Inspiratie voor je vakantie in Peru

Staat Machu Picchu op je bucketlist? Dit is absoluut een goede reden om naar Peru te reizen. Treed in de voetsporen van de Inca’s en loop de Inca trail naar het wereldwonder. Of ‘tjoek’ er ontspannen, via de Heilige vallei, met de trein naartoe. Maar Peru is meer dan deze ‘must see’. In Peru vind je woestijn, besneeuwde bergtoppen in de Andes, koloniale steden, jungle in de Amazone en zie je condors vliegen in de Colca Canyon. Bovendien kun je er struinen over kleurrijke markten en culinair genieten van de lokale Peruaanse keuken. En alsof dit nog niet voldoende afwisselend is, dan kunnen we je zeker ook aanraden om je Peru reis te combineren met Bolivia. Doorkruis de immense zoutvlakte en spectaculaire hooglanden in Bolivia met een jeeptour, krijg het expeditie gevoel en ervaar Zuid-Amerika op z’n best. Bekijk onze Peru- en Bolivia-kaart voor een handig overzicht van de verschillende plekken die je met onze Peru- en Bolivia-bouwstenen en Peru- en Bolivia-rondreizen aandoet. Zo kun je samen met ons je ideale reisroute samenstellen.

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie Peru en Bolivia

Mysterieus Machu Picchu

Deze plek staat bijna bij elke reiziger bovenaan. Je kunt niet naar Peru op vakantie zonder Machu Picchu gezien te hebben. Machu Picchu is één van de zeven wereldwonderen en tot de zestiende eeuw is de stad bewoond door Inca’s. In de ruïnes is veel van de Incabeschaving terug te vinden, maar er zijn ook nog een hoop mysteries rondom de oude Inca-stad. Macchu Picchu kun je lopend bereiken over de oude handelsroute die ook gebruikt werd door de Inca’s. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan raden we aan om je bezoek aan Machu Picchu te combineren met de Heilige Vallei en per trein naar het wereldwonder af te reizen. Wij kwamen met de korte Inca-trail rond drie uur via de Zonnepoort aan bij Macchu Picchu toen de meeste dagjesmensen al vertrokken waren. We hadden Machu Picchu dus een beetje voor onszelf…. Magisch!

Hiken in de hoogte

Na Machu Picchu is de Rainbow Mountain de populairste bestemming in Peru. De kleurrijke Rainbow mountain is door National Geograpic uitgeroepen tot must-see en we begrijpen absoluut waarom. Je maakt (letterlijk) een adembenemde wandeling van twee uur naar een hoogte van maarliefst 5.000 meter. Eenmaal aangekomen plof je neer bij een uizicht punt op de Rainbow Mountain en is de moeite zeker niet voor niets geweest. We werken samen met een betrouwbare partner die werkt met goede gidsen, professionele materialen en respect voor de natuur en bewoners. Bekijk onze ‘rainbow-mountain’ bouwsteen.

Cusco

Onze favoriete stad in Peru en de ideale startplaats voor een bezoek aan Machu Picchu. Ruim 500 jaar geleden was Cusco het centrum van het Incarijk, vandaag de dag hét culturele centrum van Latijns-Amerika. Je gaat zelf op ontdekking langs de imposante koloniale gebouwen en pleinen met restaurants, barretjes en musea. Bekijk onze Cusco bouwsteen.

Met je 4×4 over Salar de Uyuni

De Uyuni zoutvlakte zo groot als half België, reuze cactussen, roze flamingo’s, warmwaterbronnen, geisers, vulkanen en gekleurde lagune’s. Je vinkt het allemaal af tijdens deze avontuurlijke jeeptour. Het zijn lange dagen met weinig comfort in een extreem klimaat, maar de landschappen zijn de mooiste die wij in het Amerikaanse continent hebben gezien. Bekijk onze bouwsteen ‘Flamingo’s en Vulkanen’.

Vogelvrij in de Colca Vallei

De Colca Canyon: dieper dan de Grand Canyon en een van de weinige plekken waar je condors kunt spotten. Je vindt hier het Peruaanse platteland en dompelt je onder in warmwaterbronnen. Optioneel kun je hier met een verlengingsnacht een dag meedraaien in het leven van een boerengezin. Bekijk onze bouwsteen ‘Condors in de Canyon’.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Peru en Bolivia? Waar vind je de mooiste meren? Neem ik een backpack of een koffer mee? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Peru-rondreis.

Kun je niet wachten om zelf een reis in elkaar te zetten? Neem dan zeker een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen. Hier puzzel je jouw droomreis naar Peru zo mee in elkaar. Wil je liever zelf je rondreis Peru uitstippelen? Neem dan zeker contact op met onze Peru-experts op het telefoonnummer 071 891 0323.