Naar boven

Opera house Sydney

Ontdek Sydney met deze 10 tips

blog

Geschreven op
donderdag 5 september
Geschreven door
Fronie Bouma

Of je nou de stad gaat ontdekken of lekker wilt ontspannen op een van de stranden die Sydney rijk is, er valt genoeg te ontdekken in deze bruisende metropool. Deze 10 tips leiden je langs de hoogtepunten van Sydney.

1. Sydney Opera House

Een bezoek aan Sydney is natuurlijk niet compleet zonder een kiekje te nemen van het bekendste gebouw van de stad. Naast een concertgebouw en theaters zijn er ook genoeg restaurantjes te vinden. Wil je graag alle ins en outs over dit indrukwekkende complex weten, boek dan een tour door het gebouw.

2. Harbour Bridge

De Harbour bridge verbindt het Central business district met de buitenwijken van de stad. Je kunt over de brug heen wandelen, maar als je een echte uitdaging wilt, beklim dan de 134 meter hoge brug. reizen Australië oostkust SydneyVermoeiend? Ja, best wel, maar het uitzicht maakt het meer dan waard! Bovendien wordt je aan de andere kant van de brug ook nog eens beloont met een uitzicht op de skyline van de stad.

3. Sydney Tower

Het uitzicht van de Harbour bridge is leuk, maar wil je pas echt een goed uitzicht over de stad, breng dan een bezoek aan de Sydney Tower. Vanaf het observatiedek op 250 meter hoogte, kun je de hele stad zien liggen. Extra fijn is dat je daarvoor niet trappen hoeft te klimmen, met de lift ben je binnen 40 seconden boven.

4. Royal Botanical Gardens

Wil je even weg van alle drukte van de stad, breng dan een bezoekje aan de Royal Botanical gardens. Dit park met verschillende tuinen, fonteinen en een perfect uitzicht op het Sydney Opera House is wat ons betreft de perfecte plek om tijdens een picknick even bij te komen van alle indrukken van deze grote stad.

5. Darling harbour

Deze wijk die om de haven van Sydney is gesitueerd, is wat ons betreft het perfecte uitgaansgebied van de stad. Met genoeg restaurantjes en bezienswaardigheden, zoals King Street Wharf en het Australisch Maritiem museum valt er genoeg te ontdekken in deze wijk. Daarnaast heeft deze wijk een skyline die vooral ’s avonds niet te missen is.

6. Martin Place

Het voetgangersgebied Martin place, kent gebouwen met vele verschillende bouwstijlen, van hele moderne gebouwen tot oude koloniale panden zoals het postkantoor. Daarnaast kun je in deze wijk ook zeker goed terecht als je uitgebreid wilt winkelen of lekker wilt eten.

surfen Bondi Beach7. Bondi beach

Bondi beach is waarschijnlijk wel het meest bekende strand van Australië, een bezoekje is dus eigenlijk wel echt een must do. Druk is het er zeker maar er is altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen. Als je niet alleen maar op een handdoekje wil liggen maar ook wat activiteit wil, dan is dit de perfecte plek om te gaan surfen. Want Bondi Beach staat bekend als goede surfspot.

8. Manly beach

Anders dan Bondi beach, is Manly beach een stuk minder druk en vooral populair onder de locals. Naast dat het strand perfect is om je surf skills te verbeteren, kun je ook heerlijk fietsen langs de promenade. Fiets je tot aan het uitzichtpunt van  North Head, dan bestaat de kans dat je van mei tot december walvissen gaat spotten. Fiets je door tot Little Manly Cove blijf dan op het strand tot het gaat schemeren, want daar zie je van juli tot en met februari een kolonie pinguïns het strand op waggelen.

9. The Rocks

Deze buurt die direct naast de Harbour bridge ligt en aan de haven van Sydney, heeft een ontzettend gezellige sfeer met de Rocks Markets, waar je uitgebreid kunt winkelen en streetfood van over de hele wereld kunt vinden. Na al het lopen door de stad, even uitrusten? Plof dan neer in een van de parkjes aan de haven, met zicht op de haven en het Sydney Opera House, is het zeker geen vervelende plek om even uit te rusten.

10. Blue mountainsBlue Mountains Sydney

Oké, echt in Sydney liggen de Blue Mountains niet, maar het is perfect te combineren met een bezoek aan de stad. In dit natuurpark ga je niet alleen indrukwekkende rotsformaties spotten, je komt ook langs watervallen en valleien. Vergeet ook niet je ogen open te houden voor kangoeroes want die springen ook door dit park rond!

 

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Australië en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.


 

Opera house Sydney
background-pattern