Waarom een staycation in Nederland echt de moeite waard is

blog

Geschreven op
woensdag 17 juli
Geschreven door
Delen op social media

Een verre reis naar een bestemming aan de andere kant van de wereld? Je wereld verbreden, nieuwe mensen ontmoeten en culturen ontdekken? Welnee, joh. Nergens voor nodig. Spendeer je vakantie gewoon in Nederland! In ons eigen land heb je alles wat je nodig hebt. Kijk maar …

Het hele land voor jezelf

Terwijl je buren, collega’s en zelfs die man van het PostNL-afhaalpunt waar jij al je pakketjes laat bezorgen in het buitenland zitten, heb jij het hele land voor jezelf. Snelwegen? Uitgestorven. Supermarkten? Nog net niet gesloten, zo weinig klandizie. Zelfs die vervelende achterbuurman die elke zaterdagavond een housefeest geeft waardoor jij trillend in je bed ligt, staat te feesten in Lloret de Mar. Hoor je die stilte? Héérlijk!

Net zo warm als in Marokko

Een van je vriendinnen hield al maanden niet op over haar fantastische rondreis door Marokko deze (na)zomer. Dus stuurt ze twintig selfies per dag, slenterend door de souks in de koningssteden en hobbelend door de woestijn op een kameel. Nou, ze kan niet alleen de rug van die kameel op, óók die van jou. Laat die vriendin maar selfies sturen, jij plonst deze zomer lekker in je zelf opgeblazen zwembadje in de achtertuin.

Je eigen junglegeluiden

Terwijl je buurman die zo gek is op natuurfotografie zijn complete tijdlijn volgooit met macrofoto’s van apen, vogels, insecten, vlinders en amfibieën uit de jungle van Costa Rica, geniet jij in Nederland van het zichtbare en onzichtbare Hollandse natuurschoon.

Er is nog zoveel te ontdekken

Kaas

Oké, je kúnt inderdaad voor een supergave rondreis door Mexico gaan deze zomer. Of genieten op de bounty-eilanden van Zuid-Thailand. Maar heb jij álles in Nederland eigenlijk al wel gezien? Weet jij hoe al die lokale lekkernijen uit steden door heel het land smaken, van Bossche bollen tot Weespermoppen en van Zeeuwse bolussen tot Twentse kozakken? Tijd voor een tour de Hollande: al deze steden afgaan tijdens je staycation en smullen maar.

Over eten gesproken …

Eetkraampje

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Voor een schaal Zuid-Afrikaanse bobotie haal jij gewoon een Knorr Wereldgerecht uit het schap in de supermarkt en voor echt Vietnamees street food wandel je op zaterdag over de markt, op zoek naar dat kraampje met Vietnamese loempia’s. Tien uur in een vliegtuig? We zeiden het al: nergens voor nodig.

Toch klaar met Nederland?

Zó groot is Nederland nou ook weer niet. En zelfs als je na een vakantie in Nederland ontdekt dat zo’n staycation in eigen land helemaal zo slecht nog niet, dan nog is het fantastisch om op reis te gaan. De grens over, bedoelen we dan. Er is zó veel om te ontdekken in de wereld! En wees niet bang voor je ecologische footprint: wij compenseren de volledige CO2-uitstoot van al onze reizen. Dus óók die van jou.