Riksja China & Tibet

Naar boven

Social Media in China

blog

Geschreven op
dinsdag 9 juni
Geschreven door
Suzanne Vermeer
facebook china

Facebook in China

Eigenlijk zeggen we altijd; in China is toegang tot social media niet mogelijk! Toen ik zelf voor een tweede keer richting China reisde, nam ik (Bea, reisspecialist China) me dit dus ook voor. Ik bereidde me wederom voor om een tijd ‘uit de lucht’ te zijn en alleen nog via Whats-app en sms contact te houden met mijn familie en vrienden in Nederland.

Zelf vind ik dat jammer, want juist tijdens mijn reizen vind ik het leuk om foto’s te plaatsen op Facebook, Instagram of Twitter. Helemaal in een wereld waar Wi-fi niet meer weg te denken is in elk gemiddeld hotel, elk restaurant en zelfs op straat. Hierdoor kan iedereen in een keer zien wat ik allemaal aan het doen ben of beleef tijdens mijn verre reizen en hoef ik niet allemaal losse berichtjes te sturen … Jaaa het moet natuurlijk wel efficiënt blijven 😉

Toen ik op Twitter daarom aankondigde dat ik een tijdje uit de lucht ging zijn vanwege mijn reis door China, kwam er al gauw een reactie (uit China!) dat dit niet perse hoeft. Dát liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen en besloot de mogelijkheden even te testen…

 

vpn server social media china

VPN Server – Social Media

De oplossing:

Om in China toegang te hebben tot Social Media is het handig om een VPN-server te installeren op je laptop, tablet of telefoon. Je moet hiervoor een app-downloaden (voor telefoon en tablet). Ik heb zelf een Samsung telefoon en koos in de Play-Store voor de TapVPN, maar je hebt er meerdere. Deze app is gratis en zet je in China aan, zodra je Wi-fi hebt. Vervolgens moet je aangeven met welk land de server verbonden moet zijn.  Je kunt allerlei landen kiezen, maar ik hield het gewoon maar bij Nederland. Vervolgens heb je even geduld nodig voor een optimale verbinding, maar daarna konden mijn foto-collages in een rap tempo geupload worden op Facebook en hadden mijn vrienden, familie en collega’s in 1 klap een goed beeld van mijn belevenissen.

Wil je lekker offline blijven in China? Ook geen probleem natuurlijk.

Maar voor diegene die wel online willen zijn, lees hier meer over handige apps in China. Ook deze zijn interessant voor jou:
* Weet je dat? Praktische China info.
10 redenen om naar China te gaan.
Hoe reis je in China?
Of ga terug naar ons China-reisblog.

background-pattern