Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Live-optredens op de meest bijzondere plekken op aarde

blog

Geschreven op
woensdag 6 mei
Geschreven door

Geen concerten, geen festivals en voorlopig geen mooie reizen: het jaar 2020 is niet wat we hopen dat het zou worden. Onze wereld wordt steeds een stukje kleiner, maar dat betekent niet dat de aarde ook daadwerkelijk kleiner is. We nemen je mee op een virtuele reis over de globe, langs live-optredens op de meest bijzondere plekken op aarde.  

#1. Salar de Uyuni: de hemel op aarde


Stel je eens voor: voor je uitgestrekt ligt een enorme zoutvlakte met een klein laagje water erop. Het is windstil en de zon gaat langzaam onder. Ondertussen hoor je muziek; je onderscheidt een saxofoon, een keyboard en een gitaar. Dat klinkt als de hemel op aarde, toch? Tijd om even al je zorgen te vergeten en te genieten van dit heerlijke optreden op de Boliviaanse Salar de Uyuni.

Met deze drie landen kun je Bolivia goed combineren

#2. Ongerepte natuur én muziek in IJsland

Het landschap van IJsland is ruw, puur en ongerept en dit live-optreden van Kaleo net zo. Staand op een stuk ijs met op de achtergrond een gigantische gletsjer brengt deze band een ode aan het land. 

Vijf redenen waarom IJsland op je bucketlist hoort

#3. Hypnotiserende tonen met verrassend India als decor

Denk je bij India aan felle kleuren, veel mensen en drukte? Laat je dan verrassen door deze totaal andere kant van het land. In combinatie met de hypnotiserende tonen van de handpans vergeet je even alles om je heen. 

Vijf redenen waarom India een plek op je bucketlist verdient

#4. Dansen met uitzicht in Noorwegen

Als je van natuur, spectaculaire uitzichten en immense kliffen houdt, dan moét je deze video bekijken. De Preikestolen in Noorwegen zijn adembenemend mooi en de lekkere elektronische muziek maakt het plaatje af.

#5.  Jordanië is zoveel meer dan Petra, vindt ook Coldplay

Bij Jordanië denk je vast aan Petra of de Dode Zee, maar hoofdstad Amman is ook absoluut een bezoekje waard. Het optreden van Coldplay in de stad is daarom een must-see; niet alleen vanwege de mooie stem van Chris Martin, maar ook vanwege de bijzondere beelden van de stad.

Hierom wil je naar Jordanië

#6. Afrika maar dan in Arizona, Verenigde Staten

Eerlijk is eerlijk, luisterend naar dit liedje wil je het liefst beelden van Afrika zien, maar de Four Peaks in Tonto National Forest, Arizona zijn zeker ook niet verkeerd. Daarnaast is deze uitvoering van een van de bekendste hits van Toto eentje die je gehoord moet hebben.

Tien redenen waarom je naar Amerika wilt

#7. Fleetwood Mac in de rijstvelden van Bali

Deze cover van Fleetwood Mac tussen de groene rijstvelden van Bali is eentje om de dag goed mee te beginnen. Overigens hebben de heren van ‘Music, Travel, Love’ meer covers op mooie reislocaties opgenomen. Zo zingen ze onder meer bij de Grand Canyon, in Thailand en op de Filipijnen.

Tien redenen om naar Bali te reizen

#8. Live-optreden op het dak in magisch Amsterdam

We sluiten onze virtuele reis af in onze eigen hoofdstad. Amsterdam van bovenaf tijdens de ondergaande zon met de hits van Martin Garrix is een genot voor het oog en voor de liefhebbers ook voor het oor. 

Boekenliefhebbers opgelet!

boeken op vakantieBen je niet zo van de muziek, maar houd je meer van lezen? Dit zijn onze favoriete boeken!

background-pattern