Hier kun jij op vakantie zodra het reisadvies geel is!

blog

Met de nieuwe reisadviezen die sinds 15 mei 2021 gelden, de positieve berichten in de media en de komst van een corona-paspoort merken we dat steeds meer reizigers hun reisplannen afstoffen en beginnen te dromen over een nieuwe reis. Ondanks dat veel landen nu nog op oranje staan, verwachten we dat daar de komende weken veel verandering in gaat komen. We hebben daarom speciaal voor jou uitgezocht welke bestemmingen reizigers al toe laten, waar een Covid-vaccinatie niet verplicht is én waarbij je bij aankomst niet in quarantaine hoeft. Met andere woorden; zodra deze landen code geel krijgen, is reizen dus direct mogelijk. Laat die welverdiende vakantie maar komen!  

Kunnen we zonder vaccinatie op vakantie?

Het antwoord is ja! Je kunt zonder vaccinatie op vakantie naar deze bestemmingen.

Hoe zit het met de coronaregels in het land en bij thuiskomst?
Bij alle landen hoef je bij aankomst niet in quarantaine en kun je meteen genieten van een welverdiende vakantie. Kom je thuis na een heerlijke reis? Dan moet je bij code oranje nog even in thuis quarantaine, maar daar komt verandering in zodra deze landen op geel springen. Prettige bijkomstigheid: je kunt in alle landen op vakantie zonder vaccinatie. Er zijn per bestemming natuurlijk wel lokale maatregelen die het reizen net even anders maken dan dat we gewend zijn. Zo kan het zijn dat je een negatieve PCR-test moet tonen, ook buiten een mondkapje moet dragen of sommige winkels minder lang open zijn.

Wil jij direct horen als een van deze bestemmingen op groen of geel springt? Meld je aan voor geef mij een seintje.

Laatst ge-update: 01-06-2021

Zodra deze landen code geel krijgen, is reizen direct mogelijk

Kroatië & Slovenië

Vakantie Kroatië Slovenië

Laten we dichtbij beginnen, zodat je lekker met je eigen auto op pad kunt. Want binnen Europa zijn er meerdere bestemmingen die op geel gesprongen zijn en er zullen er nog meer gaan volgen. Kroatië & Slovenië zijn twee landen waar je zonder vaccinatie en met negatieve test welkom bent en dus lekker in de natuur kunt zijn. Zo kun je weer actief suppen op het Meer van Bled of een paar dagen zorgeloos zeilen bij de onbewoonde eilanden van Kornati National Park. Zodra deze landen op geel springen, staat alles klaar voor jouw vakantie.

Mexico & Guatemala

Mexico Guatemala Reis

Laten we een stukje verder dromen, want deze bestemmingen zijn ook letterlijk een stukje verder. Mexico & Guatemala zijn enorm soepel en dit kan jouw vakantie een stuk relaxter maken. Zo kun je Mexico in zonder test of quarantaine en hoef je voor Guatemala enkel een negatieve test hebben. Zodra deze landen op geel gaan ben je dus binnen no-time in de relax modus bij de tropische stranden van Tulum of op jungle-avontuur opzoek naar Tikal, de grootste Maya-ruïne van Latijns-Amerika!

Costa Rica, Panama & Nicaragua

Vakantie Latijns-Amerika

We blijven nog even hangen in Latijns-Amerika, want een reis naar Costa Rica, Panama & Nicaragua is goed te doen zonder vaccinatie zodra deze landen op geel gaan. Voor zowel Panama en Nicaragua is enkel een negatieve test nodig, maar Costa Rica kan je zonder test of quarantaine in! Zo ben je voor je het weet aan het ziplinen door Monteverde National Park, bekijk je massale vrachtschepen die door het Panamakanaal varen en loop je door kleurrijk Granada langs koloniale gebouwen en sfeervolle pleinen.

Colombia

Colombia Vakantie

We gaan wat zuidelijker, want Colombia verwelkomt toeristen met open armen. Samen met een plan, wat peso’s en een negatieve test ben zo door de douane en onderweg naar een geweldig avontuur. Hoewel we het land allemaal kennen van de Narcos, is het eigenlijk een grote onbekende bestemming. Je zult dus weinig andere reizigers tegenkomen tijdens een vijfdaagse trekking naar de Verloren Stad en je Spaans moeten oefenen als je met José gaat koken in Bogotá. Zodra Colombia op geel springt, kunnen wij niet op onze vakantie wachten!

Ecuador

Galapagos Ecuador Rondreis

Niet veel verder kunnen we ook naar Ecuador dat dé bestemming is voor diversiteit. Loop door Quito, de hoofdstad op de evenaar, wat gevuld is met Spaans koloniale gebouwen of hike in het Andes Gebergte, dwars door groene hooglanden en kleine bergdorpjes. Natuurlijk mag je de Galapagos niet overslaan, want hier kijk je de ogen uit door de diversiteit aan dieren. Wil je meer? Neem dan ook een kijkje in de Amazone waar je de Roze Dolfijn kunt spotten. Al dit kunnen we weer zien zonder vaccinatie en met een negatieve test!

Namibië

Namibië rondreis

We reizen verder naar Afrika, want ook hier zijn veel bestemmingen die ons geheel welkom heten. Zodra de reisadviezen op geel gaan houdt voor Namibië enkel een negatieve test je tegen om op vakantie te gaan. De Big Five spotten met je eigen 4×4 en daktent, die droom wordt snel een werkelijkheid! Hoewel Botswana nog geen reizigers toelaat, is een reis in Namibië indrukwekkend zat. Bezoek bijvoorbeeld de twee na grootste canyon ter wereld of beklim één van de vele duinen in de Deadvlei. Wij hebben er in ieder geval weer enorm zin in!

Tanzania & Kenia

Vakantie Afrika

Afrikaanse bestemmingen die je wel in een vakantie kunt combineren zijn Tanzania & Kenia. Beide landen zijn open voor toeristen mits je een negatieve test hebt, je kunt ook tussen de twee landen reizen. Zodra ze op geel springen kunnen we weer naar de Ngorongoro krater, met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld, maar ook heerlijk relaxen op Zanzibar. Kies je voor een combi? Kom dan in contact met de Masai en slaap in een eco-camp in de buurt.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Rondreis

Ook Zuid-Afrika heeft de grenzen open gedaan voor toeristen zonder vaccinatie en daar worden wij enorm gelukkig van! Niet alleen is dit een heerlijk land, maar ook één van de fijnste bestemmingen om Afrika te leren kennen. Zo kun je met een prettig gevoel op safari in een van de vele National Parks, maar ook cultuur snuiven in Cape Town. Slapen doe je uniek, zoals midden in Swaziland kamperen in een grot. Het allerfijnst voor ons is dat dit alles op jouw tempo met je eigen huurauto kan!

Egypte & Jordanië

Midden-Oosten vakantie

Om af te sluiten nemen we nog een kijkje in het Midden-Oosten, want hier zijn ook meerdere bestemmingen die je toch echt eens gezien moet hebben. Je kunt zonder vaccinatie naar Egypte en Jordanië, beide met wereldwonderen die nog nooit zo rustig geweest zijn. Zo kun je echt op je eigen manier de Piramides van Gizeh of rotsstad Petra bekijken. Wel zo lekker, helemaal in deze tijd, is dat er haast niemand is. Toch nog iets te veel? Dan is een Nijl-cruise of woestijnovernachting ideaal voor jou!

Welke landen zijn nu geel?

Wil je zonder gedoe op reis? Dan kun je naar Portugal en Madeira, de Canarische Eilanden en Griekenland zonder vaccinatie of quarantaine. Zo ga je samen met een negatieve test en je goede humeur in de buurt op vakantie.

Griekenland

Griekenland Vakantie Eilanden

In Griekenland zijn alle excursies gecheckt door onze partners en worden op anderhalve meter uitgevoerd. Daarnaast is het ook mogelijk om excursies zonder gids te doen aan de hand van een navigatie-app die je kan downloaden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen bij Agrostoli. Regels in hotels worden goed nageleefd en ontbijt en diner vinden vaak buiten plaats om kans op besmetting te verkleinen.

Spanje

Rondreis Canarische Eilanden

Met ons reis je op de Canarische Eilanden weg van de massa. Vergeet de appartementencomplexen en zonneaanbidders en laat je verrassen door vulkanen, canyons en kleurrijke huisjes in schattige dorpjes. Volg uitgestippelde wandelroutes langs geweldige vergezichten of zwem bij onbekende stranden die je met haast niemand deelt. Dit is actief en relaxt, en die anderhalve meter? No problem!

Portugal & Madeira

Portugal Madeira Geel

In Portugal en op Madeira zijn de slaapplekken goedgekeurd door de Portugese overheid als Clean & Safe. Dit is het keurmerk waarmee organisaties aantonen dat ze voldoen aan de corona-voorzorgsmaatregelen. Doordat je weg van de massa bent kun je zorgeloos op pad en genieten van het kleurrijke eiland en het prachtige vasteland. Beklim de Pico Ruivo via de uitgestippelde routes of ga portproeven in de Duoro Vallei.

Ontvang een seintje wanneer jouw favoriete bestemming op geel springt!

Wil jij direct horen als een van deze bestemmingen op groen of geel springt? Dat kan! Je kunt via ons volledig op de hoogte worden gehouden over het reisadvies op jouw bestemming. Je bent dan direct up-to-date over de reissituatie.

Meer over reizen in coronatijd