Beste reistijd: september

blog

Geschreven op
donderdag 25 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in september goed bereisbaar

Sommige landen zijn uitgestrekt genoeg om het hele jaar door bereisbaar te zijn, andere landen hebben specifieke regenseizoenen. Waar het bij ons in september weer wat natter wordt, zijn er bestemmingen die juist dan droog zijn. Houd ons hier overigens niet aan vast, want een plaatselijke plensbui kan natuurlijk altijd voorkomen. Hieronder vind je de bestemmingen die je in september goed kunt bezoeken.

Namibië

Namibië

De ideale reistijd voor Namibië is in het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan gemiddeld: niet te koud en niet te warm. Daarnaast pik je ook het droge seizoen mee, ideaal voor het spotten van wild. Maar net als bij ons geldt: het weer blijft onvoorspelbaar in elke periode van het jaar.

Namibië

Peru & Bolivia

Salar de Uyuni, Bolivia

De beste reistijd voor Peru en Bolivia is de lokale winter (juni t/m september), aangezien dit de droge tijd is. Vaak is het een beetje wintersportweer met blauwe luchten en een zonnetje. Kom maar op met die grappige perspectieffoto’s op de beroemde zoutvlakte van Uyuni!

Peru & Bolivia

Zuid-Afrika

wijn Zuid-Afrika

Het voorjaar is begonnen in Zuid-Afrika: alles begint weer groen te worden en de bloemen staan in bloei. Hierdoor zijn de uitzichten spectaculair. Stap in je auto, rijd door de heuvelachtige omgeving van de Tuinroute en maak stops bij een van de vele wijnboerderijen.

Zuid-Afrika

Andere landen die in september goed te bereizen zijn:
Amerika Australië Botswana Brazilië Canada China Colombia Ecuador Griekenland IJsland India Indonesië Japan Jordanië Kenia Madagaskar Maleisië Marokko Myanmar Portugal Sri Lanka Suriname Tanzania Tibet Vietnam

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.