Riksja China & Tibet

Naar boven

Danny & Bea naar China: voor werk op reis? Of een werkvakantie?

blog

Geschreven op
maandag 10 juli
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Op werkreis door ChinaRegelmatig kregen Danny en ik dit jaar verzoekjes van reizigers om een gedeelte van de Zijderoute in te plannen tijdens hun reis door China. Omdat wijzelf niet bekend waren met deze gebieden, werden we nieuwsgierig en gingen we opzoek naar meer informatie. Hoe meer we gingen zoeken, hoe meer we vonden (uiteraard…) maar zeker ook hoe enthousiaster wij werden. Wij raken dus ook geïnspireerd door ideeën van onze reizigers! Dit alles mondde uiteindelijk, geheel toevallig op uitnodiging van China Southern Airlines, uit in een korte trip naar China om de plekken Zhangye, Jiayuguan en Dunhuang te gaan ontdekken en de potentie van dit gebied te bepalen. We gingen hier opzoek naar goede hotels, gingen sfeer proeven in de omgeving en moesten natuurlijk ook testen of alle excursiemogelijkheden wel ‘Riksja-waardig’ zijn. Zo kunnen we jullie in de toekomst ook vanuit eigen ervaring vertellen over dit bekende stukje van de Zijderoute en hoe je dit het beste kunt inplannen in jouw reis.

Filmpje voorbereiden China
Maar hoe gaat dat nou in z’n werk zo’n reis? Is het niet min of meer vakantie?

Natuurlijk is het, voor China-gekken als Danny en mijzelf, absoluut geen straf om naar China te reizen. Dat is een ding wat zeker is! Voor ons zijn deze reizen ook echt de krenten uit de spreekwoordelijke pap. Maar naast genieten is het, heel cliché, ook echt keihard werken!

Dat begint al in Nederland. Hier gaan we, samen met de lokale agent in China, opzoek naar potentiele hotels, reismogelijkheden en excursies. Welke locaties zijn goed? Is het allemaal bereisbaar? Zijn de excursies origineel genoeg? Voegen ze wat toe aan de beleving?

Werken onderweg in ChinaOp deze, en vele andere vragen, moeten we tijdens zo’n reis antwoord gaan krijgen. Samen met de lokale  agent (zij zijn tenslotte de échte expert en kennen hun eigen land het beste) stellen we vervolgens een programma op waarin we in zo’n kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk doen.

Dit houdt vaak in: in de vroege ochtend (geloof ons: heeeel vroeg) excursies en gebieden bezoeken, in de middag hotels checken en in de avond doorreizen en/of verslagen uitwerken. En tsja, negen van de tien keer lopen deze programma’s uit en zitten we tot diep in de nacht nog op onze laptops de verse ideeën op papier te zetten en foto’s te selecteren. In een land als China zijn ook lange reisdagen geen uitzondering. Veel plekken liggen nou eenmaal niet op een paar uur reizen van elkaar.

Reisspecialisten in ChinaMaar klagen doen we niet. Ondanks dat je hele lange dagen maakt en weinig slaapt, zijn dit soort reizen echt een cadeautje. Ook maken we het onszelf heus zo makkelijk mogelijk en zitten we ’s avonds gewoon met een wijntje en een lokaal snackje achter de laptop. Wat voor ons belangrijk is, is dat dit niet alleen een kans is om nóg meer van China te kunnen zien, het draagt ook bij aan ons specialisme. Wij willen graag kunnen adviseren op basis van onze eigen ervaringen. En die korte nachten, lange reisdagen en uren werk hebben we daar graag voor over.

Met het stukje Zijderoute, waar wij vorige week nog waren, is het helemaal goed gekomen. We zijn razend enthousiast en met een grote glimlach teruggekomen op kantoor. Hier gaan we de komende tijd hard aan de slag om de bouwstenen te ontwikkelen en online te kunnen zetten. Wat zeg ik? Het eerste resultaat staat zelfs al live. Klik hier.  Althans ikzelf. Danny is alweer gevlogen en zit voor vier weken in…China. Wees gerust: Vakantie dit keer. 😉

PS. Meer foto’s van onze reis én Danny zijn huidige reis door China, vind je terug op het Riksja Travel – Instagram account.

Welkom in China

background-pattern