Muziek in binnen- en buitenland: hier moet je heen!

blog

Geschreven op
woensdag 18 juli
Geschreven door
Delen op social media

Het is weer tijd om met de voetjes van de vloer te gaan! Of je deze zomer nou in het buitenland of in Nederland zit, wij hebben de beste plekken om te genieten van een muzikaal spektakel voor je op een rij gezet!

4 Afrikaanse festivals in Nederland

Ga jij binnenkort naar Zuid-Afrika? Kom dan vast in de sferen in Nederland! Er zijn verschillende festivals waar je de heupen los kunt gooien op de beats van ritmisch talent uit onder andere Congo en Gambia. We vertellen je op Riksja Zuid-Afrika waar je moet wezen! En eh, ook leuk als je niet naar Afrika gaat. 😉

Salsa leer je … in Cuba natuurlijk!

Wie salsa zegt, zegt Cuba. En hoewel je de dans natuurlijk gewoon op Nederlandse bodem kunt leren, is het toch veel leuker om het te leren in het land dat geldt als de bakermat van de dans? Onze Cubaantjes van Riksja Cuba vertellen je alles over de oorsprong van de dans én waar je heen moet om de passen te leren.

Must-do: in India naar een Bollywoodfilm

Wat krijg je als je Hollywood met Bombay kruist? Nou, Bollywood natuurlijk! De filmindustrie in India is immens en Bollywoodfilms zijn dan ook razend populair. Het voelt misschien gek om tijdens je vakantie in een bioscoop te gaan zitten, maar geloof ons: het is de moeite waard. En reken maar dat het er anders aan toe gaat dan hier in Nederland! We vertellen je er alles over op Riksja India.

Ah, de tango … dé dans van Argentinië

Het is de nationale dans van Argentinië, de tango! Een dans vol passie, spanning en sensualiteit. Een tangoshow is bijna hypnotiserend. En waar kun je dit nou beter beleven dan in … Argentinië, natuurlijk! Benieuwd hoe de dans ontstaan is en waar je ‘m zelf kunt bewonderen? Kijk dan op Riksja Argentinië.

Namibische muziek … in Nederland!

Bij Namibië denk je waarschijnlijk aan wilde dieren, eindeloze zandvlakten en misschien wel de Deadvlei, maar aan muziek? Nou, dat heeft het land (natuurlijk) wel … en hoe! De Namibisch-Belgische singer-songwriter heeft op geheel eigen wijze de Namibische muziek geïntegreerd in haar sound. Onze bestemmingsexperts van Riksja Namibië kwamen haar op het spoor en vertellen je er alles over.

Ontdek de dans van de Maori’s: de haka!

Wist je dat de Maori’s een traditionele dans hebben? Je hebt ’t misschien weleens gezien tijdens een rugbywedstrijd van de All Blacks: de haka! Tijdens deze imponerende dans steken de Maori’s hun tong uit, sperren ze hun ogen zo wijd mogelijk open en worden allerlei kreten uitgestoten. In Nieuw-Zeeland kun je op verschillende plekken de Maori’s de dans zien performen. De reisfanaten van Riksja Nieuw-Zeeland vertellen je er graag meer over.

Mexicooo, het land van al mijn dromen ♪

Heb je nu ook de Zangeres Zonder Naam in je hoofd? Bingo! De Mexicaanse muziek is veel meer dan alleen deze meezinger. Wat dacht je van live muziek in Merida op Plaza Grande, de marimba aan het strand of de mariachi. Benieuwd naar deze muziek? Neem dan een kijkje op ons Riksja Mexico en zing vrolijk mee.

Mariachi strand - muziek