Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Bijzondere dieren die je kunt spotten tijdens reizen:

blog

Dieren spotten in het wild is een van de meest bijzondere ervaring tijdens een reis. Niet voor niets zijn de safari’s in Afrika zo ontzettend populair. Maar je hoeft niet alleen naar Afrika te gaan om wildlife te spotten. Er zijn over heel de wereld bijzondere dieren te vinden en we lichten er graag een aantal voor je uit.
Decorative torn edge

Snorkelen met walvishaaien in Mexico

In onder andere Mexico kun je de bijzondere walvishaaien vinden. Helaas laten ze zich niet het hele jaar door zien, maar in de maanden juni tot september heb je grote kans de walvishaaien te spotten op verschillende plekken in Mexico. Je kunt in Playa del Carmen de walvishaaien van dichtbij zien door te snorkelen en op het schiereiland Yucatan kun je ze spotten samen met dolfijnen, schildpadden en roggen.

Een luiaard en de roodoogmakikikker spotten in Costa Rica

In Manuel Antonio National Park kun je een wit zandstrand combineren met een groen natuurpark. In het park kun je veel dieren spotten waaronder de luiaard en de unieke roodoogmakikikker. De luiaarden hangen vrijwel de hele dag in bomen om te slapen dus vergeet je verrekijker niet mee te nemen. Ze zijn goed gecamoufleerd in de bomen maar bijzonder als je ze dan van dichtbij ziet. De roodoogmakikikker komt alleen in de tropische regenwouden van Midden-Amerika voor. Je kunt ze vooral vinden bij een rivier en je herkent ze aan hun knalgroene kleur en rode ogen.

De witte albine vleermuis in Ecuador

We kennen allemaal wel de zwarte vleermuizen, maar wist je dat er ook over witte vleermuizen bestaan? Je ziet ze niet vaak, maar met een beetje geluk spot je ze in Ecuador. Ze worden ook wel de ‘albino’ vleermuizen genoemd. Ze zijn zo klein als je duim en wegen maar 4 tot 5 gram.

De unieke roze dolfijn in Thailand

In het zuiden van Thailand kun je veel dieren spotten, maar in het bijzonder de unieke roze dolfijn. In plaats van naar de veel bezochte eilanden te gaan, heb je op het vasteland ook veel kans om de bijzondere roze dolfijnen te spotten. Op het dolfijnenstrand in Khanom vind je kilometerslange witte zandstranden waar je weinig toeristen zal vinden.

De Hollandse Neusaap in Borneo

De neusaap is alleen te vinden op het eiland Borneo in Zuidoost-Azië. Het grappige aan deze apen is dat ze vernoemd zijn naar Hollanders. Doordat de neusaap blonde haren heeft, dikke buiken en grote neuzen. De grootte van de neus verschilt per leeftijd en geslacht. In het nationale park Borneo Bako ontdek je naast de neusaap nog veel meer interessante dieren. Reis je met Riksja? Dan trek je samen met een gids diep de jungle in.

De jaguar in het jaguarwoud van Belize

In het jaguarwoud van Belize vind je overweldigende natuur waar veel wildlife is. De zeldzame jaguar leeft hier ook. Doordat de jaguar alleen in de nacht jaagt, is de kans dat je hem ziet vrij klein. Gelukkig zijn er andere bijzondere dieren om te spotten zoals tropische vogels, interessante kat-aardige zoals de Ocelot en veel brul-apen.

De Komodovaraan in Indonesië

De komodovaraan is een hagedissoort kan wel tot drie meter lang worden. Dat maakt de komodo de langste reptiel op aarde! Op het Indonesische eiland bevindt zich het Komodo National Park waar je samen met een ranger op zoek gaat naar de varanen. Het eiland is heuvelachtig en heeft erg veel groen waardoor je extra geniet van deze avontuurlijke ervaring.

De ondeugende maki's van Madagaskar

In Madagaskar vind je ondeugende maki’s. De maki’s komen alleen voor op Madagaskar en nabijgelegen eilanden. Tijdens een tour door het Ranomafana National Park ga je samen met een ervaren gids op pad om de verschillende maki’s van dichtbij te zien. Zoals de bijzondere bamboemaki, die je alleen in deze regio tegenkomt.

De Floridapanter in Florida

De Floridapanter komt alleen voor in het zuiden van Florida. Het is echter geen panter, maar valt onder de poema’s. De floridapanter is groot en slank en kan wel 180 cm lang worden. Tijdens een swampboat tour zweef je door de moerassen en heb je kans om de floridapanter te spotten samen met verschillende alligators.

De Kiwi in Nieuw-Zeeland

De Kiwi is een loopvogel die alleen voorkomt in Nieuw-Zeeland. Je vindt ze op het mooie Stewart Island, maar je kan ze ook goed spotten in het Wairarapa wildlife park op het Zuidereiland. Tijdens je bezoek draag je meteen een steentje bij aan het natuurbehoud van Nieuw-Zeeland. Je kunt de loopvogels herkennen aan zijn kleine vleugels en zijn vijftien centimeter lange snavel.

Deze bijzondere vogelsoort blauwvoet Jan van Genten is te vinden op de Galapagos eilanden. Galapagos en is goed te herkennen aan zijn kenmerkende blauwe voeten. Leuk weetje: hoe gezonder de mannetjes zijn, hoe blauwer de voeten. Het unieke aan deze vogels is dat ze alleen in de tropische gebieden van de stille oceaan leven.

background-pattern