Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Afwisselend Jordanië

Knalrode zandduinen, sloffende kamelen die verdwijnen aan de horizon, de legendarische Dode Zee en arabische markten met geurende specerijen. Maar ook een kleurrijke onderwaterwereld, verlaten woestijnkastelen en natuurlijk wereldwonder Petra. Kortom…welkom in Jordanië! Maak een ontdekkingstocht langs eeuwenoude culturen en stuur langs mozaikstadjes, over stoffige woestijnwegen en groene rotsheuvels. En dit alles in het koninkrijk dat ‘slechts’ twee keer zo groot als Nederland is. Een reis door Jordanië kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt.

Belevenis tijdens je reis

Na een lange dag dwalen in Petra stoom je het woestijnzand van je af in een Hammam. Lees een boekje terwijl je dobbert in de verkwikkende mineralen van de dode zee en ruil je auto in voor een 4×4 jeep stuivend langs bizarre woestijnformaties. Hobbel op een kameel over rollende zandduinen en kampeer onder duizend fonkelende sterren. Snorkel tenslotte tussen tropische vissen en kleurrijk duikkoraal om je Jordanië reis af te sluiten aan de kust.

Karakteristieke overnachtingen

Riksja Jordanië zorgt tijdens je reis voor een mix van accommodaties. De hotels in Jordanië zijn eenvoudig en met een vleugje Arabisch kitsch. We hebben hotels voor je gevonden die qua locatie en prijs/kwaliteit verhouding boven het standaard aanbod uitspringen. Zo slaap je in een modern stadshotel met zwembad, een in een oase gelegen eco-lodge of een eenvoudig tentenkamp middenin de woestijn.

De accommodaties van Riksja Jordanië hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding vinden wij belangrijk. Wij geven daarbij de voorkeur aan kleinschalige accommodaties met een Jordaans tintje.

Eigen tempo

Het is mogelijk om Jordanië volledig zelfstandig te ontdekken met een eigen huurauto of je onbezorgd te laten rondrijden door een van onze professionele Jordaanse chauffeurs. Het reizen met een eigen huurauto geeft je de vrijheid om bijvoorbeeld af te slaan voor een extra stop onderweg. De wegen zijn goed onderhouden en de afstanden kort. Je krijgt van ons een wegenkaart mee die je goed over de hoofdwegen leidt.

Een privé-chauffeur heeft het voordeel dat je niet op de weg hoeft te letten en volop kunt genieten van de omgeving. Daarnaast kan de chauffeur je veel over het land vertellen.

We hebben de leukste routes en excursies al voor je uitgestippeld.

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Jordanië en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen