Klimaat en beste reistijd Spanje

Algemene informatie

Klimaat en beste reistijd Spanje

Beste reistijd en klimaat in Spanje

Ieder jaargetijde z’n charme. Zoek je rust? Ga dan lekker nazomeren buiten het hoogseizoen. Maar geniet juist hartje zomer van de bedrijvigheid en zwoele lange avonden. In de herfst zijn plukkers en fijnproevers meer dan welkom. Terwijl er in het voorjaar veel lokale festivals plaats vinden. Alle ingrediënten om de batterij weer eens lekker op te laden.

Het vroege voorjaar

Na een korte winterslaap openen de kleinschalige accommodaties half april vaak hun deuren. In Spanje is het meestal nog wat fris. Voor een cultureel rondje in Andalusië is het voorjaar de beste reisperiode. Granada, Córdoba en Sevilla kun je het hele jaar door goed bezoeken. Al maakt het eerste voorjaarszonnetje op het terras, het wel erg goed vertoeven.

Lentekriebels

Mei en juni zijn heel geschikte maanden om naar Spanje te gaan. De temperaturen zijn aangenaam, je hebt te maken met gunstige tarieven en het is overal nog niet zo druk.

Klimaat en beste reistijd Spanje olijfroute
Spanje klimaat en beste reistijd

Hartje zomer

Hartje zomer ben je haast van de zon verzekerd in Spanje. Je hebt in juli en augustus de meeste kans op hoge temperaturen. Traditioneel gezien is dit nog steeds de periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan en vaak ook de lokale bevolking zelf. Hou je van die bedrijvigheid en ben je echte zonaanbidder, dan zit je in deze periode goed.

Het heeft ook z’n charme. Zo kan het in Sevilla wel 40 graden worden in de zomer en houden de mensen niet voor niets siësta. Tegen het vallen van de avond komt de stad tot leven en is het heerlijk genieten van die zwoele lange zomeravonden. Kies voor een hotel met zwembad buiten de stad of pas je dagritme een beetje aan en do like the locals do. Wees er wel op tijd bij, een aantal kleinschalige accommodaties is snel volgeboekt.

Nazomeren in het najaar

De beste reisperiode om het zomergevoel vast te houden en aan het herfstweer in Nederland te ontsnappen. Ook in september en oktober zijn de tarieven gunstig, is het minder druk en zijn de temperaturen aangenaam.

Het is de periode waarin veel foodfestivals en wijnfeesten worden georganiseerd. Ook is het de tijd van de oogst. Olijven, sinaasappels en druiven moeten geplukt worden en alle handjes zijn welkom.

Klimaat Spanje Andalusië