In volledige vrijheid de Heilige Vallei van Peru verkennen

blog

Geschreven op
donderdag 29 november
Geschreven door
Delen op social media

Nieuwe bouwsteen mét huurauto!

Grote reisafstanden, flinke hoogteverschillen en hoge drop-offkosten: er zijn veel redenen te noemen waarom reizigers in Peru liever per openbaar vervoer of met een auto met privéchauffeur rondreizen. Om tóch te kunnen proeven van de vrijheid van een huurauto, zonder jezelf flink in de schulden te hoeven steken, maken we het nu mogelijk om de Heilige Vallei per huurauto te verkennen.

Jaarlijks trekt Peru zo’n vier miljoen reizigers. Een groot deel daarvan bezoekt toeristentrekker Machu Picchu en de omliggende Heilige Vallei. Een gebied waar veel te beleven valt, met tal van Incadorpjes, traditionele markten en opgravingen. Om de regio goed te kunnen verkennen, kun je nu per huurauto op pad. We hebben ervoor gekozen om deze nieuwe bouwsteen te ontwikkelen om reizigers meer vrijheid te bieden. Voorheen kon je al rondreizen met het openbaar vervoer of met een auto met privéchauffeur. Als je kiest voor het openbaar vervoer moet je niet alleen zelf je buskaartjes regelen, maar ben je ook afhankelijk van wanneer die rijdt en kun je vaak lang niet alles zien. Of je kiest voor een taxi, maar dan ben je niet veel goedkoper uit. En met een privéchauffeur heb je echter slechts één dag om alle highlights af te raffelen. De optie om met het ov te reizen blijven we wel aanbieden, want het is een leuke manier om onderweg met Peruanen in contact te kunnen komen. Door echter te kiezen voor een huurauto, kunnen wij zelf vooraf de huur van de auto voor je regelen en heb je twee dagen lang de vrijheid om het gebied te verkennen.

Bewuste keuze voor Heilige Vallei

Voorlopig is het de enige regio waar we in Peru een huurauto aanbieden. We zijn sowieso niet de eerste reisorganisatie die huurauto’s aanbiedt in Peru, maar we gaan wel wat selectiever te werk. Het land is best wel uitdagend om per huurauto doorheen te reizen: zo is een grote stad als Lima niet voor elke bestuurder weggelegd, zorgen de hoogteverschillen voor een uitdaging en is bij een rondreis vaak het eindpunt van de reis op een andere plek dan het eindpunt. Door de grote afstanden zijn de drop-off-kosten dan bijna niet meer te betalen. De keuze voor de Heilige Vallei is dan ook niet willekeurig. Niet alleen is het een regio met enorme diversiteit waar je gerust een paar dagen zoet bent, het is vooral ook een plek waar het fijn is om de vrijheid te hebben om op je eigen tempo van dorp naar dorp te kunnen rijden. Daar komt nog bij dat je als reiziger doorgaans als je eenmaal daar aankomt, al een beetje aan de hoogte gewend bent. En omdat je de auto bij dezelfde locatie ophaalt en terugbrengt, kunnen we de kosten laag houden. De meeste van onze reizigers blijven zo’n twee dagen in de vallei voordat ze per trein richting Machu Picchu trekken. We zorgen ervoor dat je beide dagen een huurauto tot je beschikking hebt. Daarnaast kun je ter plekke een kookworkshop volgen of gaan paardrijden. Genoeg te doen dus!

Uitbreiding van aanbod

We zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheden om tevens autohuur aan te bieden in de Colca Canyon. Dit is tevens een zeer populaire streek, die zich uitstekend leent om te verkennen per huurauto. Als de bouwsteen in de Heilige Vallei aanslaat, zullen we kijken of we het aanbod verder uit kunnen breiden.

Naar Riksja Peru