Naar boven

Latijns-Amerika

Familiereizen Latijns-Amerika

7 bestemmingen binnen Latijns-Amerika

Viva la musica! Zwoel, gepassioneerd, vrolijk, warm: het zijn zomaar een paar woorden die opkomen als je aan reizen door Latijns-Amerika denkt. Hier is het rondreizen met een vakantie-gevoel.

Cuba

cuba familiereis

Met de kinderen een reis naar Cuba maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Cuba is geschikt voor het hele gezin. Cuba is een land dat tot de verbeelding spreekt. Maak met de kinderen een rit in een oldtimer, zoef tussen boomtoppen door, ga paardrijden door de tabaksvelden of leer samen salsadansen. De Cubanen zijn enorm gastvrij, behulpzaam en gek op kinderen. Speciaal voor families hebben wij een speciale familiereis samengesteld. Hierin zijn de reisafstanden, slaapplekken en activiteiten afgestemd op gezinnen.

Brazilië

familiereis brazilië

Met de kinderen een reis naar Brazilië maken? Doen! In Brazilië is het altijd een feestje: van het befaamde carnaval tot schuddende billen op de Copacabana en kwetterende papegaaien in de Amazone. Onderweg slaap je in knusse pousadas of op een stoere cowboyranch. Tijdens onze individuele rondreizen zijn het vervoer en de slaapplekken al geregeld. Je kunt de rondreizen naar wens aanpassen: een dagje korter of langer. Stel de reis samen die bij jullie gezin past.

Costa Rica

costa rica familiereis

Je voelt je een echte Freek in ‘t Wild als je vanaf je jungleboot naar de bomen tuurt. Je moet wat geduld hebben, maar dan zie je kapucijnaapjes en bontgekleurde kikkers tussen de bladeren verschijnen. Costa Rica is heel geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zij leven zich uit tijdens de ontdekkingstocht naar de vulkaan of slingerend aan kabels door het regenwoud. De jungle rijkt tot aan het strand. Hier puf je uit in Caribische sferen.

Argentinië

argentinië familiereis

Ook met kinderen kun je Argentinië ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken, zeker met onze familiereis die jullie het noorden van Argentinië laat ontdekken. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager. We zijn op zoek gegaan naar plekken en activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Verken Buenos Aires op de fiets, ga op bezoek bij gaucho’s die jullie leren paardrijden en maak een spannende bootsafari bij de Iguazu-watervallen. Nog behoefte aan strand? Dan breiden we jullie reis uit met een bezoekje aan Braziliaans Rio de Janeiro. Of je nu reist met kleine kinderen of met tieners, Argentinië is geschikt voor het hele gezin.

Mexico

mexico familiereis

Stel jezelf voor, schommelend in een hangmat onder een palmboom. Cocktailtje in de hand: check. Uitzicht op blauwe zee: check. Lekker briesje: check. Dit is het bekende mañana-mañanagevoel, heerlijk! De een houdt dat twee weken vol, bij de ander begint het na een dag weer te kriebelen. Ik wil op avontuur! Gelukkig kun je Mexico naast witte stranden en palmbomen ook Mayatempels bezoeken. Naast het wat drukkere Chichén Itzá en Palenque vind je midden in de jungle Calakmul, waar je nagenoeg alleen bent. Een gids laat je de mooiste plekken zien en terwijl jij nog rondstruint, zoekt hij vast zijn hangmat weer op. Want dat mañanagevoel van het strand, dat vind je in tijdens je rondreis Mexico overal.

Peru

familiereis peru

Peru is bij uitstek een bestemming om met kinderen te ontdekken. Een reis vol leuke activiteiten die zowel voor de jongere als oudere kinderen geschikt zijn. Je kunt tokkelen door de canyon of raften tussen vulkanen, in een jungle bungalow midden in de Amazone logeren of een het Incapad volgen naar Machu Picchu. Voor Peru hebben we een geheel aanbod ontwikkeld voor het reizen met kinderen. De specialisten die je helpen zijn je voorgegaan naar deze bestemming en kunnen je daarom vanuit eigen ervaring adviseren. Voor reizigers, door reizigers. Kijk op Peru met kinderen om ons reisaanbod te zien.

Suriname

suriname familiereis

Met het gezin een reis naar Suriname maken? Doen! Cross met een jeep de jungle door, ga ziplinen, kajakken of kook je eigen roti. Maak kennis met een mix van etnische groepen en spot exotische dieren als kapucijnapen en kaaimannen. Handig: je kan overal gewoon Nederlands praten! Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Onze reisexperts hebben voor Suriname speciaal een familiereis samengesteld, waarbij leuke activiteiten en excursies worden afgewisseld met lekker relaxen. Leuk voor het hele gezin!

Suriname is vanwege de lange afstanden en malaria vooral geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Reis je met kleine kinderen en ben je op zoek naar jungle ervaring, denk dan eens aan Costa Rica.

background-pattern