Menu background

Naar boven

Vijf must-see plaatsen in Peru naast Machu Picchu

blog

Geschreven op
zaterdag 2 februari
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

peru top vijf machu picchu
Je hebt gehoord over Machu Picchu, een oude Incastad die je echt gezien moet hebben. Dit wereldwonder is de highlight van Peru, vanwege de ligging tussen steile bergen en omdat de ruines goed bewaard zijn gebleven. Maar wat zou je naast de Machu Picchu nog meer moeten zien tijdens je Peru rondreis? Wij hebben het antwoord voor je.

 

Huacachina-top-5Huacachina

Huacachina is een dorp gebouwd bij een oase tussen de zandduinen. Een van de weinige plaatsen in Peru waar het bijna altijd weer is voor een korte broek en een hempje. Hier kun je goed bijkomen van de vlucht naar Peru, een eerste Pisco sour proeven, maar er is ook ruimte voor wat actie. Ga sandboarden en buggy rijden in de zandduinen en maak een uitstap naar de Ballestas eilanden waar je onder andere zeehonden, pelikanen en andere watervogels gaat spotten.

ArequipaArequipa-top-5

Arequipa is de op een na grootste stad in Peru. Er hangt een vriendelijke en relaxte sfeer. De belangrijkste highlight van deze stad is het klooster van Santa Catalina. Wij zorgen voor een hotel in de buurt zodat je heel makkelijk even een kijkje kunt nemen. Neem de tijd voor een gezellig terras en een eerste coca thee zodat je ook rustig went aan de hoogte.

Colca-Canyon-top-5

Colca Canyon

Tijd voor een stukje natuur. Hier ga je de eerste lama’s en alpaca’s spotten die rond dwalen over de uitgestrekte hoogvlakten. Via deze vlakten reis je naar de Colca Canyon, een indrukwekkende kloof, op sommige plaatsen dieper dan de Grand Canyon in Amerika. De Colca Canyon is daarnaast een van de weinige plaatsen waarbij de kans groot is dat je condors van dichtbij gaat spotten.

Titicaca meerTiticaca-top-5

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en dit ga je dan ook ervaren. Tijdens je tocht over het water zie je de drijvende eilanden en ga je op bezoek bij een lokale familie. Zie met eigen ogen dat de mannen op de eilanden kleurrijke mutsen breien. Zit er een steekje los? Nee, dit is traditie.

CuscoCusco-top-5

Cusco is de plaats waar vandaan je de heilige vallei gaat verkennen en Machu Picchu gaat zien, maar is daarnaast ook de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Cusco heeft gezellige pleintjes, koloniale gebouwen, kleurrijke markten en veel restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een prima plaats om een rustmoment in te plannen, maar dus ook extra uitstapjes naar de heilige vallei te maken.

lima-foodtour
bouwsteen

Easy Going Lima

  • Lima
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tuin Urubamba - Incatrail prive
bouwsteen

Turen en toeren door Inca vallei

  • Cusco - heilige vallei - Cusco
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € ,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge