Vier bestemmingen die je júíst in het regenseizoen wilt bezoeken

blog

Geschreven op
donderdag 4 april
Geschreven door
Delen op social media

Een buitje? Ach, dat zijn wij Nederlanders wel gewend. Maar op reis hebben we toch meestal liever gewoon lekker weer, toch? Toch zijn sommige bestemmingen júíst mooi in het regenseizoen. We hebben vier plekken voor je op een rij gezet die je vandaag nog wilt boeken, regenseizoen of niet. Poncho in de koffer en gaan!

Costa Rica: groener dan groen in het regenseizoen

Regenseizoen Costa Rica

Costa Rica is zo’n land dat je eigenlijk misschien nog wel mooier is in het regenseizoen dan daarbuiten. Tijdens het regenseizoen is de natuur hier namelijk nog groener dan normaal gesproken en staat alles in bloei. Extra mooi, dus! In Costa Rica regent het tijdens het regenseizoen doorgaans niet de hele dag, eerder in de ochtend of de namiddag. Tussen de buien door geniet je dus van al het moois dat dit land te bieden heeft. En mocht je toch een keer onverhoopt in een tropische bui terechtkomen, dan doe je gewoon een regendans. Trek daarna weer droge kleren aan en er is niets aan de hand!

Naar Riksja Costa Rica

Thailand: tropische, kortdurende buien

Anurak Community Lodge Thailand

Het klimaat in Thailand is tropisch, dus een tropische regenbui is tijdens je reis door Thailand bijna niet te voorkomen. In het regenseizoen valt regen vooral in Centraal-Thailand meestal op ‘vaste’ tijden, vaak in de namiddag. Daarnaast zijn de buien vaak hevig, maar kort. Ze trekken snel weg en als je goed plant, houd je het tijdens je hele reis gewoon lekker droog. Kwestie van het weerbericht checken, maar dat zijn we in Nederland natuurlijk al gewend.

Naar Riksja Thailand

Myanmar: groen en in bloei

Bagan Myanmar luchtballon

Ook in Myanmar is het klimaat tropisch, net als de meeste andere Aziatische landen. Het regenseizoen, dat van half mei tot eind september loopt, noemen de Birmezen ook wel Green Season, omdat het landschap bloeiend en groen is. Daarnaast zijn er weinig toeristen in het land. Eigenlijk is het regenseizoen dus juist een goed moment om dit land vol tempels en pagodes te bezoeken!

Naar Riksja Myanmar

Zuid-Afrika: kort en hevig

Zuid-Afrika - reizen tijdens regenseizoen

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies andersom dan bij ons. Dit betekent dat het in onze wintermaanden in Zuid-Afrika zomer is. De verschillen tussen de winter en zomer zijn hier echter niet zo groot als bij ons, waardoor je weinig rekening hoeft te houden met het klimaat bij het plannen van je reis. Een echt regenseizoen kent Zuid-Afrika dan ook eigenlijk niet: in twee derde deel van Zuid-Afrika valt minder dan vijfhonderd millimeter neerslag per jaar. Áls het al regent, valt de regen vaak in korte, hevige buien, waarna de zon weer snel schijnt. Even schuilen en weer door, dus.

Naar Riksja Zuid-Afrika

Ben je eruit?

Of wil je liever toch hoog en droog reizen? Ook dat kan: voor elke van onze 48 bestemmingen hebben we de beste reistijd op een rij gezet. Bouw je eigen individuele reis. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen een logische route voor je in elkaar. Twijfel je nog? Maak dan gebruik van onze bestemmingswijzer of vraag een inspiratiemail aan!