Naar boven

Over Riksja Peru

Peru team
Puno local

Reizen met Riksja

Over Riksja Peru en Bolivia

Stel je eigen Peru en/of Bolivia-vakantie samen

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Peru-bouwstenen en Peru-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Peru en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Peru duurzaam reizen.

Machu PIcchu Salcantay Trek

Michelle Roelofs

Ik begon mijn carrière bij Riksja Travel nadat ik zelf heel veel bijzondere en avontuurlijke reizen heb mogen maken. En wat is het toch leuk om anderen te laten zien wat je zelf zo bijzonder vindt aan een land en om vervolgens samen opzoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn. Ik ben zelf een groot fan geworden na mijn reis door Peru. Een kleurrijke bevolking, rijke cultuur en prachtige landschappen; Peru heeft het allemaal!

Met dat in mijn achterhoofd stel ik dagelijks reizen samen bij Riksja Peru. We geven daarbij de voorkeur om samen te werken met kleine enthousiaste partners die samen met ons op zoek gaan naar reiservaringen waarbij je als reiziger het land en de mensen écht leert kennen. Het Andesgebergte, goudgele zandduinen, koloniale steden, bolhoedindianen, vulkanen, uitgestrekte zoutvlaktes, jungle en de inca cultuur; je vindt het allemaal in Peru en Bolivia. Juist deze afwisseling maakt beide landen zo bijzonder.

Demi Bokern

Soms zijn het de kleine dingen die zorgen voor grote dromen. Tijdens een muziekles zorgde een film over de Argentijnse Eva Perón voor de droom ooit naar Buenos Aires te reizen. Twaalf jaar later was het moment daar. Ik plakte er een reis aan vast en een half jaar later vloog ik vanuit Cartagena terug naar huis. Cliché maar waar werd ik écht verliefd op Zuid-Amerika. Als ik er niet ben, dan ben ik wel mijn Spaans aan het verbeteren, dans ik wat (basis)pasjes salsa en eet ik empanadas, ceviche of dulce de leche.

Ook Peru en Bolivia waren onderdeel van de reis. Vanuit de Chileense woestijn reed ik in een jeep via vulkanen en gekleurde meren naar de zoutvlakte Salar de Uyuni. Via La Paz en het Titicacameer bereikte ik Peru. Na veel op hoge hoogtes geweest te zijn, was het fijn om in Arequipa op adem te komen met een Pisco Sour in de hand. De reis vervolgde zich slingerend door de Andes naar boven, naar plekken waar ik je graag meer over vertel. Het is mijn droombaan om Riksja-reizigers met mijn ervaringen, passie en hart voor de wereld datzelfde fantastische gevoel te laten ervaren in Peru en Bolivia. Aan de Peruanen zal het niet liggen, want zo kleurrijk als hun kleding is, zo kleurrijk is hun persoonlijkheid.

Leonie van Duijn

Ik werk alweer heel wat jaren bij Riksja Family en heb gelukkig al heel wat reizen met mijn gezin gemaakt. Het is voor ons altijd het hoogtepunt van het jaar waar we echt naar toe leven. Mijn dochters zijn inmiddels wat ouder en ik merk dat de manier waarop we reizen intussen best wat intensiever kan. Zo vind ik Peru echt een geschikt land om door te reizen met tieners. Hoe gaaf is het om met elkaar door de woestijn te sjezen in een buggy of te raften door een vulkaanlandschap met uiteindelijk een bezoek aan de Machu Picchu als afsluiter van de reis. Ik vind het zo leuk om mijn grote passie van reizen over te brengen op onze reizigers en de reis samen te stellen zodat je als gezin onbezorgd op reis kunt en optimaal van het land, de tijd en met elkaar kunt genieten.

Corina van Dijk

Al vanaf mijn 14e wist ik het. Ik wilde toerisme gaan studeren, meer van de wereld zien en andere culturen leren kennen. Niet veel later stapte ik in het vliegtuig voor een reis naar Azië. De stranden en het eten spraken tot de verbeelding en ik kwam er al snel achter dat reizen je geest verrijkt. Wat ik nog niet wist is dat ik snel daarna verslaafd zou raken aan het Zuid-Amerikaanse continent. De rijke inca-cultuur, de heerlijke gerechten, de amazone, de uitgestrekte stranden, de immense zoutvlakte, pinguïns, kraakheldere meren én een gortdroge woestijn boden zoveel diversiteit dat ik nooit meer iets anders wilde dan Zuid-Amerika en vooral Peru en Bolivia. Inmiddels heb ik al meerdere keren voet gezet op Peruaanse en Boliviaanse bodem en puzzel graag met je mee om jouw Peru en Bolivia reis net zo onvergetelijk te maken als mijn reizen waren.

Titicacameer excursie local
la paz stadstour

Onze partners ter plaatse

In Peru en Bolivia werken wij met een betrouwbare partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon.

Riksja Peru en Bolivia wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.

Prijs Peru

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern