Menu background

Naar boven

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz en San Cristobal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Cruz, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  bezoek boerderij met reuzenschildpadden, dagexcursie naar een van de eilanden rondom Santa Cruz, snorkeltocht voor de kust van San Cristobal
 • Reissom:
  € 1.350,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
✓ Kort eilandhopprogramma voor een eerste indruk van de Galapagos eilanden

✓ Inclusief activiteitenprogramma

✓ Budgetvriendelijk alternatief voor het maken van een cruise

✓ Overnachtingen op de eilanden Santa Cruz en San Cristobal
Decorative torn edge

Dag 1 – Santa Cruz, aankomst

Na een vlucht van drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je Spaanstalige chauffeur die vandaag met je meereist. Eerst neem je samen de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je chauffeur klaar om je via de hooglanden naar het centrum van Puerto Ayora te brengen. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die hier in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. Zelf lunch je ook bij de boerderij.

Decorative torn edge

 

Tenslotte kom je aan in je hotel in Puerto Ayora. Hier ontmoet je onze lokale contactpersoon die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Aan het eind van de middag heb je tijd om het stadje te verkennen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke dierensoorten ter wereld. In werkelijkheid wonen er op Santa Cruz zo’n 24.000 mensen en zijn er goede restaurants en gezellige barretjes. In de haven zagen we wel wat zeeleeuwen op de steigers en in de bootjes.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuadorreis. De hotels zijn wel kleinschalig, hebben vriendelijke eigenaren en liggen op loopafstand van de haven.

Decorative torn edge

Dag 2 wateren rondom Santa Cruz

Fris en fruitig stap je in de boot voor een tocht naar een van de omringende eilanden: Santa Fé, Plazas, North-Seymour of Barthelomé. Met een beetje geluk spot je tijdens de boottocht dolfijnen. Welk eiland je bezoekt is afhankelijk van de beschikbaarheid, weersomstandigheden en wijzigingen door beslissingen van lokale autoriteiten. Ieder eiland heeft haar eigen charme en diversiteit in dieren en zal hierdoor een unieke beleving geven. Laat het ons weten als je echt een specifieke voorkeur hebt voor een eiland om te bezoeken, wij houden hiermee dan rekening.

Je krijgt voor alle dagen op de Galapagos eilanden snorkelspullen mee en voor de lunch word vanmiddag gezorgd zodat je alle energie hebt om de eilanden zowel op land als onder water te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 Santa Cruz – San Cristobal, ca. 2 uur varen

De ochtend heb je ter vrije besteding op Santa Cruz. Om 13.30 uur word je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2 uur per speedboot kan hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Decorative torn edge

Dag 4 San Cristobal: snorkeltour Isla Lobos of Kicker Rock

Na het ontbijt ga je met een klein bootje op weg naar Isla Lobos of Kicker Rock. Beide plekken zijn geliefd om te snorkelen of duiken door de diversiteit van de dieren die je er onderwater kunt spotten. Je hebt er goede kans om zeeleeuwen, roggen en schildpadden te zien tijdens het snorkelen en ook haaitjes en zelfs hamerhaaien worden hier regelmatig gespot. Laat je verrassen door wat er tijdens jouw bezoek langs zwemt.

Decorative torn edge

Dag 5 San Cristobal, vertrek

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Anderhalf uur voordat je vlucht vertrekt word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagosstempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Verkies je een cruise boven het eilandhoppen? Kijk voor meer mogelijkheden bij de Galapagos bouwstenen.

Decorative torn edge
Tip: duiken tussen de hamerhaaien

Wil je duiken op een van de meest bijzondere duikspots ter wereld en heb je een duikbrevet? Dan is Galapagos met haar biologische schatkamer onder water wat voor jou. Door de geïsoleerde ligging, het ontbreken van roofdieren en de vulkanische oorsprong hebben diersoorten zich uniek ontwikkeld. Duiken met scholen hamerhaaien, dolfijnen, galapagoshaaien en manta’s is hier dagelijkse kost. Vanuit Puerto Ayora worden dagtours georganiseerd. Het is aan te raden deze duiktrips van te voren te boeken zodat je zeker weet dat je tijdens je bezoek naar je favoriete duikspot kunt gaan. Deze excursies zijn niet goedkoop, maar misschien wel een van de mooiste duikervaringen van je leven. Laat het ons vooral weten als je hier interesse in hebt.

Decorative torn edge
Verlenging

Wil je wat langer genieten van de Galapagos dan is dat natuurlijk mogelijk. Zo kunnen we het verblijf op Santa Cruz voor je verlengen zodat je vanuit hier nog een excursie kunt maken. Ook hebben we een achtdaags programma waarbij je naast Santa Cruz en San Cristobal ook het eiland Isabela bezoekt.

Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. Op onze Ecuador website vind je de Galapagos natuurkalender met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz en San Cristobal

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

galapagos hotel zwembad
santa cruz slaapkamer ecuador
san cristobal zwembad ecuador
Variant
1

Eigenwijs eilandhoppen Santa Cruz en San Cristobal inclusief hotel met zwembad

 • Reissom:
  € {NL_457},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 nachten in een hotel met zwembad inclusief ontbijt en landprogramma zoals hierboven beschreven

Verblijf je liever in een hotel met zwembad tijdens je verblijf op de Galapagos eilanden? Kies dan voor onze standaard categorie hotels. De accommodaties in deze categorie iets comfortabeler dan onze budget hotels. Zo zijn de kamers en ontbijtruimte iets ruimer voor meer comfort.

Ook liever een hotel met zwembad, laat het ons dan even weten.

Decorative torn edge