Naar boven

Rondreizen Andalusië

Unieke individuele rondreizen op maat

spanje rondreis

Met onze flexibele Andalusië-rondreizen nemen we je het regelwerk uit handen en hebben we de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Spanje bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een omgebouwde olijfmolen, een witgeschilderde typische cortijo of in een strandhotel? Bel of mail ons: wij, Spanje-experts Dayna en Mariska helpen je graag op weg.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Unieke slaapplekken
Individueel, maar lokale collega's staan 24/7 voor je klaar

Individuele rondreizen in Andalusië

Waarom een rondreis door Andalusië?

Andalusië, een provincie in het zuiden van Spanje bomvol met cultuur en natuur. In Andalusië vindt je kastelen en forten, schilderachtige dorpjes en prachtige kustlijnen. Het is ongeveer 3 uur vliegen met een directe vlucht naar Malaga. Tijdens jouw rondreis door Andalusië kan je proeven van de vele tapasgerechten, de Flamencodans bewonderen in Sevilla, de Arabische invloeden ontdekken in Granada, ‘s werelds grootste stalactieten opzoeken in de grotten van Nerja en nog even nagenieten van de zon op de verborgen stranden.

Andalusië, Alhambra vanuit Albaicín
Andalusië, Het Alcazaba bij Malaga

Start je Andalusië rondreis in Málaga

Málaga is de stad waar je reis door Andalusië meestal begint. Hier komen de meeste vluchten aan bij de grootste luchthaven van Andalusië. Málaga is een stad met moderne architectuur maar ook met oude culturele bouwwerken. Bezoek het Alcazaba, deze Moorse vesting in de 9e eeuw en is later, in de 11e eeuw, uitgebreid. Er zijn veel kenmerken van de Moorse overheersing zichtbaar maar er zijn ook enkele Romeinse invloeden te zien. Zo is er een romeins theater naast de vesting gebouwd. Als je echt iets actiefs wil doen kan je naar de “Caminito del Rey” oftewel het koningspad gaan. Dit is een pad dat door de bergen bij Málaga loop. Doe je het liever rustig aan? Dan kan je naar de moderne haven gaan. Hier kan je genieten van de zon, het strand en de vele winkeltjes of over de boulevard struinen.

Een pitstop in Sevilla

Als je het hebt over Andalusië dan kan Sevilla niet ontbreken. In Sevilla vindt je prachtige paleizen en pleinen, de kathedraal en de Giralda en het indrukwekkende Plaza de España. Het Plaza de España is een bekend plein dat voor meerdere films is gebruikt als locatie, zoals bij Star Wars. Dit plein is omringd door azulejos, siertegels die je door heel Sevilla tegenkomt, die 50 verschillende Spaanse steden afbeelden.

Een van de mooiste paleizen van het zuiden van Spanje is het koninklijk paleis Real Alcazar in Sevilla. Dit paleis biedt vele mooie kamers en tuinen waarin de Arabische invloeden sterk verwerkt zijn. Dit paleis is een van de meest toeristische plekken in Sevilla maar als je op de juiste tijd binnenkomt heb je het hele paleis vrijwel voor jezelf.

Een extra tip voor Sevilla: Ongeveer 2 weken na Pasen wordt in Sevilla elk jaar “La Feria de Abril” gevierd, het grootste feest van Sevilla. Tijdens dit feest wordt vanaf begin tot eind gedanst en gefeest, vaak in traditionele klederdracht. ’s Avonds gaan de inwoners naar zogenaamde casetas. Dit zijn normaal gesproken privé paviljoenen waar je alleen binnenkomt met een uitnodiging maar er zijn gelukkig ook publieke casetas waar je ook als toerist mee kan doen met het feest.

Andalusië, Sevilla Plaza de España
Andalusië, Granada binnenin Alhambra

Reis verder door Andalusië naar Granada

Granada is een charmant stadje grenzend aan de Sierra Nevada. Granada staat voornamelijk bekend om het Alhambra, een indrukwekkend Moors fort met tuinen torens en paleizen. Als je heir heen wilt moet je wel op tijd boeken want per dag worden er maar een beperkt aantal personen toegelaten.

Vanaf Mirador de San Nicolas kan je een prachtig uitzicht krijgen op het Alhambra en Granada. Dit uitzichtpunt is tevens een gezellig pleintje waar vaak een leuke sfeer hangt. Iets verderop vindt je de wijken Sacromonte en Albaicín. Sacromonte is de heuvelachtige zigeunerswijk van Granada waar je live Flamenco optredens kan bezoeken. Albaicín is de Moorse wijk waar je veel kronkelige, geplaveide straatjes vindt. Je bevindt je tussen de witte huisjes, terrassen, Arabische winkels en tapasbars. Een echte aanrader hier is de Calle Calderería Nueva, een smal en lieflijk straatje met lokale winkeltjes.

Een tip voor Granada: De week voor Pasen is in Spanje de Semana Santa. In deze week worden er processies door de hele stad gehouden, niet alleen in Granada maar ook in andere grote steden en kleine dorpjes in Andalusië. Bij deze processies worden traditionele kostuums gebruikt zie in eerste instantie wat apart lijken, maar het is zeker de moeite waard om in deze tijd naar Andalusië te reizen!

Nerja, het einde van je Andalusië rondreis

Nerja ligt aan de kust van de Costa del Sol op ongeveer een uur rijden vanuit Granada of driekwartier vanuit Málaga. Bij dit kustplaatsje kan je heerlijk op het strand genieten van de zon en uitrusten van je intensieve bezoeken aan de andere steden van Andalusië. Maar Nerja heeft niet alleen zon, zee en strand in het aanbod. Je vindt hier namelijk ook de “Cuevas de Nerja”. Een groot en indrukwekkend grottenstelsel waarin de grootste stalactiet ter wereld te bewonderen is. Het is wel een beetje fris zo diep in de grot, dus neem hier wel een jas voor mee!

Andalusië, Nerja stalactiet

Veelgestelde vragen over Andalusië

  • Wat is de beste reistijd voor Andalusië?
  • Waar overnacht je in Andalusië?
  • Wat zijn populaire routes door Andalusië?
  • Wat zijn populaire bezienswaardigheden in Andalusië?
  • Hoe eten ze in Andalusië?

Bekijk ook onze andere regio

background-pattern