Naar boven

uyuni jeep tour

Drie manieren om Bolivia te combineren met Peru

blog

Geschreven op
maandag 9 maart
Geschreven door
Demi Bokern

peru combineren bolivia
Hoe gaaf is het, als je dan toch ‘in de buurt’ bent, om je reis door Peru te combineren met Bolivia? Bolivia is bekend om de immense zoutvlakten, maar ook boeiend door de grote hoofdstad La Paz met haar heksenmarkten, door het knusse, koloniale stadje Sucre en de indrukwekkende mijnen van Potosi. Onderschat het echter niet, je hebt minimaal 1 week extra tijd nodig om Bolivia te combineren in je rondreis door Peru. Hieronder zetten we de mogelijkheden voor je op een rijtje:

combineren peru bolivia1. Uitgebreide rondreis Peru, stukje Chili en de hoogtepunten van Bolivia

Met deze rondreis van ongeveer 30 dagen zie je een groot gedeelte van Peru en reis je via Chili naar Bolivia. Leuk hieraan is dat je de maanvallei in de omgeving van San Pedro ook gaat zien. Vanuit San Pedro reis je per jeep naar Bolivia. In drie dagen zie je onder ander de zoutvlakten, laguna’s, uitgestrekte vlaktes, etc. Bij aankomst in Uyuni reis je via La Paz, waar je twee nachten verblijft verder naar Peru.

Wil je deze rondreis inkorten, dan kan dat. Je kunt bijvoorbeeld de kust in Peru overslaan met een vlucht van Lima naar Arequipa of je kunt inkorten door te vliegen van Uyuni naar Cusco. Je slaat dan La Paz en het Titicacameer over.

peru reis bolivia colorado2. Start je reis in Bolivia en eindig met hoogtepunt Machu Picchu

Tijdens deze rondreis van 3,5 week zie je veel van het authentieke Bolivia en de hoogtepunten van Peru. Je start deze reis in Santa Cruz en gaat naar de groene vallei Samaipata, het koloniale Sucre, de mijnen van Potosi, de zoutvlakten en de hoofdstad La Paz. Via het hooggelegen meer Titicaca reis je naar Cusco om vanuit hier af te sluiten met Machu Picchu.

Als je het mij vraagt een van onze leukste en meest avontuurlijke rondreizen. Juist omdat je veel van het minder bezochte Bolivia gaat zien, waar het soms echt nog op z’n Latijns-Amerikaans geregeld is.

 

bolivia reis peru3. Start je reis in Chili en reis via Bolivia naar Peru

Wat wij top vinden aan deze rondreis is dat je in drie weken de hoogtepunten van drie verschillende bestemmingen kunt zien. Je start deze reis in Chili en reist na 1 overnachting in de hoofdstad Santiago, naar San Pedro waarvandaan je de maanvallei kunt zien. Hierna reis je in drie dagen van San Pedro naar Uyuni en tijdens deze reis zie je de indrukwekkende, uitgestrekte (zout) vlakten. Via het hooggelegen La Paz en het Titicacameer reis je naar Cusco om Machu Picchu te gaan zien.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden om je Peru reis te combineren met andere bestemmingen? Lees meer via deze pagina.
Of ga terug naar ons Peru reisblog voor meer inspiratie en tips.
background-pattern