Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

7 bestemmingen die echt niet op je bucketlist mogen ontbreken

blog

Geschreven op
woensdag 22 mei
Geschreven door
Delen op social media
Als je aan welke reisfanaat dan ook vraagt naar welke bestemmingen hij of zij ooit nog af wil reizen, dan hoor je binnen een minuut minstens vijf plekken. Oké, tien, als we eerlijk zijn. En misschien nog vijf extra, want als je dan toch in de buurt bent, want dan kun je net zo makkelijk die ene bestemming met die andere combineren … Afijn, je begrijpt het wel. Tijd voor wat extra inspiratie voor jouw eigen bucketlist: deze zeven bestemmingen mogen daar absoluut niet op ontbreken!
Decorative torn edge

1. Het David Gareja klooster in Georgië

Je avontuur door Georgië is niet compleet als je het David Gareja klooster overslaat! Het eerste stuk van de route gaat over een goed onderhouden snelweg, dwars door het woestijnlandschap en langs verlaten fabrieken uit de Sovjet-tijd. Het laatste stuk gaat over een heuvelachtig en onverhard wegdek. Je ziet alleen nog wat bandensporen door het droge maanlandschap. De eindbestemming maakt het meer dan de moeite waard.

David Gareja is een eeuwenoud Georgisch-orthodox  kloostercomplex dat uit de rotsen gehouwen is. Om dit klooster vind je enkel geweldige uitzichten over de uitgerekte lege vlakte. Je kunt een wandelroute afleggen om het klooster en door de vlakte, met wat geluk kun je zelfs de kerkgrotten zien over de grens in Azerbaijan. Hier lopen grenswachters die soms de toegang tot de kerkgrotten blokkeren, maar als je de route met de klok mee loopt heb je meer kans! Deze bestemming is een compleet avontuur wat niet kan ontbreken aan jouw bucketlist!

2. De tempelvallei in Bagan, Myanmar

Het schitterende Bagan (ook wel ‘Pagan’ genoemd) in Myanmar staat hoog op de bucketlist van menig reiziger. En dat is niet voor niets, want verspreid over een uitgestrekt landschap vind je in Bagan meer dan vierduizend (!) boeddhistische tempels – de een nog groter, mooier of unieker dan de ander, en allemaal gegarandeerd adembenemend.

De beste manier om deze vallei te ontdekken? Op oer-Hollandse wijze: op de fiets! De tempelvallei is zo’n veertig vierkante kilometer groot en is het beste te verkennen op een mountainbike of elektrische fiets. Maar mocht je je tocht naar Bagan nou nóg specialer willen maken, dan is een ballonvlucht boven de tempelvallei een echte aanrader. Hoog in de lucht zwevend terwijl de zon langzaam opkomt, heb je een uitzicht dat je over tientallen jaren nog steeds niet bent vergeten. Hop, op de bucketlist, dus!

3. Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika barst van de nationale parken waar je wild kunt spotten. Het échte safarigevoel beleef je in Kruger Park: met een beetje geluk spot je hier de gehele Big Five! Vanuit een kleinschalige bushlodge aan de rand van het park kun je ’s ochtends vroeg al met een ervaren ranger op pad. O ja, en eh … niet schrikken als je ineens oog in oog met een giraffe staat of er een neushoorn naast je auto wandelt!

Noorderlicht IJsland

4. Het noorderlicht in IJsland

IJsland is koud van buiten en warm van binnen; waar ondergrondse vulkanen en thermische bronnen borrelen, is het landschap bedekt met gletsjers en een dik pak sneeuw. Hoe relatief klein het eiland ook is, zo verrassend zijn de afwisselende landschappen waar je doorheen rijdt. Deze bestemming mag niet missen op je bucketlist!

De wintermaanden zijn ideaal om het noorderlicht te zien: de nachten zijn lekker lang. Extra bijzonder zie je dit al varend voor de kust. In de oude haven stap je op een boot met een café om op te warmen tussen het zoeken door. Je hoort opwinding en ineens zie je boven je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlichtspektakel!

5. Eilandhoppen over de Galápagoseilanden

Vraag een reisfanaat om één eilandengroep-bestemming te noemen die op de bucketlist staat en je krijgt waarschijnlijk de Galápagoseilanden in Ecuador te horen. Heel begrijpelijk, want deze eilanden in de Stille Oceaan zijn werkelijk schitterend. Bij elkaar zijn het er ongeveer 128, waarvan er ‘slechts’ vijf bewoond zijn. Om alle 128 eilanden te zien heb je bést even wat tijd nodig en de meesten houden het dan ook bij de grootste eilanden zoals Santa Cruz, Isabela en San Cristobal.

Het is extra slim om te gaan ‘eilandhoppen’, waarbij je meerdere eilanden in één reis bezoekt. Begin bijvoorbeeld op Santa Cruz, neem daarna de boot naar Isabela en maak een tussenstop om de vulkanische rotsen en het wildlife van Las Tintoreras te zien. En natuurlijk ga je daarna snorkelen of duiken bij het prachtige San Cristobal, waar je zeeleeuwen, roggen en schildpadden kunt zien.

6. De Grand Canyon in Amerika

Als we het dan toch hebben over natuurschoon, dan mag ook de Grand Canyon in Amerika niet op je bucketlist ontbreken. Deze duizelingwekkende diepe kloof móét je ooit in je leven gezien hebben! Wij vinden zelf de South Rim van het mooiste, onontdekte plekje in de buurt van de canyon. Hier slaap je in een houten blokhut aan de rand van de kloof en word je ’s ochtends wakker met een adembenemend uitzicht. Neem je wandelschoenen mee, want in dit gebied vind je talloze hikingroutes, waarbij je tussen de naaldbomen door van het ene uitzichtpunt naar het andere loopt.

7. De Outback van Australië

G’day mate! Iedereen die ooit naar Australië is geweest, zal het je zeggen: je móét een tocht maken door de Outback. Natuurlijk begin je bij Ayers Rock, waarna je dwars door de Outback richting Alice Springs rijdt. Onderweg stop je bij de Olga’s (in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd) en natuurlijk bij Kings Canyon. Als je dacht dat die ene bushalte in het noorden van Groningen afgelegen lag, dan sta je na deze reis nog flink te kijken. Tijdens deze selfdrive kom je er namelijk pas écht achter wat ‘in the middle of nowhere’ betekent!

background-pattern