Menu background

Naar boven

Ik reis naar Peru en neem mee …

blog

Geschreven op
woensdag 17 juli
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

lima reizigster peru
Het is bijna zover, de vakantie begint en het avontuur wacht je op. Het wordt met zekerheid een afwisselende reis met (en op) hoogtepunten en het is fijn om goed voorbereid op reis te gaan. Ik merk dat veel reizigers er zin in hebben en al na beginnen te denken over hun paklijst, want wat neem je nou eigenlijk mee? Lees hier meer over wat je mee zou kunnen nemen..

 

peru reis backpackKoffer of backpack?

Ik kan me voorstellen dat je twijfelt over een koffer of rugzak. Wat is nou handig? Het aanschaffen van een backpack is niet noodzakelijk, aangezien je vaak per transfer of taxi voor je hotel wordt afgezet. Geen zorgen, je zult geen kilometers over zandpaden hoeven lopen.

Mocht je al wel een backpack hebben of deze makkelijk kunnen lenen, dan is het voordeel dat deze makkelijk in een kofferbak past van een taxi en je hem eventueel op je schoot kunt houden. Ook vind ik het altijd prettig om mijn bagage echt ‘op mijn lijf’ vast te klikken. Een nieuwe rugzak speciaal voor deze reis aanschaffen is echter niet nodig want met een koffer red je je ook prima. Houd wel in de gaten dat je ook een dagrugzak meeneemt voor de gedeeltes waar je je grote bagage in je hotel achterlaat en voor een paar dagen erop uit gaat. Dit is bijvoorbeeld tijdens je reisonderdeel in de Heilige vallei of wanneer je naar de Amazone gaat.

peru shoppenWarm of koud?

In Peru en Bolivia gaat het qua temperaturen alle kanten op. Ben je in Huacachina dan is het heerlijk om een verfrissende duik te kunnen nemen in het zwembad en zijn de temperaturen erg aangenaam. Zodra je de hoogte in gaat, is het overdag gemiddeld 20 tot 25 graden, maar koelt het ’s nachts flink af en komt een warm vest, een windjack, een lange broek en warme sokken zeker van pas. Gelukkig kun je in Peru en Bolivia op de markten leuke wollen truien, handschoenen en mutsen kopen dus zorg dat je hiervoor ook nog wat ruimte vrij houdt. Leuke souvenirs die je tijdens de reis meteen kunt gebruiken..

reis peru tent

Slaapzak mee?

Wanneer je een meerdaagse trekking maakt, naar de zoutvlakten gaat of overnacht bij een lokale familie dan is het fijn zijn om een slaapzak bij te hebben. Het kan namelijk behoorlijk koud worden ’s nachts. Tijdens de zoutvlakten tour en de trekking door de heilige vallei kun je deze ter plaatse ook huren. Voordeel hiervan is dat je de slaapzak de rest van de reis niet mee hoeft te nemen. Mocht je ervoor kiezen om een slaapzak te huren en overnacht je bij een lokale familie dan raad ik je aan een lakenzak mee te nemen. Deze neemt niet veel plek in beslag en zorgt voor een stukje hygiëne.

reis peru wandelschoenenWandelen?

De kans dat je gaat wandelen tijdens je rondreis door Peru en Bolivia is erg groot. Zorg dat je goede, stevige wandelschoenen mee brengt, want deze gaan vooral bij de meerdaagse trekkingen door de heilige vallei van pas komen.

Tot slot… Hebben we al onze reizigers voor vertrek een paklijst gestuurd, loop deze nog even door en kijk wat voor jou handig is om mee te nemen. Laat je ook nog even goed informeren over de symptomen van hoogteziekte. Er bestaat medicatie voor en sommige reizigers kiezen ervoor om deze mee te nemen.

bouwsteen

Condors in de Canyon

  • Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
  • 2 dagen/ 1 nacht
  • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondreis-Peru-locals
rondreis

Rondreis 3: Peru in 3 weken

  • 22 dagen / 21 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Indianen op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu - Puerto Maldonado - Tambopata National Park
  • € 2120,- p.p. (€106,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge