Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Netflix voor reisfanaten: deze 12 films en series moet je gezien hebben

blog

We zijn door het coronavirus noodgedwongen aan huis gekluisterd, en misschien zie jij wel die mooie trip die je op de planning had staan in het water belanden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ons reishart blijft kloppen. Dus nu we jullie niet op avontuur kunnen sturen, halen we het avontuur naar je toe. Beleef de wereld vanuit je luie stoel en verken de aarde met een druk op de afstandsbediening. We zijn op zoek gegaan naar de mooiste natuurdocumentaires, smakelijkste eetprogramma’s, grappigste reisseries en films waar je reishart sneller van gaat kloppen. Het resultaat? Twaalf ultieme films en series die je als reisfanaat echt gezien moet hebben.

Our Planet

In ‘Our Planet’ neemt niemand minder dan Sir David Attenborough je mee op een reis door maar liefst vijftig landen. Struin door groene savannes, hike door dichte jungles en verken een magische onderwaterwereld vanaf je bank. Na acht afleveringen nog niet genoeg? Kijk dan ook de ‘Behind the scenes’!

Tales by light

Als National Geographic, Netflix en Canon de handen ineenslaan, krijg je ‘Tales by light’. Ga op reis met ’s werelds beste fotografen langs bijzondere plekken en steek fantastische fotografietips op voor wanneer je wel weer op reis mag. Met drie seizoenen is deze serie meer dan bingewatchwaardig!

Night on earth

Op het moment dat wij onze ogen sluiten, komt een andere wereld juist tot leven. Een wereld die wij met het blote oog in het donker niet zouden kunnen waarnemen, maar door de nieuwste technieken prachtig is vastgelegd, zowel op land als in het water. Deze nieuwe serie is wat ons betreft al dé natuurdocu van 2020.

Jack Whitehall travels with father

Een vader en een zoon die samen op reis gaan om hun band te versterken: het klinkt als het begin van een goede mop en dat is deze serie stiekem ook van begin tot eind. Want vreemde culturen, rare maaltijden en communicatieproblemen zijn niet altijd de manier om nader tot elkaar te komen. Het resultaat is voor buitenstaanders wel hilarisch – mits je houdt van Britse humor.

Conan without borders

De bekende Amerikaanse talkshowhost Conan O’Brien heeft het bureau van z’n talkshow omgeruild voor een retourtje om de wereld. In ‘Conan without borders’ reist hij in zes afleveringen door Mexico, Cuba, Haïti, Italië, Israël en Korea. Z’n comedy-tricks heeft hij echter niet thuisgelaten, dus reken op humoristische trip, geheel in Amerikaanse stijl.

Dark Tourist - met David Farrier

De serie ‘Dark Tourist’ is eigenlijk niet zo dark als de naam doet vermoeden. Ja, filmmaker David Farrier onderzoekt waarom toeristen zo graag plekken bezoeken die geassocieerd worden met dood en vernietiging, maar hij doet dat wel op de meest luchtige wijze mogelijk. Reis in acht afleveringen mee van Phnom Penh in Cambodja tot Mexico City en alles wat daartussen ligt.

Street food Asia

Als je écht cultuur wilt proeven, dan moet je de straat op. Tenminste, dat geldt wel in Azië. De smakelijke Netflix-serie ‘Street food Asia’ neemt je mee op reis door India, Indonesie, Japan, de Filipijnen, Singapore, Thailand, Taiwan, Vietnam en Zuid-Korea en laten je kennismaken met de mensen achter de kraampjes.

Ugly Delicious

‘Ugly delicious’ kun je bijna geen kookprogramma noemen. Befaamd sterrenchef David Chang gaat op zoek naar de meest ‘bijzondere’ gerechten en neemt voor de gezelligheid zijn vrienden mee. Verken in twee seizoenen de Amerikaanse, Koreaanse, Chinese in Indiase keuken. Wedden dat je likkebaardend voor het scherm zit?

Somebody feed Phil

“Als je een bepaalde keuken lekker vindt, ga dan naar het land.” Het zijn de wijze woorden van Phil Rosenthal, de bedenker van de hitserie ‘Everybody loves Raymond’. Dit keer staat hij zelf voor de camera, hongerig en nieuwsgierig. Rondreizend over de wereld leert hij niet alleen de keukens, maar ook de lokale culturen kennen.

The Revenant

De blockbuster ‘The Revenant’ is om meerdere redenen een film die je echt gezien moet worden. Is het niet het meeslepende verhaal of het puike acteerwerk van Leonardo DiCaprio, dan zijn het wel de majestueuze shots van het Amerikaanse landschap. Hoewel je niet in de schoenen van DiCaprio wilt staan in dit verhaal, wil je ongetwijfeld als reiziger wel in zijn voetsporen treden.

The Terminal

Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn om vast komen te zitten op een vliegveld? Het antwoord wordt je gegeven in de film ‘The Terminal’. Toegegeven, Viktor Navorski (gespeeld door Tom Hanks) komt niet bepaald ver, Desalniettemin leert hij Amerika goed kennen als hij maandenlang vastzit op JFK Airport. Extra bijzonder is dat de film geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

The Lost City of Z

The Lost City of Z speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw, als Brits avonturier Perry Fawcett geobsedeerd raakt met een mysterieuze oude stad, midden in het Amazonegebied. De zoektocht gaat echter – zoals je mag verwachten – niet zonder slag of stoot. Geniet van de magische setting van de jungle tijdens deze actiefilm vol avonturen.

background-pattern