Naar boven

Australische Outback met de auto

De 3 gaafste reisroutes voor een rondreis door Australië

blog

Geschreven op
dinsdag 12 november
Geschreven door
Fronie Bouma

Aangezien Australië ongeveer een miljoen keer zo groot is als Nederland (oké, Nederland past ongeveer 185 keer in Australië, maar dat is alsnog héél erg groot) én aan de andere kant van de wereld ligt, is de kans groot dat je er niet voor een weekje naartoe vliegt. En al helemaal niet dat je slechts op één plek blijft! Maar waar begin je (letterlijk) en hoe loopt je route als je het land van de Ozzies wilt ontdekken? We zetten de drie leukste, vetste en vooral gaafste reisroutes voor een individuele rondreis door Australië op een rij.

1. Dwars door de Outback naar het Great Barrier Reef, Frasier Island en Brisbane

Australië in vier weken, dat moet te doen zijn, toch? Wij vinden in elk geval van wel. Deze 29 dagen durende individuele rondreis door Australië begint in het bruisende Sydney, waar je vier dagen de tijd hebt om de stad te ontdekken (en een beetje bij te komen van de jetlag). Daarna stap je op de ochtendvlucht naar het ‘rode hart van Australië’: Ayers Rock, waar je (in de buurt) verblijft op een camping.

kaart van rondreis 2 AustraliëVervolgens is het tijd om die Spotify-lijst met roadtrip-favorieten aan te slingeren, want er staat een rit van 450 kilometer naar Alice Springs op het programma. Vanuit Alice Springs vlieg je naar het tropische Darwin, van waaruit je met je eigen huurauto koers zet richting Nitmiluk National Park. Hier ontmoet je Manuel, een lokale Aboriginal, die je in 2,5 uur meeneemt op een culturele ontdekkingsreis. Nog even een tussenstop in Litchfield National Park (waar je onderweg écht even moet stoppen bij Edith Falls), om daarna door te vliegen naar Cairns.

Je verblijft de dagen daarop in een stadje vlak boven Cairns: Palm Cove. De bezigheid die je daar hebt? Relaxen en snorkelen op het Great Barrier Reef. De Australische mentaliteit blijft nog even hangen als je doorreist naar Mission Beach en Airlie Beach, waar je de mooiste stranden die je ooit hebt gezien zult ontdekken.

Via Eungella National Park en Capricorn Caves reis je naar Fraser Island, om vervolgens met een kleine tussenstop in Hervey Bay te eindigen in Brisbane. Vanuit hier vlieg je terug naar Nederland, waar je tijdens de (flinke) vlucht alvast al je foto’s uitzoekt. En dat zullen er aardig wat zijn, gokken we!

 

 

2. Met het gezin van Sydney via de Outback naar het Great Barrier Reef

Met je gezin een droomreis maken door Australië? Doen! Op veler verzoek hebben we speciaal voor gezinnen met kinderen en tieners een Australië-familierondreis samengesteld. En we delen Rondreis door de Outback met gezingraag een geheimpje met je: ook voor papa’s en mama’s is dit een héle leuke rondreis. Het reisschema zit namelijk boordevol avontuurlijke activiteiten. De route lijkt veel op die van de rondreis die hierboven staat, maar het reistempo is lekker relaxed en de overnachtingsplekken zijn speciaal uitgezocht voor gezinnen met (jonge) kinderen. O ja, én we hebben een aantal superleuke excursies toegevoegd.

Net als de eerste rondreis begint ook deze 29 dagen durende reis in het bruisende Sydney. Na vier dagen stap je op de ochtendvlucht naar het ‘rode hart van Australië’: Ayers Rock. Hier ga je kamperen in de Outback, Ayers Rock bewonderen, Kings Canyon ontdekken en natuurlijk wild spotten (hallo, kangoeroes!).

Vervolgens vlieg je vanuit Alice Springs door naar het tropische Darwin, van waaruit je met je eigen huurauto koers zet richting Nitmiluk National Park. Hier ontmoet je Manuel, een lokale Aboriginal, die je in 2,5 uur meeneemt op een culturele ontdekkingsreis. Nog even een tussenstop in Litchfield National Park om daarna door te vliegen naar Cairns.

Op Magnetic Island spot je koala’s en wallaby’s in het wild, waarna je doorreist naar Mission Beach. Hier is het tijd voor actie, want je gaat raften! Daarna duik je de jungle bij Cape Tribulation in, waar je gaat ziplinen tussen de boomtoppen. De laatste dagen spendeer je aan het strand van Port Douglas én snorkelend op het Great Barrier Reef. Met een hoofd vol herinneringen vlieg je op dag 29 terug naar huis.

 

 

3. Van Sydney via Canberra en Kangeroo Island naar Adelaide

Reisroute 4: van Sydney naar AdelaideDe zuidkust van Australië is veelzijdig, indrukwekkend en zit bomvol schitterende natuur. We hebben een rondreis uitgestippeld die je in 24 dagen met je eigen huurauto langs de mooiste plekken leidt. O ja, hadden we al gezegd dat ze in Australië links rijden? Het is even wennen, maar geloof ons als we zeggen dat je het razendsnel onder de knie hebt.

Ook deze reis begint in Sydney, waar je vier dagen spendeert alvorens door te reizen naar de indrukwekkende Blue Mountains: een heerlijke plek om lekker te wandelen en vooral te genieten van het uitzicht. Vanuit de Blue Mountains is het een tocht van zo’n vier uur naar Canberra, van waaruit je doorrijdt naar de Snowy Mountains. Jazeker, van hoge bergen tot uitgestrekte vlaktes: Australië heeft het allemaal. Uiteindelijk kom je aan in Jindabyne: je slaapplaats voor de komende twee nachten.

Dwars door de Snowy Mountains rijd je via het dorpje Bright (waar je overnacht op een Australische boerderij) naar Melbourne. Hier blijf je een paar dagen om de stad te ontdekken, waarna je wederom in de auto stapt, ditmaal naar Apollo Bay.

Vervolgens is het tijd voor een van de indrukwekkendste routes van Australië: de Great Ocean Road. Hier wisselen verlaten stranden grillig gevormde rotsen af. Onderweg stop je onder andere in Cape Otway National Park, waar je koala’s kunt spotten. En over spotten gesproken: in de Grampians is de kans heel groot dat je oog in oog met een kangoeroe komt te staan. Cool!

Na de Grampians rijd je door naar Victor Harbor en Kangaroo Island. Je reis eindigt in Adelaide, waar je nog even geniet van de laatste uurtjes in Australië. Maar no worries, mate, want vanuit Adelaide vlieg je in iets meer dan vier uurtjes door naar Nieuw-Zeeland. Terug naar huis? Ha, dacht het niet!

 

 

Let’s go, mate!

Beginnen de reiskriebels al te komen? Dit is natuurlijk nog maar een selectie uit alle rondreizen die je door Australië kunt maken, én je kunt uiteraard ook zelf een rondreis samenstellen! Of je nu met je lief, het hele gezin, je beste vriend(in) of in je eentje op pad gaat, wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw perfecte Australië-rondreis. Twijfel je nog of je überhaupt naar the land down under af wilt reizen? Wij geven je vier redenen waarom Australië écht een plekje op je bucketlist verdient.

 

 

background-pattern