Ver weg zonder jetlag

blog

Geschreven op
dinsdag 20 november
Geschreven door
Delen op social media

Verre reizen zijn natuurlijk fantastisch, maar helaas gaat ver vliegen vaak gepaard met één probleem: een jetlag. Want laten we wel wezen: niemand zitten te wachten op slapeloze nachten en uitputtende middagen. Gelukkig hebben we goed nieuws: je kunt ver op reis gaan zónder een jetlag op te lopen, omdat het tijdsverschil met Nederland minimaal is. Welke bestemmingen dat dan zijn? Nou, dat vertellen we je natuurlijk!

Verre bestemmingen met een tijdsverschil van één uur

Riksja Namibie slaapplek

Een tijdsverschil van slechts één uur*, terwijl je minimaal tien uur moet vliegen? Het kan! Botswana, Namibië en Zuid-Afrika zijn perfecte landen als je graag ver weg op vakantie wilt, maar geen zin hebt in een jetlag. Zo drink je in Namibië een wijntje op je veranda-lodge midden in de woestijn en slaap je in Botswana in een zoutpan onder de sterren. Kajak in Zuid-Afrika tussen de walvissen en overnacht bij een struisvogelboer.

Ook Jordanië kent trouwens een tijdsverschil van een uur*. Je hoeft er bovendien slechts vijf uur voor te vliegen, maar komt wel terecht in een compleet andere wereld. In Jordanië kun je lekker op pad om verse muntthee te drinken in Amman, te dobberen in de zoutkristallen van de Dode Zee, cross met een four wheel drive door de Wadi Rum-woestijn en wereldwonder Petra aanschouwen.

Verre bestemmingen met een tijdsverschil van twee uur

Op acht tot elf uur vliegen liggen bestemmingen Kenia, Madagaskar en Tanzania, met een tijdsverschil van twee uur met het thuisfront. Ga naar Madagaskar voor ongerepte natuur, bijzondere wildlife en prachtige hikes. Zo kom je met onze rondreis oog in oog te staan met ondeugende maki’s en spot je de bijzondere baobab-bomen. In Tanzania ga je natúúrlijk op zoek naar de Big Five, maar kun je ook fietsen door dorpjes aan de voet van Mount Kilimanjaro en relax je op de spierwitte stranden van Zanzibar. En waarom dan naar Kenia? Natuurlijk ook voor wild, maar ook om kennis te maken met de Masai.

Liever niet naar Afrika of het Midden-Oosten?

Heb je bovenstaande landen al bezocht of trekt het Afrikaanse continent je niet zo? Wijk dan uit naar Zuid-Amerika! Wat dacht je van Suriname, Argentinië of Chili? De vliegreis duurt weliswaar negen tot zestien uur, maar het tijdsverschil is gelukkig slechts vier uur*. Net genoeg om geen jetlag op te lopen!

* Bij de tijdsverschillen is overal wintertijd aangehouden. In de zomer is er dus op de bestemmingen één uur extra tijdsverschil.

Ben je benieuwd naar het tijdsverschil van jouw droombestemming? Check het op onze bestemmingssites of neem gerust contact met ons op.

Onze bestemmingen