Wereldse muziekfestivals in Nederland en België

blog

Geschreven op
maandag 30 juli
Geschreven door
Delen op social media

De zomer is begonnen en de zon schijnt volop. Met deze tropische temperaturen waan je je al snel in het buitenland en daar doen we graag nog een schepje bovenop, met de leukste wereldse festivals in Nederland en België!

Kwaku Summer Festival, elk weekend tussen 13 juli en 4 augustus, Amsterdam

Internationaler dan het Kwaku Summer Festival wordt het niet. Het event heeft elke dag een ander thema, van de Hindoestaanse dag en Molukse dag tot de Roze Zondag. Waar het ooit begon als een kleinschalig voetbaltoernooi, is het al jarenlang een groots festival met optredens van artiesten als Kool & The Gang, Kenny B en Trafassi. Met ruim 100 foodstands kun je ook je culinaire hart ophalen.

Castlefest: 1 – 4 augustus, Lisse

Castlefest is voor iedereen die voor een paar dagen in een compleet andere wereld wil leven. Met wereldse muziek, zoals middeleeuwse rock en indie, tot een wickermanverbranding en fantasiefiguren. Doe je mooiste engelenoutfit aan en droom weg op dit fantasiefestival.

Appelsap: 10 augustus, Amsterdam

Voor de hiphopliefhebbers is er het fameuze Appelsap. Het is het oudste hiphopfestival van Nederland, waar elk jaar nog steeds duizenden mensen komen swingen. De optredens worden verzorgd door zowel Nederlandse hiphopartiesten als Amerikaanse beroemdheden. Dit jaar mag je onder andere rekenen op Famous Dex, Madlib en de Jeugd van Tegenwoordig.

LatinVillage Festival: 17 augustus, Spaarnwoude

Op 19 augustus is het weer tijd voor het jaarlijkse festival LatinVillage, waar hiphop, R&B en reggae centraal staan. Er zijn verschillende podia en dus voor ieder wat wils. Van Lil’Kleine en Benny Rodriguez tot Sam Blans en Glenn Helder: schud de billen maar los!

Once In A Blue Moon: 24 augustus, Amsterdam

Dit jaar vindt voor het eerst het Once In A Blue Moon festival plaats. Reken op Amerikaanse country, folk, blues & roots rockmuziek. Zowel bekende artiesten als onontdekte talenten komen aan bod in het Amsterdamse Bos. For the new and the old, the wild and the innocent. Dat belooft wat.  

Reggae Lake Festival: 24 en 25 augustus, Amsterdam

Kom in Jamaicaanse sferen tijdens het Reggae Lake Festival in Amsterdam. Je kunt het festijn op een van de twee dagen bezoeken of pak groots uit en ga het gehele weekend en wentel je in mellow sferen. Dit jaar word je gereakteerd op optredens van onder andere UB40, Ky-Mani Marley en Tarrus Riley.

Djemaa el Fna: 20 t/m 22 september, Rotterdam

Eind september wordt het Museumpark in Rotterdam omgetoverd tot een cultureel Marokkaans feest. De barbecues gaan aan, tromgeroffel stijgt op en de ruimte wordt gevuld met theater, muziek, comedy en literatuur. Zoals de naam ‘Djemaa el Fna‘ al doet vermoeden, is het festival geïnspireerd op het gelijknamige plein in Marrakech. Smul van de lekkerste Marokkaanse gerechten terwijl je danst op heerlijke klanken.

Fiesta Macumba: op verschillende data in verschillende steden

De feesten van Fiesta Macumba zijn geschikt voor iedereen die van latinmuziek, de passionele vibe en dansen houdt. Fiesta Macumba organiseert feesten op verschillende dagen in verschillende steden. Deze augustus en september kun je los op Fiesta Macumba-feesten in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam en Den Haag.

Night of the Proms, 22 en 23 november, Antwerpen

Al sinds 1985 wordt elk jaar de Night of the Proms georganiseerd in Antwerpen. Tijdens deze avond worden tal van muziekstijlen gecombineerd en komen verschillende  internationale artiesten optreden; dit jaar kun je onder andere rekenen op Milow en Suzanne Vega. Een orkest speelt allerlei wereldhits en geloof ons: dat is een waar spektakel. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Belgische cabaretier en singer-songwriter Pieter Embrechts.

Ken jij nog een te gek werelds festival dat niet op ons lijstje staat? Laat het ons weten en wie weet voegen we het toe!