Menu background

Naar boven

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Cruz, Isabela, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Activiteiten:
  bezoek boerderij met reuzenschildpadden, wandeling op Sierra Negra vulkaan en bezoek baai van Tintoreras op Isabela, dagexcursie naar een van de eilanden rondom Santa Cruz, snorkeltocht voor de kust van San Cristobal
 • Reissom:
  € 1745,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600,- p.p.)
✓ Uitgebreid en gevarieerd Galapagos eilandhopprogramma inclusief excursies
✓ Veel variatie in landschappen en dierenleven
✓ Budgetvriendelijk alternatief voor het maken van een cruise
✓ Overnacht op de eilanden Santa Cruz, Isabela en San Cristobal
Decorative torn edge

Dag 1 – Santa Cruz, aankomst

Na een vlucht van zo’n drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je Spaanstalige chauffeur die vandaag met je meereist. Eerst neem je samen de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je chauffeur klaar om je via de hooglanden naar het centrum van Puerto Ayora te brengen. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die hier in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. Zelf lunch je ook bij de boerderij.

Decorative torn edge

Tenslotte kom je aan in je hotel in Puerto Ayora. Hier ontmoet je onze lokale contactpersoon die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Aan het eind van de middag heb je tijd om het stadje te verkennen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke dierensoorten ter wereld. In werkelijkheid wonen er op Santa Cruz zo’n 24.000 mensen en zijn er goede restaurants en gezellige barretjes. In de haven zagen we wel wat zeeleeuwen op de steigers en in de bootjes.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuadorreis. De hotels zijn wel kleinschalig, hebben vriendelijke eigenaren en liggen op loopafstand van de haven.

Decorative torn edge

Dag 2 vrije ochtend op Santa Cruz en boot naar Isabela, ca. 2 uur varen

Na het ontbijt heb je nog de tijd om Santa Cruz te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Tortuga Bay. Je moet zo’n 20 minuten lopen naar het strand, maar dan kom je wel op een uitgestrekt zit zandstrand dat omzoomd wordt door mangrovebomen. Je hebt hier goede kans dat je het strand deelt met leguanen, zeeleeuwen krabben en vogels. Precies het beeld dat wij bij de Galapagos eilanden hebben. Je kunt hier niets kopen dus zorg voor voldoende water en een snack voor onderweg.

In de middag stap je op de boot naar het volgende eiland: Isabela. Na zo’n 2 uur zet je voet aan wal in de haven. De boottocht kan pittig zijn als de zee wat ruig is. Pillen tegen zeeziekte zijn aan te raden in te nemen zodat je het risico op zeeziekte verkleind. Eenmaal op Isabela aangekomen zul je de boottocht snel vergeten zijn. Hier wacht je een laidback sfeertje die je direct bij aankomst zal opmerken en het hagelwitte strand nodigde ons uit voor een paar uurtjes relaxen.

Decorative torn edge

Dag 3 Sierra Negra op Isabela

Vandaag trek je erop uit in de omgeving van de Sierra Negra vulkaan op het eiland. Met een auto word je naar de voet van de vulkaan gereden en vanaf hier volgt een pittige wandeling van zo’n 6 uur. Je loopt op de vulkaan tot aan de krater. Met een diameter van 10 kilometer is dit de tweede grootste vulkaankrater ter wereld! Tijdens de wandeling zie je grote lavavelden die het heel goed zichtbaar maken hoe de vulkanische Galapagos eilanden ontstaan zijn. Je krijgt een lunchbox mee die je onderweg op een mooi plekje opeet. Na de wandeling heb je in de middag nog wat tijd om te relaxen op het strand of je kunt het eiland zelf verder gaan ontdekken.

Decorative torn edge

Dag 4 Baai van Tintoreras en terugreis naar Santa Cruz

In de ochtend bezoek je het eiland Las Tintoreras wat maar een klein stukje uit de haven van Isabela ligt. Hoewel het maar een klein stukje varen is, is deze plek wel echt een andere wereld. Op deze plek zijn veel zeeleguanen te vinden die goed camoufleren in het vulkanische landschap en ook worden en voor de kust regelmatig pinguïns, blauwvoet jan van genten, rifhaaien en zeeleeuwen gespot. Met je snorkel op kun je na het eilandbezoek de onderwaterwereld gaan ontdekken. Met een beetje geluk doemt hier een pinguïn voor je snorkel op of zwemmen er roggen onder je langs.

Je hebt nog tijd om te lunchen op Isabela en vertrekt daarna met de boot voor de terugreis naar Santa Cruz.

Decorative torn edge

Dag 5 wateren rondom Santa Cruz

Fris en fruitig stap je in de boot voor een tocht naar een van de omringende eilanden: Santa Fé, Plazas, North-Seymour of Barthelomé. Met een beetje geluk spot je tijdens de boottocht dolfijnen. Welk eiland je bezoekt is afhankelijk van de beschikbaarheid, weersomstandigheden en wijzigingen door beslissingen van lokale autoriteiten. Ieder eiland heeft haar eigen charme en diversiteit in dieren en zal hierdoor een unieke beleving geven. Laat het ons weten als je echt een specifieke voorkeur hebt voor een eiland om te bezoeken, wij houden hiermee dan rekening.

Je krijgt voor alle dagen op de Galapagos eilanden snorkelspullen mee en voor de lunch word vanmiddag gezorgd zodat je alle energie hebt om de eilanden zowel op land als onder water te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 6 Santa Cruz – San Cristobal, ca. 2 uur varen

De ochtend heb je ter vrije besteding op Santa Cruz. Om 13.30 uur word je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2 uur per speedboot kan hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Decorative torn edge

Dag 7 San Cristobal: snorkeltour Isla Lobos of Kicker Rock

Na het ontbijt ga je met een klein bootje op weg naar Isla Lobos of Kicker Rock. Beide plekken zijn geliefd om te snorkelen of duiken door de diversiteit van de dieren die je er onderwater kunt spotten. Je hebt er goede kans om zeeleeuwen, roggen en schildpadden te zien tijdens het snorkelen en ook haaitjes en zelfs hamerhaaien worden hier regelmatig gespot. Laat je verrassen door wat er tijdens jouw bezoek langs zwemt.

Decorative torn edge

Dag 5 San Cristobal, vertrek

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Anderhalf uur voordat je vlucht vertrekt word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagosstempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Verkies je een cruise boven het eilandhoppen? Kijk voor meer mogelijkheden bij de Galapagos bouwstenen.

Decorative torn edge
Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. Op onze Ecuador website vind je de Galapagos natuurkalender met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

galapagos hotel zwembad
san cristobal zwembad ecuador
Variant
1

Eigenwijs eilandhoppen Santa Cruz, Isabela en San Cristobal inclusief hotel met zwembad

 • Reissom:
  € 2015,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  7 nachten in een hotel met zwembad inclusief ontbijt en landprogramma zoals hierboven beschreven

Verblijf je liever in een hotel met zwembad tijdens je verblijf op de Galapagos eilanden? Kies dan voor onze standaard categorie hotels. De accommodaties in deze categorie zijn iets kleinschaliger, sfeervoller en comfortabeler dan onze budgethotels én ze hebben een klein zwembadje om aan het eind van de dag een plons in te kunnen nemen.

Ook liever een hotel met zwembad, laat het ons dan even weten.

Decorative torn edge