Boek deze bestemmingen vroeg!

blog

Geschreven op
donderdag 10 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Wil je weg? Wacht niet te lang!

Je hebt je volgende bestemming op het oog: dáár wil je naartoe! Enthousiast begin je met plannen en stiekem droom je al weg bij de gedachte aan die geweldige ervaring. Popelend doe je een reisaanvraag en dan blijkt: he-le-maal volgeboekt! Of alleen maar slaapplekken buiten de natuurparken, enkel dure vluchten of die bijzondere hike die je altijd al eens had willen doen kan niet meer. Dat wil je voorkomen, toch? Want een verre reis mag wat kosten, dus je beleving moet dan wel ultiem zijn. Zorg dat je deze bestemmingen bijtijds boekt, ook al wil je pas volgend jaar weg!

1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika_Safari_Olifanten_Krugerpark2

De zon schijnt er 365 dagen per jaar, je kunt erheen met kinderen en er is voor ieder wat wils: Zuid-Afrika lijkt ieder jaar populairder te worden. En terecht: hier kun je niet alleen de Big Five spotten en slapen in lodges, maar ook fietsen door wijnvelden (en een glaasje proeven natuurlijk), slapen op een struisvogelboerderij en wandelingen maken door Drakensbergen. De wegen en auto’s zijn goed onderhouden en met Afrikaans en Engels als voertaal kun je je prima verstaanbaar maken. O en er is geen tijdsverschil, dus voor jetlags hoef je ook niet bang te zijn.

Geen reden om niet meteen te willen boeken, toch? Dat vinden al die andere reizigers ook. En hoewel het land groot en divers is, zitten de fijne slaapplekken in en bij de nationale parken toch best snel vol. Zo’n negen maanden van tevoren boeken is niet te vroeg! Vooral onze zomermaanden en kerst zijn populaire reistijden. De zomermaanden kun je het beste al in oktober of november boeken, begin je kerstreis al rond januari of februari te plannen.

Naar Riksja Zuid-Afrika

2. Peru

Machu Picchu, Peru

Voor veel reizigers is het hét hoogtepunt van hun reis door Peru: lopend over het Incapad Machu Picchu bereiken. Want na zo’n pittige wandeling lijkt het wereldwonder nog mooier! Om het pad te beschermen tegen massatoerisme en verval, zijn plaatsen op de Incatrail beperkt beschikbaar. Per dag worden er maximaal vijfhonderd mensen toegelaten op het pad, inclusief gidsen en dragers.

Om de Incatrail te kunnen lopen, is het verstandig om deze minstens een half jaar van tevoren te boeken. Omdat de inschrijflijsten voor de trail nu nog niet beschikbaar zijn, kom je op een wachtlijst te staan. De inschrijflijsten gaan doorgaans in januari open, hét moment voor onze agent om alle reizigers in te boeken op de gewenste data. Dat is voor de agent een flinke klus, maar geeft jou als reiziger de grootste kans om deze trail te kunnen ervaren.

Wil jij dus verzekerd zijn van een plekje op de Incatrail? Zorg dan dat je er op tijd bij bent! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze Incatrail-bouwstenen voor de klassieke en de korte route.

Naar Riksja Peru

3. Amerika

Grand canyon North rim Amerika

Amerika is onbetwist het land van uitersten: van uitgestrekte landschappen en een hete woestijn in Death Valley tot diepe canyons in de Grand Canyon en besneeuwde bergtoppen in Yosemite. En dan hebben we het alleen nog maar over de nationale parken. De Amerikaanse steden zijn net zo uitdagend, van over the top Las Vegas, het Hollywoodleven in Los Angeles en onze persoonlijke favoriet: San Francisco. Kortom: een land dat niet op je bucket list mag missen!

En juist die wish list maakt dat je er op tijd bij moet zijn: het land is niet alleen in trek bij Europeanen, maar ook Amerikanen gaan vaak in eigen land op vakantie. De fijne slaapplekken die niet te ver bij de nationale parken vandaan liggen, zitten dan ook snel vol. Als je er bijtijds bij bent, kunnen we zelfs lodges ín de nationale parken aanbieden. Bij op tijd boeken, heb je de grootste kans dat je op de beste en leukste plekken kunt slapen.

Naar Riksja Amerika

4. Namibië en Botswana

Daphne-Botswana
Namibië en Botswana: het zijn landen waar je spontaan verliefd op kunt worden. Stippel je eigen reis uit en trek er met een kampeerauto op uit. Hier slaap je midden tussen de wilde dieren in de wildparken, in een lodge of daktent. Kajak tussen pelsrobben, drink een sundowner tussen oranje zandduinen en speur te voet naar neushoorns.

Verkocht? Wacht dan niet te lang. Als je tussen juli en november naar Namibië en/of Botswana wilt, doe je er goed aan om minimaal een jaar van tevoren te boeken. De Afrikaanse landen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, maar er zijn geen extra slaapplekken of kampeerplekken bijgekomen. Een simpele rekensom leert dus dat dat voor problemen zorgt. Maar het positieve van alles is wel dat dát juist ook je verblijf ultiem maakt: je bent er bijna alleen en slapen bij de wildparken is nog heel ongerept. Vrijwel iedere reiziger wil in een wildpark als Etosha, Chobe of Moremi slapen, maar de slaapplekken in de parken zelf zijn beperkt en er zijn maar weinig alternatieven. Je kunt verder van de parken slapen, maar dan ontneem je jezelf de kans om ’s avonds dieren te spotten bij de drinkplaatsen. Ook bij populaire highlights als de Sossusvlei zitten de lodges snel vol. Voor alternatieven moet je verder reizen en betaal je vaak ook meer.

Wanneer je op tijd boekt, kunnen we die knusse lodges of kampeerplekken voor je regelen die in de wildparken of dicht bij de highlights liggen. De prijzen van zowel de slaapplekken als de vliegtickets zijn bovendien gunstiger. Reis met een kampeerauto, stippel zelf je reis uit en je wordt beloond met de ultieme Afrika-ervaring!

Naar Riksja Namibië en Botswana

5. Canada

Yvonne Kuijn 9 Lake Louise

Altijd al eens volop natuur willen opsnuiven? Het ultieme into the wild-gevoel vind je in Canada. Bossen, bergen, meren, beren: hier kun je je hart ophalen. Spot orka’s vanuit een boot, snorkel met zalm en trek je tent op aan de rand van een spiegelglad meer.

Wil jij verdwalen? Dan doe je er goed aan om in oktober alvast voor volgende zomer te boeken. Het land kent een relatief kort reisseizoen van mei tot eind september. Vooral bij de nationale parken is het aanbod van slaapplekken beperkt en de leuke, knusse plekken zitten snel vol.

Canada is een van de veiligste bestemmingen ter wereld en alleen daarom al behoorlijk popuair. Als je er op tijd bij bent, zijn vliegtickets een stuk betaalbaarder en heb je grotere kans op een onvergetelijke plek te overnachten. Zo heb je gegarandeerd a once in a lifetime experience.

Naar Riksja Canada

6. Australië

australie-daphne

Van het helderblauwe Great Barrier Reef en de jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en het kleurrijke Melbourne: in Australië val je van de ene verbazing in de andere. En hoe groot het land ook is: overal voel je de laid back attitude.
Australië moet je een keer in je leven gezien hebben, maar realiseer je wel dat een ticket ernaartoe prijzig is. Reis je in het hoogseizoen – onze zomer – en wacht je te lang met boeken, dan betaal je bijna het dubbele. Zonde, want dat kan in de duizenden euro’s lopen als je met meerdere personen reist. Boek je ticket naar Australië dus op tijd en je hebt geen spijt. We raden je aan je ticket zeker elf maanden van tevoren vast te leggen. Dat geldt trouwens ook voor de binnenlandse vluchten, want die boek je tegelijkertijd met je internationale vlucht.  Dus zo leg je je route en invuling van het land gelijk vast. Mooi, dan heb je gelijk iets om naar uit te kunnen kijken.

Naar Riksja Australië

7. Argentinië en Chili

argentinie

Vaar tussen afbrekende ijsschotsen op een gletjsermeer in Patagonië, galoppeer met een gaucho over uitgestrekte vlakten en reis over stoffige woestijnvlakten langs vulkanen met witte bergtoppen. Argentinië en Chili vormen de perfecte mix en binnenlandse vluchten verbinden de diverse uithoeken met elkaar.

Dat is ook precies de reden dat het verstandig is om je reis op tijd te boeken. Via Aerolineas Argentinas, de lokale luchtvaartmaatschappij, kun je namelijk Airpasses boeken: een pas met meerdere vluchtsegmenten. Zo’n airpass is een stuk goedkoper dan wanneer je alle vluchten los boekt en bovendien is er altijd 23 kilogram bagage inbegrepen. Maar hiervoor geldt ook: vol is vol. Per vlucht zijn er altijd maar enkele stoelen beschikbaar in de airpass-klasse, dus het is verstandig om er vroeg bij te zijn.

Naar Riksja Argentinië en Chili

8. Thailand

Van wereldstad Bangkok met z’n drukke straten en vele tempels tot de uitgestrekte tropische stranden. De groene nationale parken met wilde olifanten tot varen tussen drukbezochte watermarkten. Thailand is een land waar je zowel als natuur en cultuurliefhebber je hart kan ophalen. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven, Thailand wordt door enorm veel mensen bezocht.
Gelukkig, zijn ze daar in Thailand ook achter en zijn er veel slaapplekken te vinden, maar zeker de bijzondere slaapplekken zijn vaak snel vol. Dus wacht vooral niet te lang met boeken als je tijdens je reis ook in die gave ecolodge, op een drijvend vlot of een boomhut wil overnachten!

Naar Riksja Thailand

Nog meer reispinspiratie ontvangen?

Ben jij verslaafd aan reisinspiratie? Dat is mooi! Met twee kliks ontvang je helemaal gratis jouw persoonlijke portie reisinspiratie voor je favoriete bestemming(en) per mail.