Ga naar inhoud

Telefoonnummers: overzicht per bestemming
Mail: info@riksjatravel.nl


Openingstijden

Elke maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur

Elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Marktverkoper met rieten hoed bereidt gegrilde vis en zeevruchten op een drijvende markt, omringd door kleurrijke groenten en fruit.

Dit eet je voor onder de €5,-!

Blog
  • Logo Calamiteitenfonds
  • Logo SGR
  • Logo ANVR
Toegegeven, wij zijn echte lekkerbekken op reis. We starten het liefst met een stevig ontbijt voordat we op pad gaan. Maar ja, van inspanning krijg je óók weer trek, dus lunchen we bij een eettentje met een lief glimlachend vrouwtje. Alles is met liefde gemaakt, dat proeven we meteen. En dan wandelen we ’s middags toch nog even langs dat straatkraampje onder het mom ‘dat moeten we wel geproefd hebben!’ voordat we gaan voor het avondmaal. Mmm .. we krijgen eraan terugdenkend alweer trek ! Eten hoeft bovendien niet duur te zijn op reis. Dit eet je voor minder dan vijf euro. (Vooruit, er is veel meer, maar we hebben ons beperkt tot een top 10. We houden namelijk zó van eten dat we gerust een top-150 hadden kunnen maken, maar dat willen we je besparen).

1. Mango Sticky Rice in Thailand

Jonge jongen eet rijst met stokjes aan een tafel op een drukke avondmarkt.

Jep, we beginnen de lijst lekker eigenwijs met een toetje! Mierzoete kleefrijst met mango, maar oh zo lekker. Het wordt gemaakt met speciale dessertrijst, die een nacht moet weken. Dan wordt het gestoomd en gekookt met kokosmelk en véél suiker. Geserveerd met mango … mmm!

2. Momo’s in Nepal en Tibet

Twee mannen in een keuken die samen dumplings maken; de voorste man lacht naar de camera terwijl hij een dumpling vult, de andere man is geconcentreerd bezig in de achtergrond.

Zijn het dumplings? Nee, het zijn momo’s! Je komt ze in Nepal en Tibet en soms ook in naburige landen overal tegen. Momo’s bestaan uit een tasje van deeg, gevuld met groente, vlees en kaas. Sommige koks maken er écht een feestje van en vullen ze met Snickers of Mars.

3. Meat Pie in Australië

Jep: taart gevuld met vlees. Hoeven we niets meer aan toe te voegen, toch? 🙂

4. Hamburgers in Amerika

Man glimlacht naar de camera terwijl hij twee hamburgers met friet op een dienblad vasthoudt en beide duimen omhoog steekt.

Als we het dan toch over vette happen hebben … ga jij naar Amerika zonder een burger te eten?

5 Churros in Argentinië

Oorspronkelijk afkomstig  uit Spanje, maar in Argentinië zijn ze zeker net zo populair: churros. De sticks worden gemaakt van gefrituurd deeg en smaken een beetje naar een oliebol, maar ook weer anders. Dit moet je zeker een keer proeven!

6. Curry’s in India

Twee mensen zitten in een eenvoudig restaurant in India met voor hen een traditioneel Indiaas gerecht op een metalen bord, bestaande uit naanbrood, rijst en verschillende curry’s.

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit welke curry je kiest in India, de kans is heel groot dat hij minder dan vijf euro kost. En zo kun je de ene dag kiezen voor een curry met paneer (kaas), de andere dag voor een met kip (of toch vis?).  Lekker met naan of pappadum. Oh, en vergeet de lassi niet!

7. Quesadillas in Mexico

Bord met stukken pannenkoek, gerangschikt in een cirkel, met in het midden twee kommetjes gevuld met jam en thee.

Quesedilla’s zijn tortilla’s die eerst worden gevuld met van alles -kaas, aardappel, groente en of gehakt en dan even worden opgebakken. Jammie! Heb je nog trek (en geld) over? Bestel dan nog een bakje guacemole, want in Mexico weten ze hoe je hem perfect maakt!

8. Butternut soup in Zuid-Afrika

Lekker als voorgerecht of tussendoor en ook nog gezond: butternut soup! Dit Zuid-Afrikaans soepje bestaat uit yoghurt, pompoen en veel kruiden.

9. Nasi Campur op Bali

Traditioneel Indonesisch gerecht op een wit bord met bananenblad, bestaande uit gele rijst, groentegerechten, tofu met pindasaus, tempeh en verschillende bijgerechten.

Op Bali is alles sowieso smullen, maar wij zijn vooral dol op nasi campur. Dit gerecht met rijst en verschillende bijgerechten, zoals groente, beef, garnalen en kip, wordt geserveerd in bananenbladen en sambal mag niet ontbreken. Jammie!

10. Tajine in Marokko

Groep reizigers en een lokale vrouw genieten samen van een maaltijd tijdens een kookworkshop, met kleurrijke gerechten op tafel en iedereen in rood-wit gestreepte schorten.

Je hebt in Marokko tal van luxe restaurants, maar er zijn ook zat eettentjes waar je prima een tajine kunt krijgen voor onder de vijf euro. Lekker met kip, lamsvlees of vegetarisch.

Heb jij nu ook reishonger gekregen? Kijk dan eens bij onze veertig bestemmingen en tast toe!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs

world