het levendige Nungwi. Je kunt eindeloos luieren in je hangmat, de hele bibliotheek uitlezen of pootjebaden in de zee. Tussen al het ontspannen door kun je met een gids een ‘spice tour’ maken, Zanzibar staat immers bekend om zijn specerijen.
Kortom, alleen maar zon, zee, zuid-afrika!

Doe meer reisinspiratie op met onze reisblogs

background-pattern