Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

10 tekenen dat je toe bent aan vakantie

blog

Geschreven op
woensdag 19 december
Geschreven door

Opeens doe je rare dingen. Uit het niets. Je doet je dagelijkse boodschappen en bij het afrekenen begin je af te dingen bij de caissière – je wilt immers niet te veel betalen. En dat onderhandelen over de prijs doe je natuurlijk in het Engels. Bovendien weiger je opeens, waar dan ook, om nog water uit de kraan te drinken. Stel je voor dat je ziek wordt! Wees gerust, we herkennen het maar al te goed. Jij moet dringend op vakantie. En snel ook!

In hoeverre herken je je in onderstaande symptomen? Ben jij ook écht toe aan reizen? Als je direct al denkt dat jij ernstig toe bent aan vakantie: klik dan gelijk door naar onze bestemmingen en bouw direct je eigen rondreis.

#1 Je kookt ineens veel buitenlandse gerechten

Geen bruine boterham met kaas als ontbijt. Nee, ineens noedels, rijst of bonen. Dan zit je in de gevarenzone. En ’s avonds geen aardappels, groente en vlees, maar je staat uren te kokkerellen in de keuken om een Marokkaanse tajine, Nepalese dalh-soep of een Argentijnse steak klaar te maken. Niet één keer per week, maar elke avond.

#2 Je dingt af bij de supermarkt om de hoek

Om al die exotische gerechten klaar te kunnen maken, moet je natuurlijk boodschappen doen. Dat doe je uiteraard bij de toko. Je weet precies wat je nodig hebt en waar het staat in het schap. Een potje djinten, erwtenscheuten, een bakje Ras el Hanout en een fles hoisinsaus. Als je dan eindelijk alles hebt en wilt afrekenen, schrik je van de totaalprijs. Hier klopt iets niet, je wordt opgelicht! Of niet … maar je hebt in ieder geval geleerd dat je altijd moet afdingen! Dus je gaat tot de laagste prijs: tien eurocent meer of minder maakt immers een groot verschil!

#3 Je praat Engels tegen vreemden

Tegen de buschauffeur praat je Engels. Je rekent af in de supermarkt, uiteraard in het Engels. Je begroet een vreemde op straat in het Engels. En na een paar dagen denk je zélfs in het Engels. We hebben twee woorden voor je: JUST GO!

#4 Je kunt overal slapen

In de trein, in de bus, op de bank bij je vrienden en achter het bureau op het werk: het maakt niet uit, je valt overal wel in slaap. Niet dat je echt moe bent, maar je kunt gewoon prima in slaap vallen op vreemde plekken.

#5 Je hebt sterk de behoefte om te verdwalen

Je navigatie zet je uit, want je hebt plotseling de behoefte om te verdwalen. Gewoon verdwalen in de woonplaats waar je woont. Of daarbuiten. Het maakt je eigenlijk helemaal niet uit. Want je wilt op plekken komen die je niet zomaar vindt. De plekken waar de lokale bewoners komen.

#6 Vakantiefoto’s van vrienden like je niet meer op Facebook

Foto’s van je vrienden op reis vond je altijd leuk. Je vrienden poserend bij de Taj Mahal of met een cocktail op een tropisch strand. Tuurlijk likete je die foto’s en je wenst ze nog veel plezier. Maar nu ineens niet meer. Je probeert oprecht je vinger richting die like-knop te krijgen, maar het lukt niet. Echt niet. Je bent stinkend jaloers.

#7 Je ziet je stofzuigerbuis aan voor een slang

In de kast onder de trap zie je een slang, je kat zie je aan voor een luipaard en je smeert je in met DEET omdat je vermoedt dat je een malariamug in huis hebt. Je huis is één groot wildlife-park. Echt, we vinden dit een van de érgste symptomen. Ga. Zo. Snel. Mogelijk. Op. Reis!

#8 Je drinkt geen water meer uit de kraan

Je loopt dagelijks rond met een flesje water (een duurzame variant, uiteraard!), want je weet het: je moet genoeg drinken. En bij elke kraan die je tegenkomt hervul je je flesje. En je drinkt ineens cola, omdat je denkt dat dit goed voor je maag is. Uiteraard check je bij de supermarkt wel goed of de fles verzegeld is. Want stel je voor dat er onzuiver drinken in zou zitten.

#9 Je loopt continue rond met een backpack

Weg die tas, want daar past niets in! Je loopt continu rond met je backpack. Van huis naar werk. Van huis naar vrienden en tja, wanneer eigenlijk niet? En geef toe: als jij morgen schone kleren aantrekt, komt dat uit je backpack. En niet uit je kast.

#10 Je loopt rond met WC-papier en desinfecterende gel in je tas

Je weet maar nooit wanneer je naar de wc moet en of er wc-papier aanwezig is. En of er überhaupt een wc is. Dus heb je natuurlijk altijd wc-papier in je tas (lees: backpack, zie #9). En desinfecterende gel heb je bij je natuurlijk. Voor schone handen, zonder water!

In hoeverre herken jij deze symptomen en hunker jij ernaar weer op reis te kunnen gaan? Ben je ernstig ziek, vraag hier je persoonlijke recept op.

We kunnen niet instaan voor de gevolgen als je niet toegeeft aan deze symptomen. Sterker nog, wij adviseren je ten sterkte om je problemen te erkennen en er onmiddellijk wat aan te doen. De symptomen kunnen immers alleen maar verergeren. Herken jij er minimaal vijf? Ons advies: zo snel mogelijk gaan! Bekijk hier onze bestemmingen. Herken je er meer dan acht? Rijd dan nú naar Schiphol. Je baas heeft er vast begrip voor. Sterkte!

background-pattern