Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Galapagos eilandhoppen: proeven van Santa Cruz en San Cristobal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Cruz, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteiten:
  Bezoek boerderij met reuzenschildpadden met gids, food tour, ceviche workshop
 • Reissom:
  Vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
 • Alternatief:
  Vanaf € 1.155,- p.p. bij 2 personen met boottocht naar onbewoond eiland en snorkelen bij Kicker Rock
 • Optioneel:
  Snorkelen bij Kicker Rock, boottocht naar onbewoond eiland of bezoek de hooglanden van San Cristobal
Hoogtepunten:
✓ Kort eilandhopprogramma voor een eerste indruk van Santa Cruz en San Cristobal
✓ Bezoek een ranch met reuzenschildpadden op Santa Cruz
✓ Ga mee op food tour en leer ceviche maken
✓ Verblijf in eenvoudig hotels in de havenplaatsen
✓ Optioneel: snorkelen bij Kicker Rock, boottocht naar onbewoond eiland of bezoek de hooglanden
✓ Upgrade: kies voor hotels met zwembad

Meer natuur en minder cultuur? Kies dan voor onze complete Galapagos-pakket onderaan de pagina
galapagos leguaan
Decorative torn edge

Eilandhoppen bij de Galapagos

Hét paradijs om wildlife te spotten, maar toch ook meer bewoond dan je misschien verwacht. Elk eiland heeft zijn eigen charme, waarvan er drie bewoond zijn: Isla Isabela, Isla Santa Cruz en Isla San Cristobal. Op elk eiland kun je jezelf gemakkelijk een week laten verwonderen, maar voor de meeste afwisseling bezoek je ze allemaal. Bij deze bouwsteen combineren we Santa Cruz met San Cristobal.

Het standaardpakket geeft je veel vrijheid, we hebben alleen wat excursies ingepland die je niet snel zou verwachten: ceviche workshop, bierproeverij en food tour. Wil je een compleet pakket met excursies, zoals snorkelen en een boottocht? Kies dan voor de variant onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 1 – Santa Cruz, aankomst

Na een vlucht van drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je Spaanstalige chauffeur die vandaag met je meereist. Eerst neem je samen de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je chauffeur klaar om je via de hooglanden naar het centrum van Puerto Ayora te brengen. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die hier in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. Zelf lunch je ook bij de boerderij.

Decorative torn edge

Tenslotte kom je aan in je hotel in Puerto Ayora. Hier ontmoet je onze lokale gids die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Daarna heb je tijd om met je gids Puerto Ayora te verkennen en tijdens een food tour allerlei lekkernijen te proberen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke dierensoorten ter wereld. In werkelijkheid wonen er op Santa Cruz zo’n 24.000 mensen en zijn er goede restaurants en gezellige barretjes. In de haven zagen we wel wat zeeleeuwen op de steigers en in de bootjes.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuadorreis. De hotels zijn wel kleinschalig, hebben vriendelijke eigenaren en liggen op loopafstand van de haven.

Decorative torn edge

Dag 2 – de wateren rondom Santa Cruz

Een vrije dag op de Galapagos is natuurlijk nooit écht vrij, want er is zoveel om te doen. Wij vonden het leuk om deze ochtend te wandelen naar Tortuga Bay. Een korte wandeling naar een idyllisch strand, waar je ontzettend veel leguanen gaat zien. Hier kun je relaxen, zonnebaden en zwemmen. Neem je snorkel mee, wij zagen een aantal rifhaaien en zelfs een baby-hamerhaai! Na een lunch in één van de hippe restaurants van Puerto Ayora besloten we nog te snorkelen in het haventje, een heerlijke dagbesteding. Voor de duikers onder ons: je kunt geweldig duiken bij Gordon Rocks. Wij doken hier met een grote school hamerhaaien, schildpadden, mantaroggen en barracudas. De duik kun je gemakkelijk ter plekke regelen, maar je hebt wel een duikbrevet nodig.

Optioneel: ben je nog niet klaar met eilanden ontdekken? Dan regelen we een boottocht naar de onbewoonde eilanden van Bartolome, Plazas of Santa Fe. Afhankelijk van de beschikbaarheid en weersomstandigheden wordt het eiland bepaald. Dit zit in de variant met het complete pakket onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 3 Santa Cruz – San Cristobal, ca. 2 uur varen

De ochtend heb je ter vrije besteding op Santa Cruz. Om 13.30 uur word je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2 uur per speedboot kan hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Vandaag ga je ook ceviche leren maken bij Playa Mann. Je lerares verkocht altijd deze lekkernij in de haven, maar heeft inmiddels een eigen restaurantje gestart. Dit visgerecht is beroemd in de gehele regio en niemand maakt hem lekkerder dan haar.

Decorative torn edge

Dag 4 – Een vrije dag op San Cristobal

Een vrije dag op de Galapagos die je geheel naar eigen wens in kunt vullen. Je kunt vandaag bijvoorbeeld op eigen gelegenheid snorkelen met zeeleeuwen bij Playa Lobita en wandelen naar de Cerro Tijeretas om fregatvogels te spotten. Deze vogels blazen zijn beroemd vanwege hun felrode nek die ze kunnen opblazen. Of wij regelen een snorkeltocht voor je naar een onbewoond eiland. Heb je genoeg gesnorkeld op de Galapagos, dan raden we zeker een halve dagtour naar de hooglanden van San Cristobal aan. Je bezoekt dan o.a. het meer van Junco, een broedcentrum van de reuzeschildpad en één van de mooiste stranden omringd door mangrove bij Puerto Chino. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de optionele excursies.

De dag kun je afsluiten met een biertje in de lokale bierbrouwerij, als je wilt natuurlijk. De eerste ronde is van ons.

Optioneel: Voor de ultieme snorkelervaring ga je naar Kicker Rock, snorkelen tussen de Galapagos-haaien, zeeleeuwen en schildpadden. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 5 – San Cristobal, vertrek

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Anderhalf uur voordat je vlucht vertrekt word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagosstempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Decorative torn edge
Tip: duiken tussen de hamerhaaien

Wil je duiken op een van de meest bijzondere duikspots ter wereld en heb je een duikbrevet? Dan is Galapagos met haar biologische schatkamer onder water wat voor jou. Door de geïsoleerde ligging, het ontbreken van roofdieren en de vulkanische oorsprong hebben diersoorten zich uniek ontwikkeld. Duiken met scholen hamerhaaien, dolfijnen, galapagoshaaien en manta’s is hier dagelijkse kost. Vanuit Puerto Ayora worden dagtours georganiseerd. Het is aan te raden deze duiktrips van te voren te boeken zodat je zeker weet dat je tijdens je bezoek naar je favoriete duikspot kunt gaan. Deze excursies zijn niet goedkoop, maar misschien wel een van de mooiste duikervaringen van je leven.

Omdat duikervaring en -brevettering zo persoonlijk is raden we aan om dit ter plekke te regelen, er zijn veel duikscholen op het eiland.

Decorative torn edge
Verlenging

Wil je wat langer genieten van de Galapagos dan is dat natuurlijk mogelijk. Zo kunnen we het verblijf op Santa Cruz of San Cristobal voor je verlengen zodat je vanuit hier nog een excursie kunt maken. Ook hebben we een achtdaags programma waarbij je Santa Cruz, Isabela en San Cristobal bezoekt.

Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. Op onze Ecuador website vind je de Galapagos natuurkalender met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Galapagos eilandhoppen: proeven van Santa Cruz en San Cristobal

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Bartolome onbewoond eiland Galapagos
Hooglanden Santa Cruz Galapagos
Stranden Galapagos
Isabela Los Tuneles Galapagos
duiken galapagos
hotel Santa Cruz Galapagos 3
hotel Santa Cruz Galapagos 2
hotel Santa Cruz Galapagos
Variant
1

Galapagos eilandhoppen: proeven van Santa Cruz en San Cristobal - met onbewoond eiland en snorkelen bij Kicker Rock

 • Reissom:
  Vanaf € 1.155,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen op Santa Cruz, 2 overnachtingen op San Cristobal met compleet pakket aan excursies

Wil je je korte verblijf op Galapagos liever niet invullen met culinaire, culturele activiteiten? Wij regelen dan een compleet pakket voor je waar je in dezelfde accommodaties overnacht, maar waar de food tour en kookworkshop worden omgewisseld naar een boottocht naar een onbewoond eiland en snorkelen tussen de haaien bij Kicker Rock. Daar zit natuurlijk ook het bezoek aan de reuzenschildpadden bij de ranch in de hooglanden op Santa Cruz bij.

Het programma is als volgt
Dag 1 – Aankomst, transfers en bezoek aan de schildpadden ranch (met lunch)
Dag 2 – Boottocht naar onbewoond eiland (met lichte lunch)
Dag 3 – Transfers en speedboot naar San Cristobal, vrije dag
Dag 4 – Snorkelen bij Kicker Rock
Dag 5 – Vertrek, transfers naar vliegveld

Decorative torn edge
hotel met zwembad Santa Cruz Galapagos 2
hotel met zwembad Santa Cruz Galapagos
hotel met zwembad Santa Cruz Galapagos 3
Variant
2

Eigenwijs eilandhoppen Santa Cruz en San Cristobal inclusief hotel met zwembad

 • Reissom:
  Vanaf € 1.150,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 nachten in een hotel met zwembad inclusief ontbijt en landprogramma zoals hierboven beschreven

Verblijf je liever in een hotel met zwembad tijdens je verblijf op de Galapagos eilanden? Kies dan voor onze standaard categorie hotels. De accommodaties in deze categorie iets comfortabeler dan onze budget hotels. Zo zijn de kamers en ontbijtruimte iets ruimer voor meer comfort.

De rest van de excursies zijn zoals omschreven in de bouwsteen.

Het programma is als volgt:
Dag 1 – Aankomst, transfers, bezoek aan de schildpadden ranch (met lunch) en korte food tour door Puerto Ayora
Dag 2 – Vrije dag – optioneel boottocht naar een onbewoond eiland met wandeling
Dag 3 – Transfers, Speedboot naar San Cristobal, ceviche workshop
Dag 4 – Vrije dag – optioneel snorkelen bij Kicker Rock, bezoek aan de hooglanden
Dag 5 – Vertrek, transfer naar vliegveld

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Het beste van Galapagos: Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

 • Isabela, Santa Cruz en San Cristobal
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 1.215,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Santa Cruz haven Galapagos
bouwsteen

Santa Cruz Galapagos: Eilandleven & reuzenschildpadden

 • Isla Santa Cruz, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 715,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
San Cristobal Kicker Rock-3
bouwsteen

San Cristobal Galapagos: Snorkelen met haaien & zeeleeuwen

 • Isla San Cristobal, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 605,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Isabela Los Tuneles Galapagos
bouwsteen

Isabela Galapagos: Wildlife & vulkanen

 • Isla Isabela, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 630,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern