9 x slapen midden in de natuur

blog

Geschreven op
dinsdag 18 september
Geschreven door
Delen op social media

Je hoort het ritselen van de blaadjes aan de bomen … vanuit je boomhut zie je plotseling een aapje van de ene tak naar de andere tak slingeren. Of peddel naar je slaapplek die alleen per kano te bereiken is, steek het kampvuur aan en zet je koepeltentje op. En dan de stilte in de woestijn! Terwijl je naar een immense sterrenhemel tuurt, zie je zonder lichtvervuiling duizenden sterren oplichten. Het zijn deze unieke slaapplekken tijdens je reis die je nooit meer vergeet. Wil jij ook midden in de natuur overnachten? Wij sommen negen van de bijzonderste slaapplekken voor je op!

1. Costa Rica: boomhut in Boca Tapada

Natuurlijk! Costa Rica is het land voor de échte natuurliefhebber. Boca Tapada bevat een nog onontdekt stukje natuur. Overnacht hier op hoogte in een boomhut, verscholen tussen vijftig tinten groen en dicht bij alle dieren. De vogels wekken je met hun gefluit. Sta dan ook vroeg op, want dan zijn de flierefluiters het meest actief en kun je veel verschillende soorten spotten. Naast vogels spot je hier ook gemakkelijk andere dieren als apen, kikkers en slangen.

2. Brazilië: boerderij in de Pantanal

De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en heeft de grootste wildlifeconcentratie van heel Zuid-Amerika. Overnacht in Brazilië op een werkende fazenda en krijg een kijkje in het boerenleven. Vanuit de boerderij worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo maak je bijvoorbeeld natuurwandelingen, safari’s per truck en kano- en paardrijtochten.

3. Ecuador: ecologische lodge in de Amazone

Slaap in een cabaña in het Ecuadoraanse regenwoud. Het is de favoriete slaapplek van onze Ecuador-expert Karin en het ook voor veel van onze reizigers blijkt deze plek een hoogtepunt tijdens hun rondreis door Ecuador. De cabana’s met een dak van bladeren staan op palen: zo blijf je hoog en droog. De gids neemt je mee op pad en toont je tal van tropische planten en dieren. In de jungle leven onder andere (brul)apen, tapirs, kaaimannen en papegaaien.

4. Marokko: bedoeïenentent in de Sahara

Met je huurauto doorkruis je het Marokkanse Atlasgebergte, op weg naar de zandduinen van de Erg Chebbi-woestijn bij Merzouga. Op je kameel hobbel je vervolgens door het zand naar het tentenkamp midden in de Sahara. De eenvoudige bedoeïenententen zijn bekleed met berberdoeken, die mooi kleuren tegen de rode zandduinen. ’s Avonds eet je een smaakvolle tajinemaaltijd en drink je van je ‘berberwhiskey’ (muntthee). Je kunt in slaap vallen in je tent, maar je mag je matras ook naar buiten slepen om onder de sterrenhemel te slapen.

5. Jordanië: tentenkamp in de Wadi Rum-woestijn

Ook een woestijn, maar toch ziet deze er weer heel anders uit. De Wadi Rum-woestijn in Jordanië bestaat uit een geërodeerd rotslandschap met verschillende zandkleurschakeringen. Een vriendelijke Jordaniër laat je tijdens een 4×4-jeeptocht bijzondere plekken en brengt je naar een tentenkamp diep in de woestijn. Ssst … dit is dé plek om van de stilte van de woestijn te genieten. De volgende dag reis je op de rug van een kameel terug naar de bewoonde wereld.

6. Namibië en Botswana: tent op het dak van je 4×4

Slaap tijdens je Afrikaanse avontuur in Namibië en Botswana op het dak van je 4×4-auto. De ene keer slaap je aan de rivieroever met je eigen braai (barbecue), een volgende keer klap je je tent uit bij een nummertje op een boom in een nationaal park. In je 4×4 zit je bovendien lekker hoog, waardoor je tijdens je safariritten door de wildparken gemakkelijker de Big Five kunt spotten.

7. Zuid-Afrika: wildkamperen in de bush

Tijdens een wandelsafari door de Zuid-Afrikaanse bush krijg je uitleg over de flora en fauna en de sporen die je tegenkomt. Misschien spot je onderweg een giraffe die zijn lange nek boven de bosjes uitsteekt. Op een rustige plek tussen de struiken zijn campingmaterialen klaargelegd, zodat je samen het kamp op kunt bouwen. ’s Avonds smikkel je van je maaltijd die op het vuur is bereid en luister je naar de verhalen rond het kampvuur. Daarna kruip je je tent in, houdt een slaapzak je warm en val je in slaap op je matje. Lekker basic en écht in de natuur.

8. Canada: koepeltentje op een onbewoond eiland

 

Peddel met je kano naar een onbewoond eiland in de Canadese wildernis. Zet je koepeltentje op aan de rand van het helderblauwe meer, stook een kampvuur op en vang zelf een vis om te bereiden. Natuurlijk doe je dit allemaal onder begeleiding van een ervaren outdoorgids. Ga back to basic in het land van beren, elanden en bevers.

9. Vietnam: glamping bij het Lak-meer

Laat de chaotische steden achter je en reis het centrale hoogland van Vietnam in. Aan de waterkant ligt een bootje klaar die je naar je tented lodge brengt.  Sta ’s ochtends vroeg op om bij zonsopkomst vissers op hun bootjes met visnetten in de weer te zien. De gids neemt je mee naar verborgen plekjes in de jungle, je gaat picknicken in de natuur en kunt een verfrissende duik nemen bij de waterval.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere slaapplekken waar je heerlijk in slaap kunt vallen, die variëren van basic tot comfortabel. Kijk op onze bestemmingenpagina met alle bestemmingen die we wereldwijd aanbieden. Nog meer video-inspiratie? Kijk dan eens op ons Youtube-kanaal.