Riksja China & Tibet

Naar boven

Tip: Zeg het met plaatjes

blog

Geschreven op
donderdag 31 juli
Geschreven door
Suzanne Vermeer
point it china

Point-it

In China is het soms communiceren met handen en voeten. Hoewel je er vaak wel uitkomt, is het soms handig om op een simpele manier te kunnen uitleggen dat je wilt weten waar de dichtstbijzijnde wc is. In dat geval was voor mij zelf het Point-It boekje een uitkomst.

Zo was ik zelf bijvoorbeeld in een restaurant waar niemand mij kon verstaan en niemand begreep wat ik wilde eten. Helaas hadden ze er ook geen ‘foto-menu-kaart’ (zoals je in de grote steden wel tegen zult komen) dus daar stond ik dan… Zij spraken geen Engels en ik geen Chinees. Maar gelukkig is de foto-taal universeel had ik ‘een fotoboekje’ in mijn tas had zitten. In dit zogenaamde Point-It boekje staan allerlei foto’s van alledaagse dingen, gebruiksvoorwerpen, vervoersmiddelen en dus ook eten. Lachend wees ik het door mij gewenste kippetje aan en een paar minuten later stond er een bord vol kip en rijst voor mijn neus.

Vanaf die dag had ik het boekje op een makkelijke plek in mijn handtas gestopt want, zeker in China, kwam het nog weleens voor dat ik te maken kreeg met kleine communicatieve uitdagingen…

background-pattern