Dit zijn de populairste bestemmingen voor 2020

blog

Geschreven op
vrijdag 8 november
Geschreven door
Delen op social media

Elk jaar rondom ons jaarlijkse Riksja Reisevent publiceren we de reistrends voor het komende jaar. Net als vorig jaar hebben we gekeken naar stijgers en dalers in aanvragen en boekingen en hebben we de interessegebieden van onze klanten geanalyseerd. Op basis van al die gegevens kunnen we nu de drie populairste bestemmingen voor 2020 bekendmaken: Jordanië, Tanzania en Lapland!

Vorig jaar bleken ook al twee nichebestemmingen erg in trek bij reizigers: Colombia en Japan. We zagen toen dat de nichebestemmingen die zich richten op een kleinere markt en een specifieke groep meer ervaren reizigers steeds populairder worden. Dit jaar zet die trend zich voort met Jordanië, Tanzania en Lapland, wederom drie niet-alledaagse landen. We vertellen je graag meer over deze bijzondere bestemmingen!

Afwisselend Jordanië: van woestijn tot wereldwonder

Jordanië
Jordanië is een land dat doordrenkt is met historie. Het biedt garantie voor een enorm afwisselende reis, en dat terwijl het op nog geen vijf uur vliegen ligt en ‘slechts’ twee keer zo groot is als Nederland. Van knalrode zandduinen en de legendarische Dode Zee tot Arabische markten met geurende specerijen en natuurlijk het wereldwonder Petra: Jordanië is simpelweg een adembenemend mooie bestemming. Logisch dus dat dit land op veel reisbucketlists staat – en misschien (nu) ook wel op die van jou.

Meer over Jordanië

Op safari in Tanzania

Jarenlang stond Zuid-Afrika bovenaan de lijst van gewilde safaribestemmingen. Logisch natuurlijk, want Zuid-Afrika is een perfecte ‘instapbestemming’ voor reizigers die Afrika willen ontdekken. Des te leuker is het dat we nu zo’n exponentiële groei zien in aanvragen voor Tanzania: een land dat net wat ruiger en avontuurlijker is en waar je nog meer het ‘echte’ safarigevoel beleeft. Hier slaap je in gave tented camps en lodges en hobbel je in een 4×4 dwars door de bush, op zoek naar de Big Five. Als je dan ineens een kudde zebra’s ziet grazen of een giraffe met z’n lang nek boven de bosjes ziet uitstijgen weet je het zeker: Tanzania is de ongerepte Afrikaanse savanne op zijn best.

Hierom wil je naar Tanzania

Kou? Ha!

Een andere opvallende stijger in aanvragen is Lapland. Dat Riksja-reizigers houden van een beetje actie en ongerepte natuur weten wij natuurlijk als geen ander, maar waar Jordanië adembenemend mooi is, is Lapland soms letterlijk adembenemend – zo koud is het er. Met temperaturen ver onder nul is Lapland een echte bestemming voor avontuurlijke reizigers. Achterop de huskyslee glijden door een sprookjesachtig sneeuwlandschap, dwars door de ruige natuur met als kers op de taart het Noorderlicht dat aan de donkere hemel verschijnt (waar je talloze handige Noorderlicht-spot-apps voor kunt downloaden om er vrijwel zeker van te zijn dat je dit prachtige natuurverschijnsel niet mist). Muts op, handschoenen aan en gaan! En dan natuurlijk ’s avonds opwarmen in een heerlijke Finse sauna want je komt natuurlijk ook voor een beetje ontspanning.

Meer over Lapland

 

Reisvoorstel op maat

Als Riksja reisspecialisten hebben we zelf veel reiservaring en we helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis. Laat ons je wensen en reis-ideeën weten. Dan proberen wij je een zo goed mogelijk voorstel te doen.

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan