Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Deze 4 landen buiten Europa hebben hun grenzen opengezet

blog

Nu er goede berichten over het vaccin naar buiten komen, is de kans groot dat we volgend jaar weer kunnen doen wat we het liefst doen: reizen! Sommige verre landen hebben zelfs hun grenzen al geopend en kunnen niet wachten om toeristen te ontvangen. En de World Travel & Tourism Council heeft deze landen ook de zogeheten 'Safe Stemple' gegeven. Dit houdt in dat deze landen zich houden aan de coronaprotocollen en dat ze veilig genoeg zijn om naar toe te reizen. Nu is het alleen nog wachten op groen licht van onze overheid en dan kunnen we onze reisdromen omzetten in realiteit. Deze 4 landen hebben hun grenzen opengezet:
Decorative torn edge

1. Costa Rica

costa rica

Costa Rica heeft als een van de eerste landen in de wereld de grenzen weer opengezet voor reizigers én laat dit nou net een van onze favoriete landen zijn! Van dichtbegroeide regenwouden, hoge watervallen tot aan vulkanen en ongerepte moerassen. Costa Rica is the place to be voor actieve reizigers die gek zijn op natuur.

2. Zuid-Afrika

zuid afrika
Bij Zuid-Afrika denk je waarschijnlijk gelijk aan safari en hoewel dit uiteraard een must-do is, heeft het land heeft nog zoveel meer te bieden. Een natuur waar je u tegen zegt, vriendelijke bevolking en een bijzondere geschiedenis met een Nederlands tintje. De grenzen zijn inmiddels open en de Zuid-Afrikanen kunnen niet wachten om toeristen weer te ontvangen.

3. Namibië

namibië

Zoek je een naar stukje ongerept Afrika? Dan moet je beslist naar Namibië. Het behoud van natuur en cultuur staat hier zeer hoog op de agenda, waardoor het land niet toeristisch aanvoelt. Ook vind je hier nog plekken waar de Bosjesmannen en de Himba leven en we brengen je graag in contact met deze twee authentieke stammen. Een bijzondere bestemming dus die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat!

4. Tanzania

tanzania

Wil jij de Big Five (olifant, neushoorn, luipaard, buffel en de leeuw) in de ongerepte natuur spotten, dan moet je naar hét safariland van zuidelijk Afrika: Tanzania. Elk jaar vindt hier ook de Grote Trek plaatst een natuurspektakel die je een keer in je leven gezien moet hebben. Tanzania is trouwens ook goed te combineren met tropisch toetje Zanzibar. Voor ieder wat wils dus!

Staat jouw favoriete land er niet tussen?

Als eerste weten wanneer jouw favoriete land weer bereisbaar is? We staan in nauw contact met onze lokale partners en weten vaak als eerste wat er afspeelt in het land. En natuurlijk houden we jou graag op de hoogte. Meld je aan en ontvang een seintje wanneer jouw bestemming opengaat.

Tijdelijk flexibele boekingsvoorwaarden

We begrijpen dat het ten tijde van de corona-pandemie spannend en onzeker is om een reis te boeken. Toch willen we je heel graag weer in de reisstemming laten komen. Daarom bieden we je een unieke kans, door je financiële zekerheid te bieden, mét daarbij alle flexibiliteit die je op dit moment wenst. Als je tussen 15 september & 31 december 2020 een reis bij ons boekt, hoef je géén aanbetaling te doen. Daarbij heb je de zekerheid van gratis annuleren tot 45 dagen voor vertrek. Ook kun je tot 30 dagen voor vertrek kosteloos wijzigingen aanbrengen in je vertrekdatum of zelfs je reisbestemming. Lees hier meer over de actievoorwaarden.

background-pattern