Menu background

Naar boven

Typische Peruaanse drankjes

blog

Geschreven op
vrijdag 8 februari
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media
peru coca thee

Cocathee

Wat zijn de drankjes die je in Peru gedronken moet hebben? Ik heb ze allemaal geproefd en voor je op een rijtje gezet:

Cocathee

Wanneer je in de hoger gelegen gebieden van Peru komt, krijg je dit drankje door je hotel vaak aangeboden. Het is geen verkeerd idee om het aan te nemen en te genieten van een warm kopje thee. Ik zelf vond het lekker met een beetje honing om het bittere randje van de smaak te halen. Het warmt je op en heeft daarnaast nog een belangrijke functie. De thee helpt je met acclimatiseren. Voelt je hoofd een beetje zwaar? Dan zal dit na twee kopjes van deze thee, een stuk minder zijn.

peru inca kola

Inca Kola

Inca Kola

Inca Kola is de Coca Cola van Peru. Je vindt deze op elke straathoek, kunt deze op de binnenlandse vluchten bestellen en ziet iedereen deze geel-, chemisch gekleurde drank drinken. Het drankje ruikt naar kauwgomballen en ik vond het de ‘redbull’ van Zuid-Amerika. Drink het drankje dus beter niet in de ochtend, maar rond een uurtje of vier (wanneer je wel een opkikker kunt gebruiken). Je zult merken dat de smaak wat milder is dan je in eerste instantie denkt wanneer je de kleur en geur hebt gezien en geroken.

Pisco Sour

De cocktail van Peru is de Pisco Sour. Pisco is een lokale sterke drank die gemixt wordt met citroen- of limoen sap met daar bovenop een laagje geklopt eiwit. De smaak is een beetje bitter, maar wordt een beetje afgezwakt door het gebruik van rietsuiker. Op de Pisco Sour zijn verschillende varianten. Bijvoorbeeld met gember of eucalyptus. Ik vond de combinatie met passievrucht een echte aanrader.

drankje start peruChicha Morada

Chicha is gemaakt van paarse maïs en wordt gekookt met ananas, kaneel, kruidnagel en suiker. Eenmaal afgekoeld is het een zoet en verfrissend drankje. Ik vond dit een van de grootste meevallers omdat ik niet goed wist wat ik me erbij voor moest stellen. Ga het drankje dus zeker niet uit de weg en proef het zelf.

Veel plezier en salut!

 

Machu Picchu - Incatrail kort
bouwsteen

Alle tijd voor trail en vallei

  • Cusco – heilige vallei - Machu Picchu – Cusco
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 835,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  • 28 dagen / 27 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
  • € 2810,- p.p. (€100,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge