Naar boven

Geld in Spanje

Voorbereid op reis

Handige weetjes Spanje

Geld in Spanje

Net als in Nederland betaal je in Spanje met euro’s. Dit maakt jouw Spanje-reis makkelijk, je hebt geen lastige wisselkoersen meer.
Pinnen met je pinpas of creditcard is in praktisch alle steden en dorpen in Spanje mogelijk. Het maximum wat je per dag kunt pinnen is 150 euro. Het kan een enkele keer voorkomen dat een pinautomaat (cajero automático) niet werkt, dus neem voor de start van je reis in ieder geval enige cash euro’s mee. Het prijsniveau is ongeveer gelijk aan Nederland. In de dorpen in het binnenland liggen de prijzen iets lager.

Credit Card

Bij de grotere tankstations, autoverhuurbedrijven, hotels en de grotere restaurants kun je betalen met je creditcard. Indien je tijdens je reis door Spanje gebruik maakt van een huurauto dan kun je niet zonder credit card. De borg van je auto wordt tijdelijk op je credit card gezet en zonder de borg wordt de auto niet aan je overhandigd.
De openingstijden van de banken in Spanje zijn over het algemeen van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur. Hou er rekening mee dat banken in de zomer kortere openingstijden hebben.

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi te geven in hotels, restaurants, bars en aan taxichauffeurs. Spanjaarden geven over het algemeen 5% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 5 en 10 % aan. Ook in Spanje geldt dat als je niet tevreden bent, je dit laat merken door geen fooi te geven.

geld-Spanje
background-pattern