Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

europa magazine

Dit is ons coronabeleid binnen Europa

blog

Zo ga je veilig met ons op reis

We staan vooral bekend als reisorganisatie voor verre reizen, maar we weten als geen ander dat je niet ver hoeft te reizen om verrast te worden door kleurrijke steden, overweldigende natuur en plekken weg van de massa. We zijn dan ook erg blij dat we eindelijk weer kunnen reizen naar verschillende Europese bestemmingen – uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Inmiddels bieden we weer reizen aan naar Griekenland, Italië, IJsland, Lapland, Portugal en Spanje. Op de laatste twee bestemmingen zijn in de afgelopen week weer nieuwe kleine uitbraken gemeld, waardoor het kabinet heeft besloten om voor de regio Lissabon en Porto in Portugal opnieuw een code oranje af te geven. Het gaat hierbij om zeer specifieke gebieden; de rest van Portugal is gewoon nog te bereizen. Het Belgische kabinet heeft een code oranje afgegeven voor Spanje – dit is in Nederland nog niet het geval en dus is Spanje voor ons nog steeds te bereizen.

Gezien de ontwikkeling van de coronapandemie houden we er rekening mee dat lokale uitbraken ook op andere bestemmingen kunnen voorkomen; het is de nieuwe realiteit geworden. Een dergelijke opleving van corona hoeft echter geen roet in het eten te gooien voor jouw reis. We staan in nauw contact met het MinBuZa en de ANVR en volgen hun adviezen op. Mocht er een corona-uitbraak zijn op jouw vakantiebestemming, dan kijken we meteen of dit invloed heeft op jouw reis. Als dit het geval is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je opties te bespreken. Voorop staat dat jij veilig op reis kunt.

Kleinschalig en weg van de massa
Gaat het om een lokale uitbraak zoals momenteel het geval is in Portugal, dan passen we je reisroute zo aan dat je deze plekken niet meer aandoet. Uiteraard zorgen we kosteloos voor een passend alternatief, waarbij je gegarandeerd bent van de Riksja-kwaliteit: kleinschalig en weg van de massa. En ook tijdens je reis ben je verzekerd van een vangnet: zowel onze collega’s ter plaatse als wij zelf zijn via ons noodnummer 24/7 bereikbaar – niet alleen in tijden van corona. Zo reis je wel zelfstandig, maar sta je er nooit alleen voor.

Kan je reis onverhoopt toch geen doorgang vinden omdat het reisadvies voor het gehele land verandert van code geel naar code oranje? Dan boeken we je reis geheel kosteloos om. Dat is een van onze acht zekerheden. Benieuwd naar de rest?

background-pattern