Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Reizen zonder vaccinatie

Reizen zonder coronavaccinatie? Dit zijn de mogelijkheden

blog

De grenzen openen hun deuren voor gevaccineerde reizigers, maar ook steeds vaker voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Maar hoe zit dat precies? Wij hebben voor je uitgezocht welke bestemmingen reizigers al toe laten, waar een Covid-vaccinatie niet verplicht is én waarbij je bij aankomst niet in quarantaine hoeft. Natuurlijk verandert dit redelijk snel. Vandaar dat wij zo goed mogelijk proberen bij te houden per bestemming en dit verwerken op deze pagina. Mocht je de laatste stand van zaken willen weten, neem dan zeker even contact op met de bestemming waar je graag naartoe wenst te reizen via ons.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 11 maart
Geschreven door
Tom Acda
Delen op social media

Kunnen we op vakantie zonder vaccinatie?

Het antwoord is ja, sommige landen laten je toe zonder vaccinatie en zonder verplichte quarantaine bij aankomst. We krijgen veel vragen over de mogelijkheden en daarom hebben we voor je uitgezocht waar je zorgeloos naartoe kunt reizen. Bekijk ook onze pagina over de actuele reisadviezen. Uiteraard adviseren we wel om voor je reis een PCR-test te doen, zodat je gezond op reis gaat en geen gevaar bent voor anderen en de lokale corona-regels in acht te nemen.

Laatste update: 9/11/22

Hieronder vind je een aantal bestemmingen waar je naartoe kunt reizen zonder een vaccinatie én zonder vooraf te testen.

IJsland

IJsland rondreis

Yes, zowel in de zomer als de winter is IJsland een heel goed idee! Een perfecte outdoor bestemming waar je met eigen huurauto er op uit trekt. Hierdoor kun je je eigen plan trekken en reis je dus coronaproof.

Mexico & Guatemala

Mexico Guatemala Reis

Laten we een stukje verder dromen, want deze bestemming is ook letterlijk een stukje verder. Ontdek Mexico deze zomer. Je kunt Mexico in zonder test, vaccinatie of quarantaine.

Noorwegen en Zweden

Europa, Noorwegen

Ook Noorwegen en Zweden kun je weer bereizen zonder vaccinatie en zonder test. Ook deze bestemmingen zijn er voor de echte outdoor-liefhebbers. Tip: reis met je eigen auto en de veerboot via Denemarken.

Zuid-Afrika

afrika zuid afrika

Spot wildlife tijdens je reis door Zuid-Afrika. Je reist hier met je eigen huurauto en verblijft vaak midden in de natuur.

Sri Lanka

azie sri lanka

Ontdek Sri Lanka! De bevolking kijkt ontzettend uit naar reizigers die het land komen ontdekken. Je hebt hiervoor alleen een negatieve test nodig.

Namibië

afrika namibie

Namibië, een bestemming waar je echt de ruimte ervaart wanneer je met je eigen 4×4 door het land heen tourt! Je verblijft in bijzondere lodges of in je eigen daktent.

Egypte

Egypte Afrika

Ook in het Midden-Oosten kun je op reis, want hier zijn ook meerdere bestemmingen die je toch echt eens gezien moet hebben. Zo kun je zonder vaccinatie naar Egypte, met een wereldwonder die nog nooit zo rustig is geweest.

Spanje

Spanje rondreis

Spanje staat weer op groen! Alle corona-inreisvoorwaarden in Spanje zijn opgeheven. Ontdek Andalusië of hop van eiland naar eiland op de Canarische eilanden.

Italië

Europa Italie rondreis

In Italië heb je volop keus uit verschillende regio’s die je kunt ontdekken. Allemaal zonder vaccinatie en testbewijs toegankelijk. Ontdek jij Sardinië, Sicilië of Puglia nog deze zomer?

Portugal, Madeira, Azoren

Madeira rondreis

Ook Portugal of één van de prachtige eilanden van Portugal is weer te bezoeken zonder corona-inreisvoorwaarden. Ontdek ook Madeira of de Azoren!

Griekenland en Cyprus

Griekenland rondreis

Griekenland en Cyprus, twee heerlijke bestemmingen om te genieten van de zon, de vriendelijke bevolking en de heerlijke Griekse keuken. Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in Griekenland meer. Bekijk ook onze verschillende rondreizen om te eilandhoppen!

Meer informatie opdoen? Lees meer blogs

background-pattern