Naar boven

Kings Canyon in Australië

8 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

blog

Geschreven op
donderdag 23 mei
Geschreven door
Fronie Bouma

Australië, we zijn er weg van! Wat ons betreft hoort het land op de bucketlist van elke reiziger te staan. Is dit nog niet het geval, lees dan vooral verder. We geven je acht redenen waarom jij een Australië-reis op de planning moet zetten.

 

outback australie 1. Slaap onder de sterren in de Outback

Ga back to basic in de Outback van Australië. Vanuit een echte Australische swag (soort slaapzak-tent) zie je de zon ondergaan bij Ayers Rock, dat door de Aboriginals Uluru (‘rode rots’) wordt genoemd. Een bijzonder schouwspel om te zien hoe de heilige rots langzaam verandert van kleur: eerst felrood, dan diep donkerbruin tot uiteindelijk donkerpaars. Met het knisperende geluid van het kampvuur op de achtergrond val je in slaap onder een heldere sterrenhemel.

Aboriginal en Chantal2. Leer alles over de Aboriginalcultuur

De nationale parken rondom Darwin staan bekend om de rijke Aboriginalcultuur: een perfecte plek om meer over eeuwenoude tradities te leren. Ga op stap met een Aboriginal, leer alles over de cultuur van het volk en schilder je eigen Aboriginal Art. Nog niet uitgekeken? Reis dan door naar Arnhemland. Deze regio wordt nog door weinig reizigers bezocht en dus heb je het landschap vol unieke rotskunst bijna voor jezelf.

Australië oostkust reis - Duiken Great Barrier Reef3. Ontdek het Great Barrier Reef

Denk je aan Australië, dan denk je ongetwijfeld óók aan het Great Barrier Reef. Logisch, want het is een van de befaamdste natuurverschijnselen van het zuidelijk halfrond en eentje waar je zelf in kunt duiken – letterlijk! Zwem met schildpadden en grote roggen en ontdek een enorme variëteit aan grote en kleine kleurige vissen. Vergeet vooral je onderwatercamera niet!

 

4. Struin rond door Australiës onofficiële hoofdstad Sydney

De straten van Sydney schreeuwen om ontdekt te worden. Wandel langs een skyline van wolkenkrabbers, het imposante Opera House en de Harbour Bridge, en verken karakteristieke wijken als Darling Harbour en King Cross. Even genoeg van de gezellige drukte? Wij stapten op de fiets om de rust en de relaxte surfstranden, zoals Manly Beach, te bezoeken. Helemaal leuk vonden we de ferry overtocht waarbij je de stad al varend langzaam achter je laat.

5. Toer over de Great Ocean RoadLoch Ard Gorge - Great Ocean Road

Slingerend langs steile kliffen en verlaten stranden reis je met je eigen huurauto van Melbourne naar Adelaide. Het befaamde spreekwoord ’Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe’ is op deze route absoluut van toepassing. Je toert langs de beroemde rotsformaties de Twelve Apostles, Loch Ard Gorge en spot met een beetje geluk zelfs misschien wel koala’s in het wild. Onderweg slaap je midden in het nationale park The Grampians. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet voor het zelf rijden door Australië.

6. Bezoek bruisend Melbourne

Vind zelf uit waarom Melbourne zó vaak tot ‘Most Liveable City’ is benoemd. Struin langs het strand, verdwaal door de vele laneways en drink een geweldige kop koffie in dé koffiestad van Australië. Sluit je dag af met een bezoekje aan de MCG voor een echte Australian Footbal Game en een echte Australische barbecue. Klinkt voor ons als een ideale dag.

Kangaroo Island - Koala7. Spot kangoeroes en koala’s

Je kan niet zeggen dat je in Australië bent geweest zonder een kangoeroe of koala te hebben gespot, toch? Spot ze in een van de natuurparken of mocht je ze daar niet tegen zijn gekomen kun je natuurlijk ook altijd een bezoek doen aan een wildlife sanctuary.

8. Daintree National Park

Er zijn talloze nationale parken die we je kunnen aanraden in Australië, maar het Daintree National Park is wel heel bijzonder! In dit gebied ligt Cape Tribulation waar twee ecosystemen samenkomen: het regenwoud en het Great Barrier Reef. Ga de ene dag slingerend door ’s werelds oudste regenwoud en de volgende dag snorkelen.

 

background-pattern