Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Europa rondreis

Dit is corona-proof reizen met Riksja in Europa

blog

100% corona-proof reizen: het kan bij Riksja! Sterker nog: het kón al heel lang bij Riksja. Als specialist op het gebied van kleinschalig en individuele reizen weg van de massa, bieden we eigenlijk al jaren corona-proof reizen aan. We hebben daar natuurlijk - in samenwerking met onze lokale partners - nog extra kracht bij gezet, om zo alle reis-onderdelen binnen (maar ook buiten!) Europa veilig te maken. Want de gezondheid van onze reizigers staat altijd voorop! Hoe we dat precies doen corona-proof reizen? Je leest het hieronder terug.
Decorative torn edge

#1 Je reist individueel het land door

kajakken noorwegen

Met Riksja reis je op individuele basis het land door. Dat doen we al 20 jaar zo. Dit betekent dat je in je eigen gezelschap reist en niet in groepsverband. Daarbij hebben we onze workshops en activiteiten aangepast naar privé setting. En in nauwe samenwerking met onze lokale partners hebben we heel veel innovatieve oplossingen gevonden. Waar je vroeger bijvoorbeeld in een Italiaanse berghut mensen tegenkwam om wat te eten, vind je nu onderweg je picknickmand om met z’n tweetjes te lunchen. Allemaal op veilige afstand van andere toeristen. Of je kunt peddelen in je eigen – hygiënisch gereinigde – kajak en op ontdekkingstocht de Noorse fjorden door. Ook geven we je op meerdere bestemmingen toegang tot een app met allerlei self-guided hikes- en fietstochten. Zo bewonder je zelf geisers, watervallen, lava velden en gletsjers in IJsland, zonder geleide excursie.

#2 Je reist weg van de massa

Svaneti Georgië

We zagen voor de corona-pandemie in toenemende mate dat veel reizigers meer en meer de drukte willen mijden en op zoek gaan naar nieuwe, onontdekte bestemmingen. En deze trend is nu natuurlijk alleen maar versterkt. Georgië is hier een goed voorbeeld van. Dit minder bereisde en dunbevolkte land is ideaal om corona-proof te bezoeken. Dat komt doordat er simpelweg géén massatoerisme is. Maar ook in de landen waar meer toerisme is, reizen we om de grote groepen mensen heen. Alle routes op onze bestemmingen hebben we zelf uitgestippeld en zijn ontstaan vanuit onze eigen ervaring. En wij vinden niks leukers dan een land van dichtbij meemaken, in alle puurheid, weg van zwermen toeristen. Je hobbelt op de rug van een paard de Kaukasus door of je bezoekt het onontdekte Griekse eiland Andros, waar je heel gemakkelijk de anderhalve meter- regel naleeft én niet veel mensen tegenkomt. Maar ook in outdoor Walhalla Noorwegen reis je met ons zo ver van de drukte als je zelf wil. Je gaat zeekajakken door de Hardangerfjord, elanden spotten in het wild en met z’n tweeën forel vissen onder begeleiding van een ervaren visser en gids. Uiteraard op gepaste afstand en in de buitenlucht. Allemaal 100% corona-proof, maar ook 100% Riksja.

#3 Je reist in je eigen (huur)auto het land door

Met je huurauto IJsland door

Binnen al onze Europese bestemmingen kun je met je eigen huurauto reizen. Die regelen we voor je, zodat je geen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer. Daar komt bij dat sommige bestemmingen met eigen vervoer ook prima te bereiken zijn. Soms doe je er wat langer over, maar dan regelen we onderweg de mooiste plekjes om te stoppen. Zo zijn Noorwegen, Noord-Italië, Kroatië & Slovenië prima vanuit Nederland aan te rijden. We helpen je graag met de leukste route, soms nét wat langer maar wel door de natuur! En zodra je op je bestemming aankomt verwennen we je met alle leuke Riksja-plekken.

#4 Je slaapt kleinschalig en op rustige plekken

agriturismo italie

Als je met ons op reis gaat logeer je in kleinschalige hotels, zodat je niet onnodig veel mensen ontmoet. Ook kun je op veel plekken kiezen voor privé-cottages, agriturismo’s, chalets en lodges waar je geheel zelfvoorzienend kunt zitten. Ontbijten, lunchen en dineren in de hotels doe je op veel van onze zonnige bestemmingen buiten en op afstand van anderen. In Spanje hebben we een prachtige hacienda mét goed restaurant zodat je buiten de stad en de drukte kunt verblijven. Je zoekt de wat drukkere straten van Granada en Sevilla alleen maar op als je dat zelf wil. Maar ook de gastvrije Georgische familie ontvangt je hartelijk in hun eigen B&B, waar alle corona-regels netjes worden nageleefd.

#5 Onze lokale collega's staan voor je klaar

Kroatië zeilen Kornati eilanden

Zoals eerder genoemd zijn niet alleen wij, maar ook onze lokale collega’s druk bezig geweest om te zorgen dat jouw rondreis 100% corona-proof is. Neem Kroatië. Dit land draagt niet alleen het keurmerk Safe Travels van de WTTC, maar ook spreken we hier alle plaatselijke protocollen door met onze lokale partners. Zo wordt je gehele raft en kajak vóór gebruik grondig gedesinfecteerd en worden er minder passagiers toegelaten aan boord van je zeiltocht naar de Kornati-eilanden. Je dobbert in een gezelschap van maximaal 9 personen door dit stukje natuurschoon voor de Kroatische kust. In Portugal zijn de hotels door de overheid goedgekeurd als Clean & Safe en staan de parasols op de stranden drie meter uit elkaar. Ook kun je via een app (die we natuurlijk met je delen) het meest rustige strand kiezen.

#6 Waar kun je 100% naar toe reizen?

Weg van de massa in Georgië

We stipten hierboven al een aantal van onze corona-proof bestemmingen aan, maar naast Noorwegen, Georgië, IJsland en Kroatië hebben we nog véél meer bestemmingen waar je samen met ons 100% corona-proof naartoe kan reizen. Weet je nog niet waar je heen wilt deze zomer? Of wil je nog meer lezen over de bovenstaande bestemmingen? Op onze Europa-pagina lees je alles over onze bestemmingen terug.

Boek je reis nu met zekerheid van gratis annuleren

Bij Riksja houden we ervan om jouw als reiziger te ontzorgen en met een goed gevoel op reis te laten gaan. Daarom hebben we iets moois bedacht, zodat jij onbezorgd je vakantie bij ons kan boeken. Namelijk: onze flexibele boekingsvoorwaarden. Dit houdt in; financiële zekerheid én een mooi vooruitzicht op een heerlijke reis.

Als je vóór 1 juli 2021 een reis bij ons boekt heb je de zekerheid van gratis annuleren tot 14 dagen voor vertrek. Ook kun je tot 14 dagen voor vertrek kosteloos wijzigingen aanbrengen in je vertrekdatum of zelfs je reisbestemming.

Dit vind je misschien ook interessant

background-pattern