Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Easy going Quito: starten op de evenaar

bouwsteen

 • Reisschema:
  Quito
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  stadswandeling op papier
 • Reissom:
  € 190,- p.p. bij 2 personen
✓Acclimatiseer in een van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld

✓Onze lokale vertegenwoordiger komt bij je langs om je reis door te nemen

✓Lekker op eigen tempo de stad verkennen met een stadswandeling op papier

✓Optioneel op pad met een lokale gids

✓Optioneel bezoek aan de evenaar met een georganiseerd tour
Ecuador reis Quito
Decorative torn edge

Dag-tot-dag programma Ecuador reis Quito

Dag 1 – Quito, aankomst

De meeste vluchten vanuit Nederland komen aan het eind van de dag aan in Quito. Bij aankomst haalt je chauffeur je op en brengt je naar je hotel in de moderne wijk Mariscal. Over het algemeen zijn taxi’s en openbaar vervoer goed (en goedkoper) geregeld, maar omdat wij altijd even moeten wennen in een ander land hebben we de transfer bij aankomst al voor je geregeld. Je hotel ligt op loopafstand van trendy cafeetjes en gezellige restaurants. We kiezen voor de Mariscal wijk, omdat je hier ’s avonds veilig over straat kunt gaan en er vlakbij je hotel veel restaurants zijn wat ook ’s avonds voor een levendige sfeer zorgt.

Overdag is de sfeer in het koloniale centrum prettig, maar ’s avonds is het er vaak vrij niet zo levendig. Zelf vinden we het oude centrum het mooiste gedeelte van de stad en het is absoluut de moeite waard om hier de dag door te brengen met het dwalen door de straatjes en over de pleinen. Het oude centrum is vanaf Mariscal zo’n 10 minuten rijden met de taxi.

Decorative torn edge

Dag 2 – Quito, verblijf

Zigzag vandaag met onze stadwandeling langs de highlights van de oude binnenstad die tot de wereldcultuurmonumenten van UNESCO behoort. Onderweg zie je hoe mensen op straat van alles proberen te verkopen: van kleding tot gegrilde cavia. Je ziet er jongens die je schoenen willen poetsen, oude vrouwtjes met zakken fruit op hun rug en straatartiesten die veel bekijks trekken op de pleinen. Tijdens de wandeling wandel je langs de highlights van de stad.

Net als je het gevoel hebt in een dorp te zijn beland, kom je langs de enorme paleizen, kathedralen en uitgestrekte pleinen die Quito de allure geven van een typische Zuid-Amerikaanse hoofdstad. Slenter langs de Plaza de la Independencia vol duiven, de kathedraal en het presidentieel paleis. Neem ook een kijkje in het klooster van San Francisco en de Iglesia de la Compañía. Dacht je een goede conditie te hebben, dan wil dat in het op 2800 meter hoog gelegen Quito nog wel eens tegenvallen. Doordat de straten in de oude stad behoorlijk omhoog kronkelen ben je in no-time buiten adem. Veel drinken en het lekker rustig aan doen zijn de beste remedie.

Decorative torn edge

’s Middags kun je een bezoekje brengen aan de Mitad del Mundo; het midden van de wereld en de heilige plek voor de Andesvolkeren. Deze plek ligt op een half uur rijden buiten Quito. De Andesvolkeren hebben de zon altijd als hun oppergod vereerd en de plek waar de zon precies het middelpunt (0 bij 0 bij 0 graden) van de wereld bereikt is voor hen dan ook de allerheiligste plaats.

Tegenwoordig is Mitad del Mundo een echte toeristische trekpleister waar vooral veel Ecuadorianen wat extra’s proberen te verdienen met het verkopen van (veel te dure) souvenirs en Ecuadoriaanse lekkernijen zoals cavia! Wel is het monument dé plek om je bezoek aan de evenaar vast te leggen. Daarna snel de hoek om naar het museum Inti-ñan (ca. $3 p.p.) waar de echte evenaar ligt. Hier kun je bijzondere proefjes doen die alleen op de evenaar kans van slagen hebben. Waar ter wereld kun je nu een ei op een spijker zetten zonder dat hij eraf rolt? Zeker als je met kinderen reist is dit een leuke en leerzame invulling van de middag. Met de metro/trolley kun je voor ca. $1,- p.p. de hele dag overal naartoe in de stad. Ook gaan er meerdere keren per dag bussen of taxi’s.

Decorative torn edge

Tip: Ga ’s avonds wat eten of drinken in restaurant Mosaico. Dit restaurant heeft een terras met het mooiste uitzicht over de stad. De zonsondergang is vanaf hier adembenemend en bij het vallen van de avond zie je duizenden lichtjes vrolijk twinkelen tegen de donkere bergwanden. In de verte steekt de Virgen del Quito, het standbeeld van Quito, statig boven de stad uit. Vraag wel even bij de hotelreceptie of ze voor je willen reserveren, Mosaico is ook onder de Ecuadorianen zelf een populair plekje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Na het levendige Quito heeft Ecuador nog veel meer in petto. Vanuit Quito ben je in no-time in een totaal andere omgeving. Stap na deze koloniale stad op de bus naar de kleurrijke markt in Otavalo met Ponchos en panfluiten, ga de jungle in met Diep de Amazone in in Cuyabeno of Aan de rand van het regenwoud bij Tena of ga naar het Cotopaxi National Park om de hoogste actieve vulkaan van Ecuador te zien en te logeren in een een traditionele haciënda met de bouwsteen Witte toppen en haciënda’s.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy going Quito: starten op de evenaar

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

quito ontdek de stad
Variant
1

Ontdek Quito met een local

 • Reissom:
  € {NL_519},- p.p.
 • Inbegrepen:
  wandeling door Quito met een Engelssprekende inwoner van de stad

Ontdek Quito met één van zijn inwoners. Je gids spreekt Engels en is tevens leraar Spaans. Hierdoor leer je meer over de cultuur en de taal en kom je op plaatsen waar je zelf niet zo snel binnenloopt. Samen met je gids bezoek je de lokale markt en koop je in het Spaans je eerste guava. Neem daarna net als de inwoners van Quito zelf de lokale bus naar de oude stad. Bewonder Quito vanaf het observatiedek van de basiliek en loop met je gids door de oudste laan van Ecuador, de La Ronda. Geniet van de gezelligheid van de Plaza Grande, Plaza San Francisco en de Plaza Santo Domingo. Aan het eind van de tour leer je meer over de typisch Ecuadoriaanse chocolade en maak je je eigen chocoladetruffel. Ecuador is een van de grootste exporteurs van cacaobonen na Zwitserland en België. Na het proeven van de chocolade begrepen we meteen waarom. Cacao en Ecuador horen bij elkaar en daarom vonden wij het leuk om juist hier onze eigen truffel te maken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ecuador reis Otavalo
bouwsteen

Ponchos en panfluiten

 • Otavalo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Tena
bouwsteen

Aan de rand van het regenwoud

 • Tena – Amazone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Amazone
bouwsteen

Diep de Amazone in

 • Cuyabeno
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 420,- p.p. bij 2 personen (exclusief transport ca. €100 p.p.)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
vulkaan Ecuador reis Cotopaxi
bouwsteen

Witte toppen en haciënda’s

 • Cotopaxi
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern