Bezienswaardigheden in Spanje

Algemene informatie

De Moorse vesting Alcazaba in Malaga

Het Alcazaba is tegen de Gibralfaro berg aangebouwd. De vesting ligt hoger dan de stad zelf waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanaf de vestingmuren. De bouw van Alcazaba is begonnen in de achtste eeuw door Moorse heersers. Echter werd het grootste deel pas bijgebouwd in de elfde eeuw. De Arabische bouwstijl is goed terug te zien in de versierde bogen, mozaïeken en steenhouwwerk. Ook de kunstig aangelegde irrigatiesystemen zijn het vakkundig werk van de Arabieren. Als je het fort op zondag na 14:00 bezoekt krijg je gratis toegang. Anders kost een kaartje een paar euro.

Alhambra in Granada

Alhambra is een heel populaire bezienswaardigheid van Spanje. Het Alhambra is een Moors fort en paleis op de heuvel van Granada. Het paleis, met haar bijbehorende tuinen, is werkelijk prachtig. Alhambra betekent ‘rode paleis’. Het Alhambra biedt, doordat het op een berg gebouwd is, ook geweldige uitzichten over het glooiende Andalusische landschap.

vakantie Spanje

El Albaícin in Granada

Deze historische Arabische wijk in Granada staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de wijk vind je nog veel Moorse invloeden. De wijk is gelegen aan de voet van de heuvel van Alhambra. Dwaal hier heerlijk door het doolhof van smalle straatjes en kleine pleintjes.

Real Alcázar in Sevilla

Het koninklijk paleis van Sevilla wordt nog steeds door de koninklijke familie gebruikt, maar is ook toegankelijk voor bezoekers. Het is één van de oudste koninklijke paleizen die nog steeds in gebruik is. Het paleis is ongeveer even oud als Granada’s Alhambra. Dwaal rond en geniet van de schitterende patio’s en tuinen.

Plaza de España in Sevilla

Plaza de España werd aangelegd als onderdeel van de Spaanse Wereldtentoonstelling in 1929. Het plein heeft de vorm van een halve maan en heeft veel verschillende kunststijlen. De architect, Aníbal González, werd vooral geïnspireerd door de Spaanse renaissancestijl. Dit resulteerde in de Andalusische architectuur van het plein. Het Plaza de España is te vinden in het Maria Luisa park.

Mezquita Córdoba in Córdoba

De Mezquita is de nummer één bezienswaardigheid in het centrum van Córdoba. Het is een enorme Moorse moskee. In 1236 is het na de herovering van de Katholieke Koningen omgebouwd tot Kathedraal. Kenmerkend in deze moskee-kathedraal zijn de rood-witte bogen.

Witte dorpen

Wanneer je door Andalusië reist zal een ding je al snel opvallen, bijna elk dorp is compleet wit. Dit is niet zomaar, het felle wit kaatst namelijk het zonlicht terug en zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft. De bewoners van de witte dorpen schilderen elk jaar hun huis in het voorjaar opnieuw wit. Dit zorgt ervoor dat de dorpen er altijd prachtig uitzien!

Ronda op de rotsen

Een bekend dorp is Ronda. Ronda heeft meer bezienswaardigheden dan de meeste andere dorpen in Andalusië. Het dorp is gebouwd op een kloof waardoor je van mooie uitzichten kunt genieten. Naast deze mooie ligging biedt Ronda ook veel gezellige straatjes en mooie gebouwen. Andere prachtige witte dorpjes die ook zeker een bezoek waard zijn: Nerja, Iznajár, Vejer de la Fontera en Frigiliana.

bezienswaardigheden spanje