Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Wild in coronatijd: dieren claimen hun plek terug

blog

Geschreven op
woensdag 29 april
Geschreven door

Nu de halve wereld in lockdown is en straten grotendeels verlaten zijn, is er een nieuwe en bijzondere trend zichtbaar. Nu de mensen grotendeels binnen zitten, zien wilde dieren hun kans schoon om nieuw territorium te gaan onderzoeken. En ook al zijn we zelf niet buiten, zijn die uitstapjes gelukkig vaak wel vastgelegd! Het resultaat is een mooie compilatie hoe het dierenrijk z’n oorspronkelijke habitat terugclaimt.

Europa

Waar je in Spanje doorgaans beren enkel in zielige omstandigheden als straatartiest ziet, liep deze brombeer vrij en blij door de straten van Asturia!

In Barcelona maken wilde zwijnen de straten onveilig …

Evenals in Turkije:

Zo ook in Bergamo, Italië.

Dat er dolfijnen in de Middellandse zee zitten, mag geen nieuws heten. Alleen begeven ze zich doorgaans niet in de havens. Maar nu dat de veerboten niet varen, vond deze dolfijn het prima om een bezoekje te brengen aan de poort van Cagliari in Sardinië.

In Toulouse, Frankrijk hadden de herten vrij spel.

En zelfs dichter bij huis, in Wales welteverstaan, gaat het er wild aan toe. Met … nou ja … wilde geiten.

Het hele Twitterlijntje is overigens best vermakelijk en laat zien hoe het stadje Llandudno langzaamaan overgenomen wordt.

Amerika

De dieren niet zien maar enkel horen, maakt het mogelijkerwijs nog enger, zo bewijzen de coyotes die door de straten van San Francisco struinen.

Watch the latest video at foxnews.com

Al hoef je ze ook niet noodzakelijkerwijs in levenden lijve tegen te komen …

Iets verderop, In Las Vegas, vind je wat vriendelijker volk. Zouden ze een gokje gaan wagen hoe lang deze hele situatie nog aanhoudt?

Zuid-Amerika

Dat je je in Santiago de Chile niet op straat wilt begeven, heeft niet alleen te maken met de boete die je kunt ontvangen. Je kunt ook oog in oog komen te staan met een heuse poema …

Deze beer grijpt de kans om wereldwonder Machu Picchu in Peru te komen bewonderen, nu mensen niet meer worden toegelaten.

Iets minder gevaarlijk, maar niet minder indrukwekkend zijn de zeeleeuwen die de stranden van de Galápagoseilanden inruilen voor de straten. Misschien op kroegentocht?

Afrika en Midden-Oosten

Skukuza Golf Course in het Krugerpark in Zuid-Afrika heeft een aantal nieuwe leden geworven.


Na een balletje te hebben geslagen gaan de leeuwen terug aan het werk; controleren of de mensen zich wel houden aan de lockdown.

En na al dat harde werken, is het natuurlijk tijd voor een middagdutje:

En ook Kaapstad kent een aantal sjiek geklede nieuwe inwoners!

In Israël hebben wilde dieren nu de tijd van hun leven … Jakhalzen, zwijnen, steenbokken: je hebt geen dierentuin meer nodig om ze te zien.

Azië

De civetkat, zeldzaam en erg schuw, durfde het aan om de straten van Kerala in India te gaan verkennen …

In Singapore hebben otters besloten om een bezoekje te brengen aan het normaal zo drukke winkelcentrum.

In Nara in Japan hoef je niet meer naar een hertenkamp toe; de herten komen wel gewoon naar jou!

Helaas gaat het er ook minder gezellig aan toe. In Lopburi, Thailand vechten de apen om voedsel, nu de toeristen zijn verdwenen en daarmee ook de constante voedselstroom voor de dieren …

Australië

Een kangoeroe zien in Australië is op zich niet bijzonder, maar wél midden in een normaal zo drukke stad als Adelaide …

Riksja’s dierenbeleid

Bij Riksja vinden we het belangrijk om verantwoord te reizen. Dat houdt in dat mensen ter plekke niet benadeeld worden, maar dieren ook niet! Lees meer over ons dierenbeleid en hoe je op reis verantwoord met dieren om kunt gaan.

netflixNog niet uitgekeken?

Onze dierenfilmpjes zijn op, maar we hebben nog wél een prachtige lijst vol netflixtips voor reisfanaten voor je: speciaal om de corona-lockdown door te komen. Veel kijkplezier!

background-pattern