Naar boven

Visum Peru

Voorbereid op reis

Reispapieren

Voor een rondreis naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft. Bij binnenkomst krijg je een toeristenstempel voor een verblijf van dertig dagen. Blijf je langer, dan kun je dat bij aankomst aangeven en krijg je een stempel voor een verblijf van maximaal negentig dagen. Heb je een andere nationaliteit, informeer dan bij de desbetreffende ambassade of consulaat wat de regelingen zijn tussen dat land en Peru en/of Bolivia. Alle reizigers naar Peru en/of Bolivia moeten in het bezit zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog 6 maanden geldig is.

Tip: scan voordat je op vakantie gaat naar Peru en/of Bolivia een kopie van je paspoort en ticket in en stuur dit naar je eigen e-mailadres. Mocht je je reispapieren kwijtraken, dan heb je altijd in je mailbox nog de kopieën staan.

Let op: Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

visum en paspoort

Vliegen via Amerika of Canada

Als je reist via de USA, dan dien je voor vertrek een zogenaamde visa waiver in te vullen op deze website. Het invullen duurt een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal twee weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk, want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht. Je krijgt via deze site ook een melding als je aanvraag akkoord is. Wanneer je via Canada vliegt heb je een eTa reisautorisatie nodig. Dit is ongeveer hetzelfde als een ESTA. Je kunt dit aanvragen via de website www.canadaonlineapplication.org.

background-pattern