Menu background

Naar boven

Peru-reisplannen? Boek op tijd en heb geen spijt!

blog

Geschreven op
vrijdag 15 januari
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

reizigers-reis-peruVan reizigers hoor ik vaak dat een reis naar Peru een echte ‘once in a life time’ reis zal zijn. Wil je alles uit de reis halen omdat je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven naar Peru zult gaan? Dan loont het zeker om op tijd te beginnen met het plannen van de reis.

De beste reisperiode valt in onze zomermaanden van juni tot en met september. Deze periode is dan ook hartje hoogseizoen waardoor je er op tijd bij wilt zijn.

Waarom op tijd boeken?

inca-trail-reis-kortInca trail:

Een bijzondere uitdaging is de Inca trail, waarbij je vier dagen wandelt over de originele Inca paden langs verschillende ruïnes, met als eindpunt Machu Picchu. De overheid wil de ruïnes en Inca paden beschermen en één van de maatregelen is het beperken van het aantal trekkers op de Inca trail tot 500 personen per dag. Wil je een plaatsje bemachtigen, dan is op tijd boeken essentieel. Minimaal 4 to 6 maanden van tevoren boeken is aan te raden. Mocht de Inca trail vol zitten, dan hebben we nog leuke, uitdagende alternatieven zoals de Lares- en Salcantay Trail.

 

 

posada-arequipaKleinschalige accommodaties:

Wij werken met middenklasse accommodaties en vinden het belangrijk dat deze goed passen in de omgeving en kleinschalig zijn. Omdat je de reis op elk moment kunt starten en we hierin erg flexibel willen zijn, werken wij op basis van beschikbaarheid. Hoe eerder je de reis boekt, hoe meer kans je hebt dat je in onze eerstekeuze en leukste accommodaties verblijft.

 

incatrail-trein-cuscoTreinen en binnenlandse vluchten:

Tijdens de reis door onder andere de heilige vallei, reis je per trein van en/of naar de Machu Picchu. De trein van en naar Machu Picchu wordt door alle reizigers gebruikt en wanneer je op tijd de reis boekt heb je nog voldoende keuze uit verschillende trein tijden en types.

Om lange afstanden te overbruggen maak je tijdens je reis door Peru minimaal 1 keer gebruik van een binnenlandse vlucht. Voor de binnenlandse vluchten geldt, hoe eerder je boekt, hoe meer beschikbaarheid er is op de vlucht en hoe scherper we deze kunnen prijzen.

inca-trail-reis-lares1Wat als je binnenkort al naar Peru wilt?

Ben je niet van het vooruit plannen en wil je binnenkort al naar Peru? Geen zorgen, Peru is een flexibele bestemming en op bovenstaande punten zijn leuke alternatieven gevonden. Neem contact op met ons en wij kijken wat de mogelijkheden zijn.

Begin met puzzelen met onze Peru-bouwstenen. Wij helpen je graag je Peru reis samen te stellen.

bouwsteen

Op het pad van de Inca’s

  • Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
  • 5 dagen / 4 nachten
  • € 798,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kaaimannen in lianenjungle

  • Rurrenebaque - Madidi - Rurrenebaque
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 472,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge