Riksja China & Tibet

Naar boven

Nieuwe rondreizen China online

blog

Geschreven op
dinsdag 6 januari
Geschreven door
Suzanne Vermeer
chinese muur beijing china

China – Chinese Muur

Naast een nieuwe bouwsteen zijn we de afgelopen maanden ook druk bezig geweest met het samenstellen van nieuwe rondreizen. Hierbij hebben we gekeken naar waar de afgelopen jaren veel vraag naar is geweest en wat natuurlijk ook makkelijk te bereizen routes zijn. Dat is in China af en toe nog wel eens een uitdaging.

Daaruit zijn twee nieuwe rondreizen gekomen: een stedenrondreis, en een rondreis die zich concentreert op de historische highlights van het noorden.

Hieronder lees je meer over beide rondreizen.

 

 

stedenrondreis hongkong china

China – Hongkong

Stedenrondreis: China in the City

Beijing, Shanghai en Hongkong. De grote drie van China. Bij het reizen door China is dan meteen de vraag: welke steden wil ik bezoeken? Wil ik ze allemaal zien? Of houd ik het bij twee of zelfs een? Juist omdat deze drie steden allemaal een ander beeld van China zullen laten zien, hebben we een rondreis samengesteld waarbij je kennismaakt met deze drie wereldsteden. Daarnaast zorgen we ook dat je in Beijing dé historische highlight bezoekt: de Chinese Muur. Wij kiezen namelijk voor een uniek plekje waar je nog weinig toeristen tegenkomt. Verder kun je in elke stad prima je eigen gang gaan en heb je zelf de vrijheid om de dingen te bezoeken die jij graag wilt zien.

Je begint in Beijing waar je je weer even in vervolgen tijden waant als je een bijzondere wandeling over de Chinese Muur maakt. Daarna mixt modern en oud zich in Shanghai en vervolgens land je weer met beiden benen in de westerse wereld van Hongkong.

Voor meer informatie, bekijk de rondreis

 

culturele reis pingyao china

Onderdeel van de rondreis: Pingyao

Culturele reis: Vervlogen tijden van het noorden!

Tijdens de rondreis combineer je vier plekken die, voor Chinese begrippen, relatief dichtbij elkaar liggen. Je waant je in vervlogen tijden als je in Beijing een indrukwekkende wandeling over de Chinese Muur hebt gemaakt en via moderne treinen richting Datong reist waar nog meer historie op je wacht. De hangende tempels en de Yungang-grotten vormen een staaltje architectuur waarvan je je zult verbazen. Indrukwekkend om te zien hoe deze bouwwerken de tand des tijds hebben doorstaan..Daarna bezoek je authentiek Pingyao. Hier dwaal je door oude, smalle straatjes die omringd zijn door de oude stadsmuur. De film Raise the red lantern is hier opgenomen en de Ming architectuur laat je zien waarom. Je waant je er echt even in het oude Keizerrijk van China.

Je culturele rondreis eindigt in Xi’an. Daar ga je heen omdat je het beroemde Terracotta leger wilt zien van zo’n 9000 soldaten, paarden en strijdwagens van klei.

Voor een uitgebreide omschrijving, kijk hier.

background-pattern