Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Reizen zonder vaccinatie

Reizen zonder coronavaccinatie? Dit zijn de mogelijkheden

blog

De grenzen openen langzaam hun deuren voor gevaccineerde reizigers. Maar hoe zit dat wanneer je (nog) geen vaccinatie hebt gehad? Wij hebben voor je uitgezocht welke bestemmingen reizigers al toe laten, waar een Covid-vaccinatie niet verplicht is én waarbij je bij aankomst niet in quarantaine hoeft.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 29 november
Geschreven door
Tom Acda
Delen op social media

Kunnen we op vakantie zonder vaccinatie?

Het antwoord is ja, sommige landen laten je toe zonder vaccinatie en zonder verplichte quarantaine bij aankomst. We krijgen veel vragen over de mogelijkheden en daarom hebben we voor je uitgezocht waar je zorgeloos naartoe kunt reizen. Bekijk ook onze Top 11 winterzon bestemmingen met bijbehorende maatregelen die je deze winter nog veilig kunt bezoeken. Uiteraard adviseren we wel om voor je reis een PCR-test te doen, zodat je gezond op reis gaat en geen gevaar bent voor anderen en de lokale corona-regels in acht te nemen.

Hoe zit het met de corona-regels in het land en bij thuiskomst?

Bij onderstaande landen hoef je bij aankomst niet in quarantaine en kun je meteen genieten van een welverdiende vakantie. Bij het vertrek wordt voor vrijwel alle landen een negatieve PCR-test gevraagd (ook wanneer je volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs hebt). Kom je thuis na een heerlijke reis? Dan hoef je bij een aantal landen niet in quarantaine. Dit geldt niet voor alle landen, let hier dus goed op. Wanneer deze landen op geel springen, zal daar verandering in komen. Er zijn per bestemming natuurlijk wel lokale maatregelen die het reizen net even anders maken dan dat we gewend zijn. Zo kan het zijn dat je een negatieve PCR-test moet tonen, buiten een mondkapje moet dragen of sommige winkels minder lang open zijn.

Mexico & Guatemala

Mexico Guatemala Reis

Laten we een stukje verder dromen, want deze bestemmingen zijn ook letterlijk een stukje verder. Mexico & Guatemala zijn redelijk soepel en dit kan jouw vakantie een stuk relaxter maken. Zo kun je Mexico in zonder test of quarantaine en hoef je voor Guatemala enkel een negatieve test hebben. Wel geldt in Guatemala een mondkapjes plicht. Je kunt dus eindelijk weer in de relax modus bij de tropische stranden van Tulum of op jungle-avontuur opzoek naar Tikal, de grootste Maya-ruïne van Latijns-Amerika!

Costa Rica, Panama & Nicaragua

Vakantie Latijns-Amerika

We blijven nog even hangen in Latijns-Amerika, want een reis naar Costa Rica, Panama & Nicaragua is goed te doen zonder vaccinatie. Voor zowel Panama en Nicaragua is enkel een negatieve test nodig, maar Costa Rica kan je zonder test of quarantaine in! Zo ben je voor je het weet aan het ziplinen door Monteverde National Park, bekijk je massale vrachtschepen die door het Panamakanaal varen en loop je door kleurrijk Granada langs koloniale gebouwen en sfeervolle pleinen.

Colombia

Colombia Vakantie

We gaan wat zuidelijker, want Colombia verwelkomt toeristen met open armen. Samen met een plan en wat peso’s ben zo door de douane en onderweg naar een geweldig avontuur. Hoewel we het land allemaal kennen van de Narcos, is het eigenlijk een grote onbekende bestemming. Je zult dus weinig andere reizigers tegenkomen tijdens een vijfdaagse trekking naar de Verloren Stad en je Spaans moeten oefenen als je met José gaat koken in Bogotá.

Ecuador

Galapagos Ecuador Rondreis

Niet veel verder kunnen we ook naar Ecuador dat dé bestemming is voor diversiteit. Loop door Quito, de hoofdstad op de evenaar, wat gevuld is met Spaans koloniale gebouwen of hike in het Andes Gebergte, dwars door groene hooglanden en kleine bergdorpjes. Natuurlijk mag je de Galapagos niet overslaan, want hier kijk je de ogen uit door de diversiteit aan dieren. Wil je meer? Neem dan ook een kijkje in de Amazone waar je de Roze Dolfijn kunt spotten. Al dit kunnen we weer zien zonder vaccinatie en met een negatieve test!

Portugal

Portugak

Portugal heeft zo zijn eigen temperament door de ruigheid van het landschap. De mensen zijn warm en vriendelijk en de pittigheid wordt afgeblust met fijne zandstranden en verfijnde cultuur in steden als Lissabon en Porto. Met enkel een negatieve antigeen of PCR test kun je het land binnenkomen. De uitgestrekte uitzichten, de gezellige restaurantjes en het zonnetje dat bijna het hele jaar wel een momentje vindt om te schijnen maakt dit een heerlijke bestemming niet te ver van huis. Het bloemeneiland Madeira is ook een heerlijke ontsnapping. Hier kun je met een negatieve test naar toe reizen.

Tanzania & Kenia

Vakantie Afrika

Nog meer Afrikaanse bestemmingen die je in een vakantie kunt combineren zijn Tanzania & Kenia. Beide landen zijn open voor toeristen mits je een negatieve test hebt, je kunt ook tussen de twee landen reizen. We kunnen weer genieten van een safari, Ngorongoro krater, met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld, maar ook heerlijk relaxen op Zanzibar. Kies je voor een combi? Kom dan in contact met de Masai en slaap in een eco-camp in de buurt. Met ons ontdek je Afrika op een kleinschalige manier die weg van de massa is.

Jordanië

We reizen door naar het Midden-Oosten, waar we het wonderbaarlijke Jordanië vinden. Wie Jordanië zegt, zegt wereldwonder Petra. Met alleen een negatieve test kun je reizen naar de roze woestijnstad. Tijdens je Jordanië-rondreis dompel je onder in cultuur, vriendelijke bevolking en eeuwenoude geschiedenis. Het is een magische beleving om te overnachten in de woestijn of drijvend over de Dode Zee te dobberen.

Curaçao

Curaçao

Het geliefde Curaçao kunnen we weer bezoeken! Met enkel een negatieve test kunnen we weer verdwalen op het tropische eiland met wuivende palmbomen en de helderblauwe baaitjes. Je kunt in het kleurrijke Willemstad genieten op de terrassen aan de Havenkade of naar de afgelegen baaitjes op het Westpunt. Om helemaal in de stemming te komen kan je met een cocktail chillen op het bekende witte zandstrand Jan Thiel.

Egypte

Egypte rondreis

Om af te sluiten nemen we nog een kijkje in het Midden-Oosten, want hier zijn ook meerdere bestemmingen die je toch echt eens gezien moet hebben. Zo kun je zonder vaccinatie naar Egypte, met een wereldwonder die nog nooit zo rustig is geweest. Op je eigen manier ontdek je de Piramides van Gizeh. Wel zo lekker, helemaal in deze tijd, is dat er haast niemand is. Toch nog iets te veel? Dan is een Nijl-cruise ideaal voor jou! De voorwaarde? Een negatieve test bij aankomt.

Ontvang een seintje wanneer jouw favoriete bestemming op geel springt!

Wil jij direct horen als een van deze bestemmingen op groen of geel springt? Dat kan! Je kunt via ons volledig op de hoogte worden gehouden over het reisadvies op jouw bestemming. Je bent dan direct up-to-date over de reissituatie.

Meer informatie opdoen? Lees meer blogs