Even voorstellen… nieuwe reisspecialist China

blog

Geschreven op
vrijdag 8 november
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

Hier zie je mij op de Chinese Muur!

Anouk komt al bijna tien jaar graag en vaak in China en omgeving. Na in China en Taiwan te hebben gewoond en de taal en cultuur te hebben bestudeerd, is het nu ook tijd haar ervaring met anderen te delen!

Even voorstellen…

Uitkijkend over het Oostenrijkse Stubai dal, waar ik net één streepje mobiel bereik heb, spring ik een gat in de lucht nadat ik de telefoon weer heb opgehangen. Krap een maand na mijn afstuderen krijg ik te horen dat ik bij Riksja mag komen werken! Mijn eerste grote-mensen-baan en meteen op de plek waar ik zo ontzettend graag aan de slag wilde!

Drie weken later zit ik, als kersverse China-expert, achter mijn bureau. Tijd om deze blog te schrijven en met persoonlijk aan jullie voor te stellen. Ik ben Anouk, de nieuwe China-fan van Riksja! Na acht maanden in China te hebben gewoond, anderhalf jaar Chinees te hebben gestudeerd in Beijing, Shanghai en Taiwan en ruim 8 reizen te hebben gemaakt, kan ik zeggen dat ik aardig met het land bekend ben.

Na mijn middelbare school vertrok ik voor mijn tussenjaar naar China, in eerste instantie vooral omdat ik erg geïnteresseerd was in Chinese kunst. Al snel was ik zo enthousiast, dat ik helemaal niet meer terug wilde naar Nederland! Sindsdien ben ik vaak teruggegaan en tijdens mijn studies Taalwetenschap en International Tourism Management heb ik voor mezelf ruimte gecreëerd me verder te verdiepen.

Favoriete bestemming:

Dat is altijd een lastige vraag! Door de veelzijdigheid in het landschap en lokale culturen is het lastig kiezen. Zelf vond ik Hangzhou een hele leuke stad, de rust rondom het meer, de theevelden waar je bij de boer zelf verse Longjing thee kan kopen. Super! En ook nog eens heel dichtbij de hustle and bustle van Shanghai!

Bij het West Lake in Hangzhou

Lekkerste eten:

Jiroufan! Letterlijk vertaald kip met rijst en vaak een simpele maaltijd maar het is altijd een verrassing hoe de kok ter plaatste er iets van maakt en welke groente erbij zit. Verder mag je mij altijd wakker maken voor pan-fried dumplings.

Must-do:

Een treintocht! Zelf vind ik dat het leukst omdat je dan het landschap ziet veranderen en echt tussen de locals reist.

bouwsteen

Avontuur op de Chinese Muur!

  • Jiankou
  • 2 dagen
  • vanaf € 257,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hangzhou West Lake
bouwsteen

Happy Hangzhou!

  • Hangzhou
  • 3 dagen
  • vanaf € 197,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge