Naar boven

Fly drive Andalusie Zuheros olijvenroute

Fly-drive Andalusië: tussen paleizen en olijven

rondreis

 • Reisschema:
  Granada - Zuheros
 • Reisduur:
  7 dagen / 6 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 525,- p.p. bij twee personen
 • Huurauto:
  optioneel bij te boeken vanaf € 150,-
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
 • Excursies:
  bezoek Alhambra en fietsen tussen de olijfbomen
✓ Maak kennis met Andalusië in één week

✓ Overnacht in kleinschalige haciendas met zwembad

✓ Bewonder het wereldberoemde Alhambra

✓ Je zintuigen prikkelen in de olijfregio van Andalusië
Fly drive Andalusie Alhambra
Decorative torn edge

Dag 1 – Start fly & drive Andalusië

Reistijd: circa 2 uur (excl. vlucht)

Nadat je de huurauto hebt opgehaald op de luchthaven van Malaga rijd je in zo’n twee uur naar de cortijo net buiten Granada. Een cortijo? Ja, een landelijk verblijf in het binnenland van Zuid-Spanje waar jij de komende drie nachten verblijft. In alle rust geniet je van de welverdiende vakantie in Spanje: aan het zwembad en op z’n tijd rijd je in vijftien minuten naar het centrum van Granada om door de smalle straatjes te slenteren. Eet je vanavond bij de cortijo of duik je een tapasbar in?

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Granada: de mix van Spanje en Arabië

Arabische kruiden in je tapas en Arabische souvenirs in de smalle Spaanse straten. Het ene moment begeef jij je in Spanje en tien stappen verder waan jij je in Marokko. Granada heeft een eigen mix van Spanje en Arabië. Zo heeft ook het Alhambra haar eigen mix van stijlen – Moors en christelijk – en historische functies. Vandaag dompel jij onder in deze mix. Verdwaal in de Generalife tuinen en door de vele doorgangen die leiden naar fonteinen, mozaïekbogen, binnenplaatsen, zalen en kamers. Wij regelen de tickets voor je, waarmee je in een halve dag het paleis en de tuinen bezoekt.

De rest van de dag en ook morgen doe je waar jij zin in hebt. Wij vonden het fijn om de culturele toppers af te wisselen met wat rust. Je bent immers op vakantie en de Spaanse zon doet je dat beseffen. Zo geniet je bij de cortijo aan het zwembad of slenter nog meer door het stadscentrum en schuif aan voor tapas. Granada is de Arabische verrassing van je reis!

Decorative torn edge

Dag 4 – 6 – Via de olijvenroute naar Zuheros

Reistijd: circa 1,5 uur

Rijd vandaag over dé olijvenroute van Spanje. Zie hoe olijven geperst worden en hoe de olijfboerderijen sieren midden in de velden. Dacht je eerder op je reis al veel olijfbomen gezien te hebben, deze route spant de kroon. Zo ver je kunt kijken zie je de zilvergrijze olijfbomen in rastervorm door de heuvels. Midden in schilderachtig Zuheros, het hart van de olijfproductie, slaap je in een authentieke hacienda. Met kleine patio’s, knusse zitjes, oude werktuigen en een zwembad met uitzicht over de olijfvelden vonden wij dit een bijzondere plek.

Na het ontbijt bij de hacienda staat een fiets voor je klaar. In je eigen tempo verken je witte dorpjes en olijfgaarden aan de Via Verde. Het pad was ooit aangelegd voor een spoorlijn, maar hier heeft nooit een trein gereden. Onderweg kun je stoppen in het witte dorpje Zuheros voor een kop koffie of lunch. Wij vonden het ook erg leuk om een olijfboerderij te bezoeken. Een Spaanse familie laat je dan het proces zien. Van een werkende olijfmolen tot het proeven van vers geperste olijfolie. Zowel wij als de eigenaren van de hacienda kunnen je hierbij helpen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Adios mozaïek en olijven van Andalusië

Het is alweer tijd om Andalusië achter je te laten. De fly & drive Andalusië is voorbij en de huurauto lever je in op de luchthaven van Malaga. Het was een afwisselende vakantie met Spaanse en Arabische culturen, relaxen aan het zwembad met uitzichten en het zien, ruiken en proeven van olijven. ¡Adios amigos!

Decorative torn edge
torn-edge

Fly-drive Andalusië: tussen paleizen en olijven

Onze sfeervolle adresjes

background-pattern