Menu background

Naar boven

Zuid-Afrika Safari Krugerpark (2 safari’s)

bouwsteen

 • Reisschema:
  Panoramaroute – private game reserve – Krugerpark
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 481,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. game walk en game drive
Je gaat op safari in Zuid-Afrika! Na een eerste overnachting in Blyde River-regio rijd je naar een betaalbare en kleinschalige bushlodge aan de rand van het Kruger Park. Hier slaap je twee nachten. ’s Avonds is het heerlijk toeven bij het knisperende kampvuur met een Afrikaanse maaltijd en een fonkelende sterrenhemel boven je. Met een ervaren ranger speur je de bush af naar wild; te voet of in een open safaritruck. Het private game reserve waar je verblijft heeft een relatief klein oppervlakte vergeleken met Kruger, waardoor de dieren makkelijker te spotten zijn. Je krijgt een bushintroductie van de ranger, die goed van pas komt als je hierna zelf op zoek gaat naar olifanten, zebra’s en leeuwen. Je laatste nacht slaap je binnen de grenzen van het Krugerpark, een ideale combinatie vinden wij.
Bij het kampvuur - Kruger Park
Krugerpark
Decorative torn edge

Dag 1 – Zuid-Afrika Safari! Aankomst in Blyde River-regio

Reistijd circa 5,5 uur, 400 km

Vanuit Johannesburg of Pretoria vertrek je per huurauto richting het Krugerpark. Zelf rijden in Zuid-Afrika is ideaal: de wegen zijn over het algemeen goed en een auto geeft je alle vrijheid. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar tegenliggers, bochten en stoplichten waren wij al snel gewend. Wanneer je de stad uitrijdt, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Je komt steeds minder verkeer tegen en in de verte doemen de toppen van de Drakensbergen op. Aangezien je niet in één dag door kunt rijden naar je privésafaripark, plannen we een tussenstop in tussen de groene heuvels van Blyde River-regio. Je slaapt in een van de guesthouses in deze regio. De volgende dag heb je voldoende tijd voor een aantal highlights van de Panoramaroute. Bezoek de Blyde River Canyon, de Three Rondavels of Bourke’s Luck Potholes.

Decorative torn edge

Dag 2 – Panoramaroute – private game park

Reistijd circa 4 uur, 200 km

Vandaag rijd je vanuit Blyde River-regio naar je bushlodge in een van de privéreservaten rondom Kruger. Een kleine omweg langs de Panoramaroute is wel de moeite waard. Door eeuwen wind en erosie zijn er bizarre rotsformatie gevormd. Zo kijk je uit op de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon of kijk je vanaf Gods Window bij helder weer over het Krugerpark tot aan Mozambique. Aan het eind van de rit verruil je de asfaltweg voor een hobbelige zandweg door de bush. Hier kun je direct je eerste kleine wild tegenkomen, dus houd je camera gereed en schrik niet als er een zebra de weg oversteekt. Je slaapt twee nachten in een privéreservaat dat tegen het Krugerpark aanligt. Tijdens onze speurtocht naar bijzondere plekjes vonden we in dit gebied verschillende kleinschalige bushlodges en tented camps. Het zijn intieme en knusse plekjes midden in in de bush met maar enkele kamers of comfortabele safaritenten. ’s Avonds was het heerlijk vertoeven bij het knisperende kampvuur onder de fonkelende sterrenhemel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Zuid-Afrika safari in het private game park

Je slaapt in de bushlodge op basis van full board: ontbijt, lunch (of high tea) en diner zijn inclusief. Ook zijn twee game-activiteiten inbegrepen. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je op de tussendag een game walk én game drive in een open safaritruck. De gids geeft je een goede bushintroductie, terwijl jullie speuren naar wild. Je ziet grote groepen antilopen, kleine zwijntjes en giraffes. Natuurlijk hoop je ook op een groep slapende leeuwen, tetterende olifanten of een jagend luipaard. Doordat je met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je ook de Big Five zult zien. Zij kunnen de sporen volgen en weten vaak waar het wild zich ongeveer bevindt. Tussen de game-activiteiten door kun je bij het zwembad genieten van je boek met de bushgeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge

Dag 4 – laatste dag Zuid-Afrika safari

Reistijd circa 4 uur, 225 km

Na het ontbijt neem je afscheid van de bushlodge en trek je er weer zelf op uit. Na de game drive met gids, ben je vandaag zelf de ranger. Met eigen auto rijd je door het Krugerpark en speur je naar wild. Neem de tips van de gids mee, des te groter is de kans op veel wild. Bij de ingang van het park kochten we een plattegrond om zelf de route uit te stippelen naar een van de zuidelijke camps. Probeer ook waterplaatsen in de route op te nemen, hier zit vaak veel wild bij elkaar. Je mag in het park niet harder dan veertig kilometer per uur en het park is groter dan je denkt. De hekken van de camps sluiten bij zonsondergang, dus houd rekening met de afstand. Je slaapt in het park in een typische rondavel of bungalow. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus het avondeten is makkelijk te regelen. De campsites in de parken worden door de overheid gerund en zijn ingericht voor veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wel omdat je in het park zit en daardoor van zonsopgang tot aan zonsondergang wild kunt spotten.

Decorative torn edge

Dag 5 – vertrek uit Kruger

Krijg je geen genoeg van wild, dan kun je vandaag nog een laatste keer vroeg op. Vanaf zonsopgang is het park open en zo heb je nog een paar extra safari-uren. In de nacht zijn de dieren het actiefst, waardoor je ’s morgens vroeg de meeste kans op actie hebt. Via de zuidelijke poort rijd je het park uit richting het koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Kijk hier voor de aansluitende cultuur- en natuurbouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘.

Decorative torn edge

Zuid-Afrika safari; Restcamps Krugerpark – Midden, -Noord en -Zuid

Naast de zuidelijk restcamps hebben we ook mooie kampen in Centraal en Noord-Kruger. In de drukbezochte periodes maken we hier gebruik van zodat je de massa van toeristen in het zuiden omzeilt. Je route wijzigt dan in volgorde maar zeker niet in beleving. Alle elementen die deze bouwsteen zo leuk maken blijven behouden.

Je hebt een extra overnachting nodig omdat de afstand naar Kruger-Midden en -Noord groter is. Dit nemen we mee in je reisplanning.

Heb je sowieso interesse in het bezoeken van het minder druk bezochte Kruger-Midden of Kruger-Noord? Laat het ons weten. 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview

 • Reissom:
  € 33,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ziplinen onder begeleiding
Glijd ruim een kilometer over de beboste valleien langs de Sabie-rivier naast het Krugerpark. Je stopt onderweg op een aantal verhoogde platforms. Even genieten van het natuurgebied om je heen voordat je er weer langs roetsjt. De trail is 1,2 km lang en de excursie duurt circa tweeënhalf uur. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.
Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier

 • Reissom:
  € 26,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  raften op de Sabie-rivier inclusief gids, uitrusting en drankjes

Een excursie voor avonturiers: anderhalf uur raften op de Sabie-rivier, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika om een wilde rivier te bedwingen. Nadat je je zwemvest aan hebt gedaan en je helm hebt opgezet, kan het wateravontuur beginnen. Je hebt een paar flinke stroomversnellingen nodig om in te swingen in het effectieve peddelen. Een nat pak is zeker niet uitgesloten. Wij waren na afloop best moe, maar het drankje aan de oever van de rivier smaakte daardoor des te beter. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.

Decorative torn edge
Variant
3

Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit

 • Reissom:
  € 267,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  aankomst met koffie/thee en biscuit, ballonvaart, glas wijn, ontbijt bij een lodge en vluchtcertificaat

De oudste manier van vliegen, de luchtballon, is een bijzondere en romantische manier om op de aarde neer te kijken. Je vliegt over de uitlopers van een bergketen en verscheidene wildreservaten rondom Kruger. Met een beetje geluk kun je vanuit de lucht zelfs dieren spotten. De vlucht duurt ongeveer een uur en tijdens de landing wordt Kaapse wijn geserveerd. Nadien schuif je samen met de piloot aan bij het ontbijt en krijg je een vluchtcertificaat uitgereikt. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in Hoedspruit te blijven.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zuid-Afrika Pretoria - city-hall
bouwsteen

Ontspannen begin in Pretoria

 • Pretoria of Johannesburg
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 56,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dwars door Swaziland (eSwatini)

 • eSwatini (voorheen Swaziland)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 108,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge