Reizen zonder vaccinatie

Reizen zonder coronavaccinatie? Dit zijn de mogelijkheden

blog

De grenzen openen langzaam hun deuren voor gevaccineerde reizigers. Maar hoe zit dat wanneer je (nog) geen vaccinatie hebt gehad? Wij hebben voor je uitgezocht welke bestemmingen reizigers al toe laten, waar een Covid-vaccinatie niet verplicht is én waarbij je bij aankomst niet in quarantaine hoeft.
Decorative torn edge

Kunnen we op vakantie zonder vaccinatie?

Het antwoord is ja, sommige landen laten je toe zonder vaccinatie en zonder verplichte quarantaine bij aankomst. We krijgen veel vragen over de mogelijkheden en daarom hebben we voor je uitgezocht waar je zorgeloos naartoe kunt reizen. Uiteraard adviseren we wel om voor je reis een PCR-test te doen, zodat je gezond op reis gaat en geen gevaar bent voor anderen en de lokale corona-regels in acht te nemen.

Hoe zit het met de corona-regels in het land en bij thuiskomst?

Bij onderstaande landen hoef je bij aankomst niet in quarantaine en kun je meteen genieten van een welverdiende vakantie. Bij het vertrek wordt voor vrijwel alle landen een negatieve PCR-test gevraagd (ook wanneer je volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs hebt). Kom je thuis na een heerlijke reis? Dan hoef je bij een aantal landen niet in quarantaine. Dit geldt niet voor alle landen, let hier dus goed op. Wanneer deze landen op geel springen, zal daar verandering in komen. Er zijn per bestemming natuurlijk wel lokale maatregelen die het reizen net even anders maken dan dat we gewend zijn. Zo kan het zijn dat je een negatieve PCR-test moet tonen, buiten een mondkapje moet dragen of sommige winkels minder lang open zijn.

Mexico & Guatemala

Mexico Guatemala Reis

Laten we een stukje verder dromen, want deze bestemmingen zijn ook letterlijk een stukje verder. Mexico & Guatemala zijn redelijk soepel en dit kan jouw vakantie een stuk relaxter maken. Zo kun je Mexico in zonder test of quarantaine en hoef je voor Guatemala enkel een negatieve test hebben. Wel geldt in Guatemala een mondkapjes plicht. Je kunt dus eindelijk weer in de relax modus bij de tropische stranden van Tulum of op jungle-avontuur opzoek naar Tikal, de grootste Maya-ruïne van Latijns-Amerika!

Costa Rica, Panama & Nicaragua

Vakantie Latijns-Amerika

We blijven nog even hangen in Latijns-Amerika, want een reis naar Costa Rica, Panama & Nicaragua is goed te doen zonder vaccinatie. Voor zowel Panama en Nicaragua is enkel een negatieve test nodig, maar Costa Rica kan je zonder test of quarantaine in! Zo ben je voor je het weet aan het ziplinen door Monteverde National Park, bekijk je massale vrachtschepen die door het Panamakanaal varen en loop je door kleurrijk Granada langs koloniale gebouwen en sfeervolle pleinen.

Colombia

Colombia Vakantie

We gaan wat zuidelijker, want Colombia verwelkomt toeristen met open armen. Samen met een plan en wat peso’s ben zo door de douane en onderweg naar een geweldig avontuur. Hoewel we het land allemaal kennen van de Narcos, is het eigenlijk een grote onbekende bestemming. Je zult dus weinig andere reizigers tegenkomen tijdens een vijfdaagse trekking naar de Verloren Stad en je Spaans moeten oefenen als je met José gaat koken in Bogotá.

Ecuador

Galapagos Ecuador Rondreis

Niet veel verder kunnen we ook naar Ecuador dat dé bestemming is voor diversiteit. Loop door Quito, de hoofdstad op de evenaar, wat gevuld is met Spaans koloniale gebouwen of hike in het Andes Gebergte, dwars door groene hooglanden en kleine bergdorpjes. Natuurlijk mag je de Galapagos niet overslaan, want hier kijk je de ogen uit door de diversiteit aan dieren. Wil je meer? Neem dan ook een kijkje in de Amazone waar je de Roze Dolfijn kunt spotten. Al dit kunnen we weer zien zonder vaccinatie en met een negatieve test!

Namibië & Botswana

Namibië rondreis

We reizen verder naar Afrika, want ook hier zijn veel bestemmingen die ons geheel welkom heten. We kunnen weer reizen met Namibië en Botswana enkel een negatieve test je tegen om op vakantie te gaan. De Big Five spotten met je eigen 4×4 en daktent, die droom wordt snel een werkelijkheid! Bezoek bijvoorbeeld de twee na grootste canyon ter wereld of beklim één van de vele duinen in de Deadvlei. Of wat dacht je van varen in een uitgeholde boomstam door het riet van de Okavango delta?

Tanzania & Kenia

Vakantie Afrika

Nog meer Afrikaanse bestemmingen die je in een vakantie kunt combineren zijn Tanzania & Kenia. Beide landen zijn open voor toeristen mits je een negatieve test hebt, je kunt ook tussen de twee landen reizen. We kunnen weer genieten van een safari, Ngorongoro krater, met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld, maar ook heerlijk relaxen op Zanzibar. Kies je voor een combi? Kom dan in contact met de Masai en slaap in een eco-camp in de buurt. Met ons ontdek je Afrika op een kleinschalige manier die weg van de massa is.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Rondreis

Ook Zuid-Afrika heeft de grenzen open gedaan voor toeristen zonder vaccinatie en daar worden wij enorm gelukkig van! Niet alleen is dit een heerlijk land, maar ook één van de fijnste bestemmingen om Afrika te leren kennen. Zo kun je met een prettig gevoel op safari in een van de vele National Parks, maar ook cultuur snuiven in Cape Town. Slapen doe je uniek, zoals midden in Swaziland kamperen in een grot. Het allerfijnst voor ons is dat dit alles op jouw tempo met je eigen huurauto kan!

Marokko

Marokko Vakantie

Het geliefde Marokko kunnen we weer bezoeken! Met enkel een negatieve test kunnen we weer verdwalen in de eindeloze souks van Marrakech of overnachten in een stijlvolle riad aan de kust. Wil je helemaal corona-proof op reis? Dan bezoek je de plek waar het land het meest bekend voor is: De Sahara. Hier zie je de rode gloed van de zon onder de duinen zakken, terwijl je slaapt in een bedoeïenentent.

Egypte

Egypte rondreis

Om af te sluiten nemen we nog een kijkje in het Midden-Oosten, want hier zijn ook meerdere bestemmingen die je toch echt eens gezien moet hebben. Zo kun je zonder vaccinatie naar Egypte, met een wereldwonder die nog nooit zo rustig is geweest. Op je eigen manier ontdek je de Piramides van Gizeh. Wel zo lekker, helemaal in deze tijd, is dat er haast niemand is. Toch nog iets te veel? Dan is een Nijl-cruise ideaal voor jou! De voorwaarde? Een negatieve test bij aankomt.

Ontvang een seintje wanneer jouw favoriete bestemming op geel springt!

Wil jij direct horen als een van deze bestemmingen op groen of geel springt? Dat kan! Je kunt via ons volledig op de hoogte worden gehouden over het reisadvies op jouw bestemming. Je bent dan direct up-to-date over de reissituatie.

Meer over reizen in coronatijd