Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Op deze 8 plekken vier je een onvergetelijke oud en nieuw

blog

Oké, toegegeven… Oud en nieuw gaat dit jaar niet het (reis)spektakel worden dat we normaal gewend zijn. Máár… we blikken heel graag vooruit naar oudejaarsavond 2021! Dat we weer volop op reis kunnen en op magische, verre oorden het nieuwe jaar in kunnen luiden. We nemen je graag mee naar de 7 gaafste oudejaarsavond plekken om in de stemming te komen voor 2021. Gelukkig nieuwjaar allemaal!

#1 New York City

oud en nieuw new york

Daar sta je dan, te midden van alle flikkerende lichten en reclamebeelden midden op Times Square. Je winterjas aan, feesthoed op en champagne in je handschoen. De traditie gaat dat de grote lichtbal die hoog boven Times Square brandt om klokslag 12 uur naar beneden zakt om het nieuwe jaar in te luiden. Grote artiesten treden op, vuurwerk en natuurlijk genoeg glitters. Oud en nieuw in New York City is een en al glamour. En om in de stemming te komen, vergeet niet de film New Year’s Eve te bekijken die zich hier afspeelt.

#2 Sydney

oud en nieuw sydney

Voor wie de kou in New York liever niet wil trotseren kan zijn hart op in zomers Sydney. Een zwierend kleurrijk jurkje aan of een korte broek. In een van de vele parken of in een restaurant met uitzicht op de Harbour Bridge kan je een plekje reserveren. Wereldwijd wordt deze vuurwerkshow door biljoenen mensen bekeken en je zult niet de enige zijn die dit op zijn bucketlist heeft staan. Laten we eerlijk zijn, dit wil je ook eigenlijk niet missen.

#3 Rio de Janeiro

brazilie oud en nieuw

Als je dacht dat alleen goed Carnaval in Rio de Janeiro kan vieren dan heb je het mis. Een van de tofste plekken om oud en nieuw te vieren is in Rio. Dit vier je het op de stranden van Copacabana en de traditie gaat om geheel in het wit gekleed te gaan, als teken van vrede en welvaart om het nieuwe jaar te verwelkomen. Ook hier is het zomer en met je Caipirinha in je hand en je blote voeten in het zand voelt dit toch wel als een heel goed begin van nieuwe avonturen.

#4 Bangkok

bangkok oud en nieuw

De party scene in Bangkok is fameus dus ook een goed oudjaarsavondfeest is hier niet weg te denken. Je kunt naar het drukke Khao San Road voor een straatfeest tussen backpackers of kies een wat intiemere setting en ga naar een van de vele rooftop restaurants die Bangkok rijk is. Romantisch met zijn tweeën, een heerlijk diner en een uitzicht over de hele stad met al haar fonkelende lichtjes en vuurwerkshows. Een sfeervolle afsluiting van het jaar.

#5 Edinburgh

edinburgh oud en nieuw

In Scotland vieren ze Hogmanay, ook wel oudjaarsavond op zijn Schots. Wij dromen nu al weg bij vreselijk stoere mannen met oranje baarden in kilts die een pint bier wegdrinken maar moeten bekennen dat de Schotse mannen van vandaag vaak toch normale broeken aanhebben. Dat is oké, vooruit. Hun nieuwsjaarfeesten maken alles goed want in Schotland pakken ze het goed aan. Drie dagen lang staat de stad in het teken van feest, fakkeltochten, doedelzakken en drums met een spetterende vuurwerkshow op oudejaarsavond. Om goed wakker te worden van de vorige nacht doen ze ook hier aan een nieuwjaarsduik in bijzondere kostuums.

#6 Berlijn

brandenburger tor oud en nieuw

In Berlijn vier je oudjaarsavond, ookwel Silverster genoemd door ons Duits buurland bij de Brandenburger Tor. Hier heb je alles om een avond te hebben om niet te vergeten, bekende DJ’s, live bands, foodstands en natuurlijk het uitzicht op de Brandenburger Tor en de vuurwerkwerkshow. En het mooiste is dat het voor ons ook nog dichtbij is! Ga met je gezin, familie of vrienden en vier Silverster zoals nooit tevoren.

#7 Krugerpark Zuid-Afrika

nachtsafari oud en nieuw

Ben je niet zo fan van vuurwerk en grote steden? Ga dan op nachtsafari in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Rond een uur of 22.00 uur stap je in de safari-jeep van de ranger en ga je op zoek naar het nachtelijk leven. Met zaklamp en al tuur je tussen de bomen en met een beetje geluk spot je wild life. Als het bijna twaalf uur is, stop je op een veilige plek in het park waar je uitstapt en samen met de groep proost op het nieuwe jaar.

#8 Lapland

noorderlicht lapland

Hoe gaaf is het, om in plaats van vuurwerk, het noorderlicht te zien tijdens oud en nieuw? De meeste kans heb je in Lapland. Uiteraard is het noorderlicht niet gegarandeerd, maar de ervaring van het zoeken naar in een mooie sneeuwlandschap maakt het al bijzonder genoeg. Kleed je goed aan, want koud is het sowieso maar zodra je het groene licht ziet dansen aan de sterrenhemel ben je dat totaal vergeten.

En dit jaar dan?

Dit jaar wordt anders dan elk ander hiervoor maar ook al zijn we thuis en met veel minder mensen, wij dagen je uit om alle tradities uit verschillende landen te proberen. En dan bedoelen we niet om alle champagne, glühwein, en caipirinha’s op te drinken maar er juist een klein thuisfeest van te maken met je vriendin, vriend, partner of gezin. Probeer 12 druiven in de 12 seconden voor Nieuwjaar in je mond te stoppen (Spanje), trek je mooiste geheel witte outfit aan (Brazilië), zet een oude feesthoed op (New York), draag een rode, gele of groene onderbroek (groen=meer geluk dan vorig jaar, Chili) òf ga dansen in een berenkostuum (Oekraïne). Dus trek die groene onderbroek aan, zet de druiven klaar en proost op het nieuwejaar!

background-pattern