Geen vaccinaties? Naar deze 5 landen kun je afreizen zonder inentingen

blog

Geschreven op
dinsdag 30 april
Geschreven door
Delen op social media

Voor veel landen in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika zijn vaccinaties aanbevolen of zelfs verplicht. Ben je niet zo’n fan van naalden, maar wil je wel de wereld ontdekken? Dat kan! We hebben vijf landen voor je op een rij gezet waar je geen verplichte vaccinaties voor nodig hebt. Reis boeken, koffer pakken en gaan!

1. Zonder vaccinaties naar Canada

Beren in Canada

Wij hebben de 3 J’s, Canada heeft de 3 B’s: bergen, bossen en beren. En meren, want die vind je er ook in overvloed (alleen begint dat niet met een B). Canada is het land van ogenschijnlijk oneindige nationale parken, ruige en verlate landschappen en pancakes met maple syrup. En het mooiste is: tenzij je je misdraagt en wordt gegrepen door een beer (dan is het namelijk handig om ter plekke op z’n minst even een tetanusprik te halen), heb je geen vaccinaties nodig om naar Canada af te reizen.

Dus wordt het West-Canada, waar je orka’s spot en loopt over gletsjers, of Oost-Canada, waar je geniet van wereldsteden als Toronto, Montréal en Quebéc en het donderende water van de Niagara-watervallen? Jij kiest!

Naar Riksja Canada

2. Geen prikken nodig voor IJsland

Noorderlicht, IJsland

Het enige wat prikkend is aan IJsland, is de ijzige kou. Hoewel … niet altijd. Met een gemiddelde temperatuur in de zomer tussen de tien en veertien graden, is het weer in IJsland vergelijkbaar met onze herfst. Zelfs de winters zijn niet eens heel koud: de temperaturen zijn dan gemiddeld tussen de min en plus vijf. Oké, soms is de weg een dag geblokkeerd vanwege een sneeuwblokkade, maar hé: heb je dat ook een keer meegemaakt. Dikke kans dat je ’s winters in IJsland het Noorderlicht spot. En dat ook nog eens zonder maar één spuit in je billen of bovenarmen voor vertrek, dat is toch win-win?

Naar Riksja IJsland

3. Geen inentingen nodig voor Japan

Meisje in kimono, Japan

Van Shinto-tradities en oude verhalen over ninja’s tot robotcafés en sushi van de lopende band: in Japan kan (bijna) alles. Het is een land van contrasten: zakenmannen in pak lopen naast meisjes in kimono en in de achtertuin van torenhoge moderne wolkenkrabbers vind je traditionele tempels. Gelukkig kun je naast die wolkenkrabbers – die je onder andere in het bruisende Tokyo vindt – óók veel rustige plekjes, oude tempels, prachtige zentuinen en rustige wandelpaden ontdekken. En dat allemaal zónder inentingen, want naar Japan kun je (in principe) met een gerust hart zonder vaccinaties afreizen. Zolang je maar geen giftige kogelvis eet, zit je goed.

Naar Riksja Japan

4. Zonder vaccinaties naar Australië

Whitsunday Islands, Queensland, Australie

Yep, zelfs in het land down under, met zijn krokodillen, vogelspinnen, zwarte weduwen en slangen, kun je terecht zonder vaccinaties. Tegen die talloze dodelijke wilde dieren in Australië kun je je namelijk helemaal niet inenten. Dat neemt overigens niet weg dat je alsnog beter niet met dat soort dieren kunt gaan knuffelen, maar dat lijkt ons logisch.

Wél is een vaccinatie tegen gele koorts voor Australië verplicht als je in de zeven dagen voordat je Australië binnenkomt in een gelekoorts-land bent geweest. Zo niet, dan ben je niet verplicht om die vaccinatie te halen. In het noorden van Australië komt dengue voor, waartegen alleen helaas nog geen vaccin ontwikkeld is. Mocht je dat oplopen, dan is uitzieken de enige optie. Wil je dit (nog zekerder) voorkomen, reis dan naar het zuiden en geniet van ruige surfkusten, kangoeroes en koala’s.

Naar Riksja Australië

5. Vaccinatieloos naar Nieuw-Zeeland

Tongariro-crossing Nieuw-Zeeland

Als je dan tóch helemaal naar de andere kant van de wereld reist, wil je natuurlijk weten of je ook zonder vaccinaties door kunt reizen naar Nieuw-Zeeland. Heb jij even geluk: dat kan! Net als voor Australië heb je geen verplichte vaccinaties nodig voor Nieuw-Zeeland. Je kunt dus met een gerust hart genieten van al het moois dat ‘het land van de lange witte wolk’ je te bieden heeft: adembenemende landschappen, vriendelijke mensen en diverse natuur.

En als we zeggen divers, dan bedoelen we ook divers. In Nieuw-Zeeland kom je namelijk vulkanen, spuitende geisers, ongerepte bossen, ruige kustlijnen, gouden stranden , groene landschappen, fjorden én gletsjermeren tegen. Niet voor niets is Nieuw-Zeeland het decor van talloze films. Tijd om het voorbeeld van Bilbo Baggins in The Hobbit (yep, óók hier opgenomen) te volgen en go on an adventure!

Naar Riksja Nieuw-Zeeland

Let wel: het is nooit 100% zeker dat voor jouw specifieke situatie niet alsnog vaccinaties aanbevolen of zelfs verplicht zijn. We raden je altijd aan om ruim vóór het begin van je reis de website van de GGD te raadplegen. Heb je dat gedaan en is je gezondheid helemaal in orde? Dan is het écht tijd om te gaan.

Staat een van deze vijf bestemmingen allang op je bucketlist, of ga je toch liever voor een andere bestemming? Met Riksja Travel reis je naar 48 landen wereldwijd en beleef je een unieke reis. Je moet alleen nog ‘even’ kiezen, maar met onze bestemmingswijzer komt dat vast helemaal goed.